1

Μέχρι σήμερα έχουμε δοκιμάσει και εγκαταστήσει μια σειρά από λύσεις έξυπνου φωτισμού στο χώρο μας. Άλλες είναι συμβατές με το HomeKit της Apple και άλλες όχι. Πρώτη φορά όμως δηλώνουμε από την αρχή ενός review μας απίστευτα εντυπωσιασμένοι από την λύση που προσφέρει η Nanoleaf Aurora με τα τριγωνικά LED πάνελ της. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό το Rhythm αξεσουάρ που μας ήρθε επίσης απλά έφερε την μαγεία στον χώρο μας όπως δεν φανταζόμασταν ποτέ.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που η καινοτομία της εταιρείας με τα εν λόγω προϊόντα την κάνει κάθε χρόνο σχεδόν να κερδίζει στα CES Innovation Awards.

Δείτε το αναλυτικό Review και Hands on μας παρακάτω:

Τι περιλαμβάνει η συσκευασία:

Υπάρχουν αρκετά κομμάτια μέσα στο βασικό κουτί του Kit – Θα πρέπει να κάνετε μια προσεκτική εγκατάσταση για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά μην ανησυχείτε η Nanoleaf έχει τοποθετήσει τα πάντα για εσάς μέσα στις συσκευασίες της.

Στα χέρια μας έφτασαν 3 προϊόντα:

To Nanoleaf Aurora Starter Kit

nanoleaf-aurora-rhythm-smarter-kit-unboxing-contents_2000x

  • 9 πάνελ
  • 9 συνδέσμους των πάνελ
  • 1 μονάδα ελέγχου
  • 1 αντάπτορας παροχής ρεύματος
  • 28 αυτοκόλλητα – Mounting Tape

To Nanoleaf Aurora Expansion Pack

EXPANSION_2000x

  • 3 πάνελ
  • 3 συνδέσμους των πάνελ
  • 14 αυτοκόλλητα – Mounting Tape

To Nanoleaf Aurora Rhythm

Rhythm_Front_400x

  • Αισθητήρας χώρου – ήχου

Εγκατάσταση

Η Nanoleaf απλά έχει σκεφτεί για εσάς πριν από εσάς και έτσι ότι θα χρειαστείτε για να τοποθετήσετε τα πάνελ αυτά στο τοίχο σας βρίσκονται στην συσκευασία.

NL22-0002TW-9PK_a

Η εταιρεία έχει μάλιστα στο κανάλι της στο YouTube εδώ μια σειρά από βίντεο οδηγούς που βήμα βήμα θα σας δείξουν πως να προχωρήσετε με την εγκατάσταση τους. Επίσης και μέσω της εφαρμογής της Aurora μπορείτε να φτιάξετε το σχέδιο σας και να το τοποθετήσετε μέσω επαυξημένης πραγματικότητας στον χώρο σας – στον τοίχο σας για παράδειγμα – πριν καν ξεκινήσετε.

Εμείς ακολουθήσαμε την δική μας πεπατημένη και μια πιο παραδοσιακή εγκατάσταση – Βγάλαμε όλα τα τριγωνικά πάνελ σε μια καθαρή επιφάνεια και εν συνεχεία με ένα μέτρο υπολογίσαμε τις διαστάσεις του κάθε πάνελ (δεν είναι μικρά). Εν συνεχεία καθορίσαμε το σχέδιο που θέλαμε και το δημιουργήσαμε. Εκ νέου μετρήσαμε τις διαστάσεις του ολοκληρωμένου πλέον σχεδίου μας με τα πάνελ σε σχέση πάντα με τον χώρο που είχαμε ελεύθερο για να τα τοποθετήσουμε.

IMG_0889

Καθαρίσαμε τον τοίχο μας και την επιφάνεια που θέλαμε να τοποθετήσουμε τα πάνελ με ένα πανί και νερό και τον αφήσαμε να στεγνώσει. Ο λόγος ήταν ότι με αυτό τον τρόπο απομακρύναμε σκόνες και όχι μόνο και έτσι ώστε να επιτύχουμε μια καλύτερη εφαρμογή των πάνελ.

11540361

Κάθε πάνελ ενώνεται με το επόμενο μέσω ενός έξυπνου συνδέσμου – Η διαδικασία μοιάζει με το να φτιάχνετε ένα παζλ από τριγωνικά κομμάτια. Σε κάθε πάνελ και στο πίσω μέρος τοποθετήσαμε σε κάθε πλευρά 3 αυτοκόλλητα τοίχου. Κάθε πάνελ εν συνεχεία τοποθετούνταν στο τοίχο μας με βάση το σχέδιο που είχαμε αποφασίσει.

IMG_0888

 

Αφού ολοκληρώσαμε το σχέδιο μας και με τον ίδιο τρόπο του έξυπνου συνδέσμου προσαρμόσαμε και την μονάδα ελέγχου που καταλήγει στην παροχή του ρεύματος. Η μονάδα ελέγχου περιλαμβάνει το On/Off κουμπί και ένα Next κουμπί που θα σας επιτρέψει χειροκίνητα να αλλάξετε την χρωματική σκηνή σας. Στο πίσω μέρος του θα βρείτε το κωδικό ζευγοποίησης επίσης με την πλατφόρμα HomeKit της Apple.

Η όλη διαδικασία μας πήρε γύρω στα 18 λεπτά και δεν δυσκολευτήκαμε σε κανένα βήμα – απλά πηγαίναμε προσεχτικά και βάση του σχεδίου που είχαμε προαποφασίσει.

Σημείωση πριν αποφασίσετε που θα κάνετε την εγκατάσταση: Κάθε πάνελ φωτίζεται μέσω τριών LEDs και το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάλογα και τα επίπεδα φωτεινότητας που θα του ορίσετε θα σας δώσει πραγματικά μεγάλη φωτεινότητα στον χώρο σας. Επίσης όταν δεν είναι αναμενόμενο θα πρέπει να σκεφτείτε αν το σχέδιο με τα λευκά πάνελ θα ικανοποιήσουν την αισθητική του χώρου που τα τοποθετήσατε.

Εφαρμογή και Εντυπώσεις 

Με το που θα ανάψουν τα πάνελ για πρώτη φορά είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείτε. Η ζευγοποίηση με το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού μας, με το HomeKit και μέσω της εφαρμογής της Aurora γίνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Τα περισσότερα HomeKit αξεσουάρ απλά σας δίνουν μια επιλογή χρωμάτων και φυσικά την δυνατότητα να τα ανάψετε και να τα σβήσετε από απόσταση. Στην περίπτωση του Nanoleaf Aurora τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Μέσω της εφαρμογής της Aurora συναντάμε διαφορετικά animations, διατάξεις και μεταβάσεις. Η εφαρμογή αναγνωρίζει ακριβώς την διάταξη των πάνελ που έχετε στον χώρο σας και από και μετά όριο σας είναι η φαντασία σας.

IMG_0890 IMG_0891 IMG_0892

IMG_0893IMG_0894

Μπορείτε επίσης να χρωματίσετε κάθε πάνελ ξεχωριστά καθώς και να προκαθορίσετε εσείς τα επίπεδα φωτεινότητας, ταχύτητα animation, κατεύθυνση κίνησης του animation, είδος μετάβασης και πολλά ακόμη.

Χιλιάδες χρωματικοί συνδυασμοί αλλά και έτοιμες σκηνές από άλλους χρήστες  που μπορείτε να κάνετε λήψη απλά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό κυριολεκτικά.

HomeKit συμβατότητα 

IMG_0896

H σύνδεση με την την πλατφόρμα της Apple γίνεται με άμεσο τρόπο και οι φωνητικές εντολές με την Siri λειτουργούν άψογα. Ο μόνος περιορισμός που έχετε μέσω της HomeKit εφαρμογής είναι το γεγονός πως δεν σας δίνεται η δυνατότητα τόσων πολλών παραμετροποιήσεων όσο με την ίδια την εφαρμογή της Nanoleaf.

Εμείς δημιουργήσαμε ένα βασικό πρόγραμμα μέσω της εφαρμογής έτσι ώστε τα πάνελ να ανάβουν με το που εισέλθουμε στην οικεία μας και φυσικά χαρήκαμε τις φωνητικές εντολές μέσω τις Siri.

Πέρα από αυτό για όλες τις άλλες παραμετροποιήσεις γυρίσαμε στην εντυπωσιακή εφαρμογή της Nanoleaf.

Nanoleaf Aurora Rhythm

NL27-0001_c_grande

Το Aurora Rhythm ουσιαστικά είναι add on module με την μορφή τριών μικρών τριγώνων που ενσωματώνεται στην ήδη υπάρχον Nanoleaf εγκατάσταση σας.

Η τοποθέτηση του, η σύνδεση του με τα πάνελ μας αλλά και με το δίκτυο μας έγινε σχεδόν άμεσα. Ήταν τόσο απλή όσο να βγάλετε το module αυτό από το κουτί του και απλά να το τοποθετήσετε, μέσω ενός έξυπνου συνδέσμου, στο πάνελ του σχεδίου σας που επιθυμείτε.

Μόλις ενεργοποιηθεί ένα μπλε φως σας δείχνει πως όλα έχουν πάει σωστά και τα πάνελ σας αυτόματα ξεκινούν να αντιδρούν στους ήχους.

NL27-0001_f

Ο άριστος αισθητήρας ήχου εντοπίζει με άνεση όλους τους ήχους είτε αυτοί είναι ένα τραγούδι, η τηλεόραση σας, μια συνομιλία σας, την γάτα σας που νιαουρίζει, το μωρό που κλαίει κλπ. Εν συνεχεία ενεργοποιεί με το που εντοπίσει κάποιο ήχο τα πάνελ σας μέσω μιας σειράς σχεδιών, χρωμάτων και σκηνών.

Η ευαισθησία του αισθητήρα είναι μεγάλη και έτσι ακόμη και ένα απαλό σφύριγμα στο εύρος δράση του θα ενεργοποιήσει κάποια από τα πάνελ σας.

Εκεί όμως που διαπρέπει είναι με την μουσική. Εντοπίζει με τεράστια άνεση το μπάσο, την ένταση και το είδος της μουσικής και αυτόματα προσαρμόζει τα πάνελ με χρώμα και μεταβάσεις έτσι ώστε να σας παρουσιάσει μια οπτική απεικόνιση μέσω χρωμάτων του τραγουδιού που ακούτε εκείνη την στιγμή.

Φυσικά και για ακόμη μια φορά μέσω της εφαρμογής της Aurora έχετε ένα μεγάλο εύρος παραμετροποιήσεων αλλά και έτοιμων σκηνών από άλλους χρήστες που μπορείτε να κάνετε λήψη και που θα δώσουν μια μοναδική εμπειρία.

Συμπέρασμα

1

Το δηλώσαμε και στην αρχή. Απλά είμαστε άκρως εντυπωσιασμένοι!!! To Starter Kit έρχεται στα €209.99 και αξίζει να δώσετε και άλλα €59.99 για το Rhythm. Αν πάτε δε για την επιλογή του Rhythm Smarter Kit θα έχετε μια έκπτωση € 20.00 με το κόστος συνολικά να ανέρχεται στα €249.99. Για ένα τόσο καινοτόμο προϊόν που πραγματικά θα αλλάξει αισθητικά τον χώρο σας με μιας το κόστος δεν είναι μεγάλο και αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα δαπανήσετε για αυτά. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως μετά την εγκατάσταση τους θα μπείτε άμεσα στον πειρασμό να αγοράστε και άλλα πάνελ. Τα ευχάριστα επίσης νέα είναι πως πλέον υπάρχει Ευρωπαϊκή αποθήκη και έτσι η παραγγελία σας θα γίνει άμεσα το ίδιο και η αποστολή της.

Απλά πηγαίνετε στο οnline κατάστημα τους εδώ διαλέξτε τα πάνελ που θέλετε και το πολύ σε μια εβδομάδα θα είναι στον χώρο σας και μετά η μαγεία τους απλά ξεκινάει….

Εν κατακλείδι αν είστε στην αναζήτηση μιας μοναδικής λύσης φωτισμού για τον χώρο σας η Nanoleaf σας δίνει μια βραβευμένη μοναδική καινοτόμα λύση που θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.