Δεν σκέφτεστε συνήθως το διαλογισμό και τα βιντεοπαιχνίδια στην ίδια κατηγορία. Η γαλήνια ηρεμία που αναζητάτε στο διαλογισμό συνήθως έχει έναν αντιθετικό χαρακτήρα για έναν τίτλο παιχνιδιού που μπορεί να ανεβάσει τους παλμούς σας ή θα σας ακονίσει το μυαλό.

Μπορεί ο διαλογισμός να βρει τον δρόμο του λοιπόν σε έναν τίτλο παιχνιδιού; Η απάντηση είναι πως ναι και μέσω ενός πραγματικά αξιόλογου τίτλου που ακούει στο όνομα Ovivo.

Ο πρωταρχικός στόχος του Ovivo είναι απλός, συλλέγετε μικρές κουκίδες και μεγάλα σφαιρίδια και πλοηγήστε γύρω από εμπόδια που στέκονται μεταξύ σας και στο τέλος κάθε επιπέδου.

Ο διάβολος, όπως λένε, βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Το παιχνίδι έχει έναν μοναδικό μηχανισμός βαρύτητας που εναλλάσσει αυτό που θεωρείται προσκήνιο και αυτό που θεωρείτε υπόβαθρο.

Αυτό είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψουμε με λέξεις και πραγματικά πρέπει να το βιώσετε.

Ο χειρισμός είναι απλός με το επίκεντρο του το να κάνετε flip – άλματα δηλαδή για να καλύπτετε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Το παιχνίδι έχει 30 επίπεδα που είναι χωρισμένα σε 10 κόσμους. Μόλις ολοκληρώσετε έναν κόσμο έχετε μια αργή κίνηση σε ζουμ ολόκληρης της περιοχής που καλύψατε. Αυτό είναι ένα άκρως εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του τίτλου.

Βλέπετε λοιπόν το ταξίδι σας ως ένα έργο τέχνης και τα συναισθήματα που θα σας προσδώσει αυτό είναι μοναδικά.

Η εστίαση του τίτλου είναι η απλή μηχανική του κάτι που όμως δεν σημαίνει πως ως παιχνίδι είναι απλό και εύκολο.

Οι προγραμματιστές του πραγματικά σκέφτηκαν τι μπορεί να αφαιρεθεί από έναν τίτλο αλλά αυτός να εξακολουθεί να παρέχει μια ικανοποιητική εμπειρία καθώς και πολλές συγκινήσεις και επιτεύγματα.

Αυτό το παιχνίδι έχει διαφημίσεις; όχι. Αυτό το παιχνίδι έχει απαιτήσεις διαδικτύου; όχι. Αυτό το παιχνίδι έχει στυλ; Ναι όσο δεν φαντάζεστε. Μήπως αυτό το παιχνίδι έχει και στοιχεία τέχνης; Χωρίς αμφιβολία.

Το Ovivo είναι ένα εντυπωσιακό, φιλόδοξο έργο τέχνης τόσο μηχανικά όσο και οπτικά. Αξίζει λοιπόν την προσοχή σας. Θα το βρείτε διαθέσιμο στο App Store προς 2,99 € εδώ