Tuesday, August 11, 2020

O Apple VP Kevin Lynch μιλάει για το νέο χαρακτηριστικό καταγραφής ύπνου στο Apple Watch

Το Apple Watch θα ενσωματώσει για πρώτη φορά την καταγραφή ύπνου με την έλευση της watchOS 7 και θα την συνδυάσει με νέα χαρακτηριστικά όπως αυτό του Wind Down για το iPhone στην iOS 14. Σε μια νέα συνέντευξη μετά το WWDC o Kevin Lynch της Apple έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την στρατηγική της Apple για αυτό το νέο χαρακτηριστικό που έρχεται στο Apple Watch.

Μιλώντας στο Independent, ο Lynch εξήγησε πως η Apple δαπάνησε “αρκετό χρόνο για να μάθει και να αντιληφθεί την επιστήμη του ύπνου. Ο στόχος τηςξ Apple είναι αυτή η υλοποίηση να βοηθήσει τους ανθρώπους με την ποιότητα του ύπνου τους αποφεύγοντας παράλληλα παρενοχλήσεις πριν ξαπλώσουν αλλά και όσο είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι.

“Ο στόχος είναι ο επαρκής ύπνος και η μεγάλη δυσκολία είναι η δημιουργία ανάγκης του να ξαπλώσει κάποιος για να κοιμηθεί. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να δυσκολέψουν αυτή την διαδικασία στις μέρες μας και να τραβήξουν την προσοχή του ανθρώπου αλλού. Βοηθώντας τους ανθρώπους σε αυτή την μετάβαση είναι εκεί που πραγματικά υπάρχει η μαγεία.”

Μια διαφορά μεταξύ της εφαρμογής καταγραφής ύπνου της Apple και αυτής που κάνουν εφαρμογές τρίτων έχει να κάνει με την ποσότητα των δεδομένων που εμφανίζονται στους χρήστες. Πολλές εφαρμογές τρίτων προσφέρουν πληροφορίες για τον βαθύ ύπνο του χρήστη ή για τα στάδια ύπνου του, αλλά η στρατηγική της Apple και η υλοποίηση πάει ένα βήμα παραπέρα.

“Στα τεστ που κάναμε βρήκαμε πως είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο εκείνη την στιγμή από μια συσκευή που δεν διαβάζει τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου. Σε ότι νέο ξεκινάμε ρωτάμε πρώτα τι θα κάνει την μεγαλύτερη διαφορά στους ανθρώπους και που θα είναι κάτι εύκολο στο να το καταλάβουν. Ακόμη και στην έρευνα μας είχαμε ανθρώπους να φοράνε EEGS στο κεφάλι τους έτσι ώστε να καταγράφουμε την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου σε σύγκριση και προσθήκη με τα δεδομένα που λαμβάναμε από τον καρπό με το Apple Watch. Ένα από τα σημαντικά μαθήματα που μάθαμε από αυτές τις διαδικασίες είναι πως ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η διάρκεια”

O Lynch επίσης αναφέρει πως η Apple θέλει να αποφύγει να δημιουργεί άγχος στους ανθρώπους σχετικά με το πόσο κοιμούνται.

“Θα μπορούσε να υπάρχει άγχος στους ανθρώπους σχετικά με την διαδικασία του ύπνου και αυτό το άγχος θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στον ύπνο. Πολλοί άνθρωποι ήδη γνωρίζουν πως δεν κοιμούνται αρκετά και έτσι δεν θα προσθέσουμε κάτι πάνω σε αυτό αλλά αναγνωρίζουμε θετικά όταν κάποιος πετυχαίνει τους στόχους του.”

Φυσικά για ακόμη μια φορά ο Lynch τόνισε πως η ιδιωτικότητα των χρηστών για ακόμη μια φορά και εδώ είναι σημαντική για την Apple σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στον ανταγωνισμό.

“Εταιρείες όπως η Fitbit έχουν χρησιμοποιήσει ανώνυμα δεδομένα χρηστών για χρόνια για να μελετήσουν δημογραφικά δεδομένα σε σχέση πάντα με τον ύπνο και για να βελτιώσουν τις τεχνικές τους ως προς την καταγραφή του. Η Apple όμως δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί μοντέλα μηχανικής μάθησης με βάση δεδομένων που έχουν συλλεχθεί αποκλειστικά από τις εσωτερικές δοκιμές και τεστ που έχουμε κάνει. Κάτι τέτοιο βέβαια θέλει χρόνο και έτσι δουλεύουμε πάνω σε αυτό εδώ και καιρό. Η Apple σε καμία περίπτωση δεν βλέπει τα δεδομένα ύπνου του χρήστη.”

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η Caviar ανακοίνωσε το πανάκριβο SpaceX limited edition iPhone 12 | Βίντεο

Η τεχνολογική εταιρεία πολυτελείας Caviar παρουσίασε την νέα σειρά περιορισμένη διαθεσιμότητας που θα δημιουργήσει και αφορά ένα iPhone 12 από τιτάνιο που...

Πώς να εγκαταστήσετε την watchOS 7 public beta

Για πρώτη φορά μια publlic beta έρχεται για το Apple Watch λογισμικό. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε τεστ σε όλα τα νέα...

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη public beta του watchOS 7 σε Apple Watch χρήστες

Η Apple και επίσημα κυκλοφόρησε την πρώτη public beta του watchOS 7 για τους Apple Watch χρήστες. Αν λοιπόν είστε ένας Apple...

Ο Tim Cook μπαίνει στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων καθώς η αξία της Apple πλησιάζει...

Ο CEO της Apple Tim Cook και επίσημα έγινε δισεκατομμυριούχος σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με τα...

Δείτε το iPhone 12 Flip concept βίντεο

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ενός Flip iPhone; Θα επιχειρήσει άραγε η Apple ποτέ ένα τέτοιο βήμα και αν ναι πως...

Kuo: Οι παγκόσμιες πωλήσεις του iPhone μπορεί να σημειώσουν πτώση μέχρι και 30% αν...

Αν η Apple αναγκαστεί να αφαιρέσει την Κινεζική εφαρμογή WeChat από το App Store παγκοσμίως, οι πωλήσεις του iPhone μπορεί να σημειώσουν...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!