47042_X2_Pro_BluTooth_Headphones_03

Συνεχίζουμε τα review ασύρματων Bluetooth σετ ακουστικών και έτσι σήμερα στην κατοχή μας έφτασε ακόμη μια λύση που προτείνει στην αγορά η Olixar και που ακούει στο όνομα Olixar X2 Pro Headphones.

Όπως έχουμε αναφέρει η έλευση των iPhone 7 και η έλλειψη της 3.5 mm θύρας ακουστικών έχουν δώσει μια νέα πνοή σε αυτή την κατηγορία και έτσι πολλοί είναι εκείνοι οι κατασκευαστές που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά μια σειρά από ασύρματες λύσεις. Πριν μερικές εβδομάδες σας είχαμε παρουσιάσει τα Olixar X1 Bluetooth Stereo Headset που μας είχαν αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων παρά το ιδιαίτερο στιλ τους.

Ας περάσουμε όμως να δούμε τα Olixar X2 Pro Headphones ξεκινώντας από το παρακάτω βίντεο:

Συσκευασία

Η εξωτερική συσκευασία είναι από πλαστικό που ίσως ξενίσει κάποιους αλλά περιέχει όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες και χαρακτηριστικά των ακουστικών που βρίσκονται στο εσωτερικό της.

Επίσης η Olixar δεν αφήνει πολλά στην φαντασία μιας και μπορείτε πολύ εύκολα να πάρετε μια πρώτη εικόνα του σετ ακουστικών. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό γιατί κρατώντας το κουτί άμεσα αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ σετ που αυτόματα συνεπάγεται στην άνεση του όταν τα φοράτε ειδικά για πολλές ώρες.

Μπορεί λοιπόν να μην έχουμε μια εντυπωσιακή συσκευασία αλλά πίστεψε μας το περιεχόμενο είναι που μετράει πολύ περισσότερο.

Εσωτερικά της τώρα θα βρούμε:

 • Tα ασύρματα ακουστικά
 • Ένα μικρό βιβλιαράκι οδηγιών στα Αγγλικά
 • Ένα καλώδιο 3.5 mm
 • Ένα καλώδιο φόρτισης micro USB – USB με πλακέ καλώδιο

Σχεδιασμός

47042_X2_Pro_BluTooth_Headphones_11

Το βασικό υλικό κατασκευής τους είναι το πλαστικό χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό μιας και είναι καλής ποιότητας, δίνει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και επίσης κάνει τα εν λόγω ακουστικά πάρα πολύ ελαφριά.

Το φινίρισμα τους είναι μιας μορφής Jet Black αν προτιμάτε κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα όμορφα αλλά και που σημαίνει πως θα γεμίζουν αρκετά εύκολα με δαχτυλιές.

Το στήριγμα κεφαλής είναι από εύκαμπτο πλαστικό υλικό το οποίο καλύπτεται στην κάτω πλευρά με ένα πολύ μαλακό υλικό από μικροΐνες, με υφή υφάσματος, το οποίο σκεπάζει μια πολύ λεπτή επένδυση αφρώδους υλικού.

Οι βραχίονες επεκτείνονται 20 χιλιοστά ο κάθε ένας για να ταιριάζει σχεδόν σε κάθε κεφάλι.

olixar_x2_bluetooth_headphones_47042_3

Η βάση των ακουστικών, η οποία είναι από πλαστικό, στεγάζει τα ακουστικά τα οποία μπορούν να συστραφούν ελάχιστα πάνω/κάτω καθώς και αριστερά/δεξιά για να εφαρμόζουν καλύτερα. Τα μαξιλαράκια είναι από αφρολέξ ύψους 20 χιλιοστών και καλύπτονται από μαλακή δερματίνη. Η βάση των ακουστικών μπορεί να διπλωθεί προς τα μέσα μειώνοντας έτσι το συνολικό όγκο των ακουστικών για την εύκολη αποθήκευσή και μεταφορά τους. Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η υπογραφή τους γενικότερα είναι πολύ μικρή και ειδικά διπλωμένα μπορείτε να τα έχετε παντού και πάντα μαζί σας χωρίς να καταλαμβάνουν ιδιαίτερο όγκο.

Στον δεξί βραχίονα και στο κάτω μέρος υπάρχει η θύρα φόρτισης καθώς και τα κουμπιά αυξομείωσης του ήχου ενώ στον αριστερό υπάρχει το ενσωματωμένο μικρόφωνο – μιας και το εν λόγω σετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κλήσεις – καθώς και μια θύρα 3.5 mm. Η εν λόγω θύρα σας δίνει την άνεση να χρησιμοποιείτε το εν λόγω σετ ακουστικών και χωρίς Bluetooth σε οποιαδήποτε συσκευή έχει μια αντίστοιχη θύρα.

Χαρακτηριστικά 

X2-Hotspots-2

Τα Olixar X2 Pro χρησιμοποιούν μια τεχνολογία Bluetooth 4.2 ενώ παράλληλα μπορούν να συνδεθούν και μέσω NFC με συσκευές που υποστηρίζουν το εν λόγω πρωτόκολλο. Η εμβέλεια τους είναι τα 10 μέτρα που την κρίνουμε ιδιαίτερα ικανοποιητική.

H αυτονομία τους επίσης και όντας σε ασύρματο mode φτάνει μέχρι και τις 10 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής και κλήσεων.

Πιο αναλυτικά έχουμε:

 • Bluetooth: Version 4.0 (A2DP 1.2, AVRCP 1.4, HSP 1.2, HFP 1.6)
 • DSP: CVC 6.0 Noise and Echo Cancellation
 • RF Range: 10m
 • Frequency Response: 60Hz-20KHz
 • Loudspeaker Output: 20mW
 • Playback Time: Up to 10 hours
 • Charging time: ~ 2.5 hours
 • Dimensions: 172 x 190 x 69mm
 • Weight: 165g

X2-Hotspots-1

Αποδόσεις

Ξεκινήσαμε τα τεστ μας από χαμηλά σε ότι αφορά την ένταση του ήχου για να δούμε πόσο μπλοκάρουν τους εξωτερικούς ήχους και εν συνεχεία ανεβάσαμε την ένταση.

Στα χαμηλά επίπεδα έντασης ο περιβαλλοντικός θόρυβος ήταν παρών και πιστεύουμε πως αυτό είναι κάτι καλό μιας και το εν λόγω σετ προορίζεται για κάποιον που θα το φοράει με την ίδια άνεση και κατά τις μετακινήσεις τους και έτσι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορείτε να ακούτε τι γίνετε γύρω σας σε τέτοιες συνθήκες.

olixar_x2_bluetooth_headphones_47042_22

Αυξάνοντας την ένταση εντυπωσιαστήκαμε πάρα πολύ ευχάριστα μιας και το μπάσο ήταν καθαρό και γενικότερα η ακουστική που έδωσαν σε οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι και αν παίξαμε από διαφορετικά είδη ήταν καθαρή και κρυστάλλινη. Μόνο σε ορισμένα μουσικά κομμάτια με πολύ έντονο μπάσο και πολλές χαμηλές νότες η διαύγεια της μουσικής αλλοιώθηκε αλλά και πάλι όχι κατά πολύ. Ναι, αυξάνοντας την ένταση επίσης oι εξωτερικοί θόρυβοι απομονώθηκαν τελείως και έτσι μπορούσαμε να απολαύσουμε την μουσική μας χωρίς παρεμβάσεις.

Στην περίπτωση κλήσεων και εκεί τα Olixar X2 Pro δεν τα πάνε άσχημα μιας και ο συνομιλητής μας μας άκουγε καθαρά και το ίδιο και εμείς. Το μικρόφωνο βέβαια είναι επιρρεπή στο να λαμβάνει και θορύβους από το περιβάλλον που μεταφέρονται κάποιες φορές ιδιαίτερα έντονα στον συνομιλητή μας

Συμπέρασμα

47042_X2_Pro_BluTooth_Headphones_06

Πραγματικά μας άρεσαν τα εν λόγω ακουστικά και πρέπει να τονίσουμε για ακόμη μια φορά το πόσο άνετα είναι κατά την χρήση τους και όταν τα φοράτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η λεπτή υπογραφή τους, η πολύ καλή αυτονομία τους καθώς και οι αποδόσεις τους στην μουσική μας άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Αν λοιπόν θέλετε ένα εύχρηστο Bluetooth σετ ακουστικών που εστιάζει  περισσότερο στην μουσική και λιγότερο στις κλήσεις τότε το Olixar X2 Pro είναι μια λύση που αξίζει να δοκιμάσετε. Η τιμή τους ανέρχεται στα 68.99€ και είναι ιδιαίτερα καλή αν αναλογιστείτε επίσης τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προσφέρουν όπως η έξτρα 3.5 mm συνδεσμολογία αλλά και η συμβατότητα με NFC.

Editors-Choice-Update-2015-710x806