Μια πρόσφατη κοινοποίηση από τον YouTuber Jonathan Morrison στο Instagram δημιούργησε ιδιαίτερο buzz. Ο Jonathan κοινοποίησε μια selfie αναφέροντας πως αυτή είχε γίνει λήψη από ένα Google Pixel 2 και άμεσα έλαβε εκατοντάδες σχόλια και απόψεις. Αργότερα όμως αποκάλυψε πως η φωτογραφία αυτή είχε προέλθει τελικά από ένα iPhone Xs.

Κάποιοι χρήστες iPhone Xs είχαν κάνει παράπονα για μια υπερβολή ομαλότητα στις λήψης selfie που προέρχονταν από την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής και ειδικά όταν κάνανε συγκρίσεις με το iPhone X.

To θέμα έγινε όπως αναμενόταν γρήγορα viral και ακόμη ένα #gate ήρθε να στοιχειώσει το ντεμπούτο των νέων iPhone στην αγορά με την ονομασία #beautygate.

Όπως σας παρουσιάσαμε σε μια σειρά από άρθρα αυτό το φαινόμενο παρατηρείται εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το iPhone Xs επεξεργάζεται την μείωση του θορύβου στις λήψεις και δεν πρόκειται για κάποιο φίλτρο ή κάτι άλλο.

Ο Jonathan λοιπόν έκανε το παρακάτω post στο Instagram:

Μετά από λίγο τα σχόλια ξεκίνησαν μόνο που ο ίδιος χθες αποκάλυψε πως τελικά αυτή η λήψη είχε γίνει με το iPhone Xs του.

Τόσο iPhone όσο και Pixel fans έπεσαν σε αυτή την παγίδα σχολιάζοντας αρνητικά ή θετικά αυτή την λήψη ασκώντας κριτική παράλληλα στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Οπαδοί λοιπόν του Pixel ανέφεραν χαρακτηριστικά:

  • “Πολύ καλύτερη κάμερα από τα νέα iPhone Xs”
  • “Αυτή είναι η καλύτερη κάμερα στην αγορά και φαίνεται”
  • “Δεν έχουμε εδώ το #beautygate της Apple”
  • “Πολύ καλύτερο από το iFail της Apple”

Από την αντίθετη πλευρά οι οπαδοί του iPhone έγραφαν χαρακτηριστικά:

  • “To iPhone Xs portrait mode δουλεύει κάπως καλύτερα”
  • “Καλή λήψη αλλά προτιμώ αυτές που μου δίνει η κάμερα του Xs Max”

Το πιο ουσιαστικό σχόλιο όμως όλων το έκανε ο γνωστός YouTuber MKBHD, o οποίος τόνισε πως είναι καλό πριν σχολιάσουμε κάτι να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αντιληφθούμε πόσο υπέροχη είναι η τεχνολογία που έχουμε στις μέρες μας.