Ο Jony Ive αρνείται να “θρηνήσει” το τέλος του Home button – Όλα όσα είπε για το iPhone X

0
477

Apple press conference

Το να αφαιρεθεί το Home Button από το iPhone X δεν ήθελε μεγάλη φαντασία σύμφωνα με το αρχηγό σχεδιασμού της Apple Jony Ive τονίζοντας πως η εύρεση του καλύτερου τρόπου αντικατάστασης του ήταν ένα πολύ δύσκολο αντικείμενο για όλους στην εταιρεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του σχετικά με το iPhone X στο περιοδικό Time ο Ive αποκάλυψε κάποιες από τις σχεδιαστικές αποφάσεις που έπρεπε αυτός και η ομάδα του να πάρουν έτσι ώστε να φέρουν τις καινοτομίες που βλέπουμε φέτος στην συσκευή.

Η αφαίρεση του Home Button στο iPhone ήταν η μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή που έκανε ποτέ η Apple στο iPhone.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ακόμη και σήμερα ασκούν κριτική στο Face ID και παραμένουν υπέρμαχοι του Touch ID και του Home Button αλλά ο Ive ανέφερε σήμερα πως η παραμονή του θα αποτελούσε καταστροφή για τον σχεδιασμό του iPhone X.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Νομίζω πως το να κρατάς χαρακτηριστικά που έχουν αποτελέσει χρήσιμα και να συνεχίζεις να τα στηρίζεις με οποιοδήποτε κόστος κάποια στιγμή θα σε οδηγήσει στην αποτυχία. Πάντα υπάρχει ένα μονοπάτι που σου δίνει την αίσθηση μικρότερου ρίσκου και ένα μονοπάτι που σου δίνει την αίσθηση της μεγαλύτερης ασφάλειας”

Η Apple όπως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν έχει ένα γνωστό ιστορικό στην απομάκρυνση παλαιότερων τεχνολογιών από τις συσκευές της πριν ακόμη ο κόσμος είναι έτοιμος για τέτοιες αποχωρήσεις.

Η εταιρεία πάντα δίνει την αίσθηση μιας μεγάλης σιγουριάς σε ότι έχει να κάνει με το “θάνατο” δικών της παλαιότερων στάνταρ. Ο Ive ανέφερε βέβαια πως αυτές οι αποφάσεις δεν παίρνονται πάντα με την ίδια άνεση.

“Δεν σημαίνει πως πάντα είσαι άνετος όταν πιστεύει πως έχεις βρει έναν καλύτερο τρόπο. Αυτό γιατί σημαίνει πως πρέπει να αποχωριστείς κάτι το οποίο ήταν επιτυχημένο”

Ο Ive επίσης στάθηκε και στην υψηλή τιμή του iPhone X. Το επιχείρημα του για το μεγάλο κόστος της συσκευής ήταν βασισμένο στο πρώτο iPhone. Τότε στα $500 η τιμή του ήταν εξωπραγματική για ένα smartphone αλλά σήμερα τα smartphones σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα τηλέφωνο.

Το περιοδικό ονόμασε σήμερα το iPhone X μέσα στις 25 καλύτερες καινοτομίες για το 2017. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ