Μετά την έλευση των οικονομικών αποτελεσμάτων από την Apple η Kantar παρουσίασε σήμερα τα νέα τις δεδομένα για το τρίμηνο που τελείωσε τον Μάρτιο του 2018.

Η εταιρεία παρουσιάζει μια ανάλυση με ενδιαφέρον σχετικά με τα νούμερα της Apple και σε σύγκριση αυτών με άλλους κατασκευαστές. Επίσης ενδιαφέρον έχει και η ανάλυση που κάνανε σχετικά με τις πωλήσεις του iPhone 8 και iPhone 8 Plus απέναντι στο iPhone X.

Η πωλήσεις της Apple λοιπόν στην Αμερική και στην αγορά των smartphones παρέμειναν σταθερές σε σχέση με πέρύσι μιας και είχαμε μια αύξηση από το 59% στο 59.1%. Στην Κίνα όμως η Apple σημείωσε μια πιο γρήγορη αύξηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία το iPhone X ήταν εκείνο το iPhone με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα δίνοντας μια επιτάχυνση ανόδου στην εταιρεία που άγγιξε το 22.1%. Αυτό έρχεται να συμπληρώσει τα όσα ανέφερε ο Tim Cook κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple.

Στην γενικότερη εικόνα τα iPhone 8 και τα iPhone 8 Plus μαζί ξεπέρασαν σε πωλήσεις το iPhone X. Αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί κάποια έκπληξη. Η εταιρεία πιστεύει πως έχει να κάνει με το γεγονός πως σιγά σιγά η ζήτηση του iPhone X έχει καλυφθεί πλέον και έτσι πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες που πλέον προτιμούν ένα ποιο οικονομικό μοντέλο με εξίσου δυνατά χαρακτηριστικά πηγαίνοντας στα iPhone 8.

“Στην Αμερική και στην Ευρώπη σε πέντε κορυφαίες αγορές το iPhone 8/8Plus της Apple πούλησε περισσότερο από το iPhone X δείχνοντας πως από την στιγμή που καλύφθηκε η αρχική ζήτηση για την ναυαρχίδα της Apple o κόσμος και με βάση την τιμολόγηση της εταιρείας πηγαίνει σε πιο οικονομικές επιλογές iPhone”

O Tim Cook ανέφερε πως το iPhone X ήταν το πρώτο iPhone σε πωλήσεις για όλες τις εβδομάδες του οικονομικού τριμήνου του Μαρτίου. Αυτό που αναφέρει η Kantar παραπάνω δεν το αντικρούει μιας και τονίζει πως αν και αυτό που λέει ο Tim Cook είναι αληθές πάρα αυτά οι πωλήσεις των iPhone 8 και iPhone 8 Plus μαζί ήταν περισσότερες ενώ μεμονωμένα για κάθε μοντέλο σίγουρα λιγότερες του iPhone X.