22.9 C
Athens
Monday, October 2, 2023
More

  Οι ζωντανές εκδηλώσεις της Apple μάλλον ανήκουν στο παρελθόν και αυτό είναι λυπηρό #WWDC23

  Η κεντρική ομιλία του φετινού WWDC ήταν μια άλλη λαμπερή, εξασκημένη και καλοδουλεμένη παρουσίαση για ένα σωρό νέα πράγματα που έρχονται στο φως. Είναι ένα σαφές σημάδι ότι η Apple μάλλον έχει τελειώσει με τον τρόπο που χειριζόταν τις ανακοινώσεις — και αυτό είναι λυπηρό.

  Η πανδημία του covid άλλαξε πολλά πράγματα, αλλά τα γεγονότα με κόσμο ζωντανά αναμενόταν πάντα ότι θα επέστρεφαν στο φυσιολογικό. Ως επί το πλείστον, αυτό έχει συμβεί σίγουρα, αλλά φαίνεται ότι η Apple δεν είναι αρκετά έτοιμη να επιστρέψει σε αυτό το συγκεκριμένο τρόπο παρουσιάσεων.

  Φέτος φαίνεται σίγουρα να εδραιώνει αυτή την πραγματικότητα, με την εταιρεία να προσκαλεί τους ανθρώπους στο Apple Park για να παρακολουθήσουν το ίδιο βίντεο που θα έβλεπαν οι τηλεθεατές από τις μεγάλες ανακοινώσεις τους. Θα μπορούσαν να το είχαν κάνει ζωντανά, να είχαν ανθρώπους να κάθονται σε θέσεις μπροστά από τα στελέχη καθώς παρουσίαζαν το υλικό σε επίδειξη, τόσο τις συσκευές όσο και τα νέα χαρακτηριστικά.

  Αλλά μάλλον έχουμε τελειώσει με όλα αυτά τώρα. Η Apple επέλεξε να απομακρυνθεί από τις κεντρικές παρουσιάσεις και τα συμβάντα που ενδέχεται να προκαλέσουν πιθανά προβλήματα, όπου το υλικό και το λογισμικό ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως προβλέπεται και ως εκ τούτου να εγείρουν ανησυχίες πριν από την κυκλοφορία οτιδήποτε ανακοινώσει η εταιρεία.

  Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει πραγματικά την Apple για αυτό. Αυτή είναι μια εταιρεία που, ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε καλά στη σκηνή για οτιδήποτε άλλο, μπορεί να κατακριθούν για το «κουράγιο» τους.

  Αλλά υπάρχει ψυχαγωγία σε πιθανά λάθη σε μια ζωντανή παρουσίαση, αφήνοντας λίγο χώρο για να δούμε πώς λειτουργούν αυτές οι συσκευές και το λογισμικό στον πραγματικό κόσμο — ακόμα κι αν όλα είναι ακόμα υπό δοκιμή. Η Apple μπορεί να βρίσκεται στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας αυτές τις μέρες, αλλά προφανώς δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει να παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά και το υλικό της που δεν λειτουργούν ακριβώς όπως θα έπρεπε πλέον.

  Σίγουρα δεν είναι μυστικό αυτές τις μέρες ότι το αρχικό iPhone δούλευε βασικά μόνο πατώντας αυστηρά μια σειρά πραγμάτων στην διεπαφή όταν ο Steve Jobs παρουσίασε τη συσκευή για πρώτη φορά στη σκηνή. Αν δεν ακολουθούσε τότε πιστά το σχέδιο αυτό ο Jobs το iPhone κατά 99.9% δεν θα λειτουργούσε!!!

  Ο Jobs αντιμετώπισε επίσης ένα πρόβλημα με το Wi-Fi όταν παρουσίασε το iPhone 4. Μία δοκιμαστική μονάδα δεν μπόρεσε να φορτώσει περιεχόμενο ενώ ήταν συνδεδεμένος στο Wi-Fi, έτσι προσπάθησε να μεταβεί στο δίκτυο 3G της AT&T — κάτι που επίσης απέτυχε . Ήταν μια πραγματικά αστεία στιγμή που ο Jobs έκανε ό,τι καλύτερο, και μάλιστα πήρε σχόλια από το πλήθος.

  Χρόνια αργότερα, ο Craig Federighi θα ανέβαινε στη σκηνή για να παρουσιάσει το Face ID στο iPhone X με ένα “αποτυχημένο” demo. Προσπάθησε να ξεκλειδώσει τη συσκευή μόνο με το πρόσωπό του, όπως υποτίθεται ότι έκανε η λειτουργία, αλλά τελικά έπρεπε να καταφύγει στη χρήση ενός κωδικού πρόσβασης για να μπει.

  Το θέμα είναι ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν ήταν στην πραγματικότητα η βλάβη του υλικού. Για το iPhone 4, υπήρχαν πάρα πολλές συσκευές στο θέατρο συνδεδεμένες σε Wi-Fi, και επομένως το iPhone είχε πρόβλημα με τη φόρτωση περιεχομένου.

  Και, η αποτυχία Face ID ήταν στην πραγματικότητα η συσκευή που λειτουργούσε όπως θα έπρεπε, καθώς πάρα πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνο επίδειξης και το Face ID συνέχιζε να προσπαθεί να ελέγξει την ταυτότητα με το πρόσωπο του Federighi. Αυτό οδήγησε στη συσκευή να απαιτήσει κωδικό πρόσβασης για ασφάλεια.

  Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που η Apple θέλει να απομακρυνθεί από τις ζωντανές εκδηλώσεις. Επειδή μπορεί να εμφανιστούν άλλα ζητήματα, τα οποία μπορεί να αποδυναμώσουν την επίδειξη οποιουδήποτε νέου πράγματος επιδεικνύουν.

  Φανταστείτε τον Tim Cook στη σκηνή, να φοράει το Vision Pro ενώ είναι συνδεδεμένο στη φορητή μπαταρία του και απλά να μην λειτουργεί. Η μπαταρία είναι νεκρή επειδή κάποιος ξέχασε να κάνει διπλό και τριπλό έλεγχο. Είναι εκεί πάνω με μια νεκρή μονάδα, προσπαθώντας να μιλήσει για το πόσο υπέροχο είναι και πόσο χρήσιμο είναι.

  Αντίθετα, η Apple εξασκήθηκε και τα δούλεψε όλα σε προκαθορισμένες και ελεγχόμενες συνθήκες. Όλα σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν ακριβώς όπως θα έπρεπε, με προηχογραφημένα demos και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

  Αυτό είναι εξαιρετικό για την Apple, επειδή δείχνει τα δυνατά σημεία του τι πρόκειται να ακολουθήσει — αλλά αφαιρεί μέρος της διασκέδασης, από την ψυχαγωγία. Όχι ότι κάποιος θέλει τα πάντα να αποτύχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά είναι κάπως λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ζωντανές εκδηλώσεις από την Apple μπορεί να έχουν ήδη να ανήκουν στο παρελθόν.

  Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα περίεργο όταν οι κύριοι ανταγωνιστές της Apple, η Google και η Samsung, είναι εκεί έξω και κάνουν ξανά ζωντανές εκδηλώσεις. Η Apple είναι μια εταιρεία που διαφημίζει τις σχέσεις της με τους ανθρώπους, αλλά προφανώς οι ζωντανές κεντρικές ομιλίες δεν εμπίπτουν πλέον σε αυτήν την ομπρέλα.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.