13.4 C
Athens
Tuesday, February 27, 2024
More

  Περισσότεροι φορητοί υπολογιστές με Windows θα είναι «ARM Inside», καθώς η Microsoft ακολουθεί τους Mac

  Μερικοί φορητοί υπολογιστές Windows τροφοδοτούνται ήδη από επεξεργαστές ARM και όχι από Intel, αλλά μπορούμε να περιμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα στο μέλλον. Μια νέα έκθεση λέει ότι η Microsoft επιταχύνει τις προσπάθειες για να ξεπεράσει τους τρέχοντες περιορισμούς αυτών, έτσι ώστε περισσότερες μάρκες υπολογιστών να μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple στη χρήση τσιπ ARM…

  Η Apple είχε από καιρό στόχο να αλλάξει τη σειρά Mac της από επεξεργαστές Intel στα δικά της σχέδια τσιπ, που δημιουργήθηκαν με την αρχιτεκτονική ARM και κατασκευάστηκαν από την TSMC. Ο πιο άμεσος λόγος για την αλλαγή ήταν η απογοήτευση της Apple για τον αργό ρυθμό ανάπτυξης της Intel και το γεγονός ότι οι κύκλοι αναβάθμισης Mac εξαρτώνται από τις εκδόσεις της CPU της Intel.

  Αλλά η μεγαλύτερη εικόνα ήταν ότι η Apple ήθελε να είναι σε θέση να επωφεληθεί από την ίδια βαθιά ενοποίηση υλικού και λογισμικού που αποκτά από τη χρήση των δικών της σχεδίων τσιπ σε iPhone και iPad. Επιπλέον, η απόδοση ισχύος της αρχιτεκτονικής ARM καθιστά δυνατή τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ήταν δυνατό με τα τσιπ της Intel.

  Το WSJ αναφέρει ότι η Microsoft στοχεύει να κάνει τα Windows να λειτουργούν πλήρως σε τσιπ ARM, εν μέρει χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση που βασίζεται στο cloud.

  Αυτές τις μέρες, δεν είναι μόνο η Apple που απομακρύνεται από τα τσιπ της Intel. Η Microsoft επιταχύνει την πολύχρονη προσπάθειά της να κάνει τα Windows να λειτουργούν με επεξεργαστές βασισμένους σε ARM, έτσι ώστε ολόκληρο το οικοσύστημα του υπολογιστή να μην είναι καταδικασμένο από την αποτυχία της Intel να συμβαδίσει με την Apple και την TSMC.

  Αυτό, λέει η έκθεση είναι είναι άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της Intel.

  Το Mac και τα Chromebook της Google καταναλώνουν ήδη το μερίδιο αγοράς των συσκευών Intel που βασίζονται σε Windows. Όσον αφορά τις συσκευές που βασίζονται σε Windows, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι βασίζονται όλο και περισσότερο σε επεξεργαστές που δεν ανήκουν στην Intel. Τέλος, τα Windows είναι πιθανό να τρέχουν στο cloud στο μέλλον, όπου θα τρέχουν και σε τσιπ εκτός Intel. Η λύση που βασίζεται στο cloud πιθανότατα θα αποδειχθεί πιο ελκυστική για τους εταιρικούς χρήστες.Η Microsoft εργάζεται για να κάνει τα Windows και το υπόλοιπο λογισμικό της προσβάσιμα στο cloud, κάτι που μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για τους πελάτες, επειδή τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν υπολογιστές που είναι πολύ φθηνότεροι και απλούστεροι από τους συμβατικούς υπολογιστές […]

  Και η έκδοση των Windows στην οποία έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως, στο cloud, μπορεί να τρέξει και σε τσιπ που βασίζονται σε ARM στο κέντρο δεδομένων. Η Microsoft χρησιμοποιεί ήδη αυτήν την προσέγγιση για να επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν εφαρμογές Windows σε iPhone, iPad και Mac.

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, υποστηρίζει ότι η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ δεν έχει παραιτηθεί από το να πλησιάσει την Apple. Ένας βασικός λόγος για την απόδοση του Apple Silicon είναι αυτό που είναι γνωστό ως διαδικασία συσκευασίας: ο συνδυασμός CPU, GPU και μνήμης σε μια ενιαία μονάδα.

  Η Intel υιοθετεί τώρα την ίδια προσέγγιση, με τον Γκέλσινγκερ να ισχυρίζεται ότι θα φτάσει την Apple μέχρι το επόμενο έτος. Ο ιδρυτής της TSMC δεν έχει πειστεί. Ο Morris Chang είπε ότι η Intel δεν θα προλάβει και θα παραμείνει «σκιά της TSMC».

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.