Thursday, May 28, 2020

Portrait mode selfie κατάφερε να ξεγελάσει τόσο Pixel 2 όσο και iPhone οπαδούς με έναν μοναδικό τρόπο

Μια πρόσφατη κοινοποίηση από τον YouTuber Jonathan Morrison στο Instagram δημιούργησε ιδιαίτερο buzz. Ο Jonathan κοινοποίησε μια selfie αναφέροντας πως αυτή είχε γίνει λήψη από ένα Google Pixel 2 και άμεσα έλαβε εκατοντάδες σχόλια και απόψεις. Αργότερα όμως αποκάλυψε πως η φωτογραφία αυτή είχε προέλθει τελικά από ένα iPhone Xs.

Κάποιοι χρήστες iPhone Xs είχαν κάνει παράπονα για μια υπερβολή ομαλότητα στις λήψης selfie που προέρχονταν από την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής και ειδικά όταν κάνανε συγκρίσεις με το iPhone X.

To θέμα έγινε όπως αναμενόταν γρήγορα viral και ακόμη ένα #gate ήρθε να στοιχειώσει το ντεμπούτο των νέων iPhone στην αγορά με την ονομασία #beautygate.

Όπως σας παρουσιάσαμε σε μια σειρά από άρθρα αυτό το φαινόμενο παρατηρείται εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το iPhone Xs επεξεργάζεται την μείωση του θορύβου στις λήψεις και δεν πρόκειται για κάποιο φίλτρο ή κάτι άλλο.

Ο Jonathan λοιπόν έκανε το παρακάτω post στο Instagram:

Μετά από λίγο τα σχόλια ξεκίνησαν μόνο που ο ίδιος χθες αποκάλυψε πως τελικά αυτή η λήψη είχε γίνει με το iPhone Xs του.

Τόσο iPhone όσο και Pixel fans έπεσαν σε αυτή την παγίδα σχολιάζοντας αρνητικά ή θετικά αυτή την λήψη ασκώντας κριτική παράλληλα στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Οπαδοί λοιπόν του Pixel ανέφεραν χαρακτηριστικά:

  • “Πολύ καλύτερη κάμερα από τα νέα iPhone Xs”
  • “Αυτή είναι η καλύτερη κάμερα στην αγορά και φαίνεται”
  • “Δεν έχουμε εδώ το #beautygate της Apple”
  • “Πολύ καλύτερο από το iFail της Apple”

Από την αντίθετη πλευρά οι οπαδοί του iPhone έγραφαν χαρακτηριστικά:

  • “To iPhone Xs portrait mode δουλεύει κάπως καλύτερα”
  • “Καλή λήψη αλλά προτιμώ αυτές που μου δίνει η κάμερα του Xs Max”

Το πιο ουσιαστικό σχόλιο όμως όλων το έκανε ο γνωστός YouTuber MKBHD, o οποίος τόνισε πως είναι καλό πριν σχολιάσουμε κάτι να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αντιληφθούμε πόσο υπέροχη είναι η τεχνολογία που έχουμε στις μέρες μας.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!