Πίσω τον Ιανουάριο είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως ο Jimmy Iovine θα αποχωρούσε από την Apple τον Αύγουστο με τον ίδιο να το αρνείται μετέπειτα και όταν η φήμη αυτή έκανε τον γύρω του διαδικτύου δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια.

Μια νέα αναφορά σήμερα κάνει λόγο πως αν και ίσως να μην αποχωρήσει από την Apple ο Iovine θα απομακρυνθεί από την καθημερινή ενασχόληση του με θέματα της εταιρείας και του Apple Music.

H WSJ αναφέρει σήμερα:

“Η Apple χάνει το κοινωνικό της πρόσωπο στον τομέα της μουσικής την στιγμή που η streaming υπηρεσία της έχει μπει σε μια μοναδική τροχιά ανόδου. Ο Iovine θα αναλάβει μόνο ρόλο συμβούλου πλέον και πιο συγκεκριμένα από τον Αύγουστο θα απομακρυνθεί από την καθημερινή του ενασχόληση με την Apple Music υπηρεσία της Apple. O ίδιος ανέφερε πως θέλει πλέον να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του και να βοηθάει πλέον τον Eddy Cue που είναι η κεφαλή της streaming υπηρεσίας της Apple όταν και άμα χρειαστεί”

Ο Iovine δεν είναι το μόνο μεγάλο όνομα που αποχωρεί πρακτικά από το Apple Music και την ενεργό ενασχόληση του με αυτή την υπηρεσία. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν οι Ian Rogers, o συνιδρυτής της Beats Dr. Dre καθώς και ο Trent Reznor των Nine Inch Nails.

Σε ότι αφορά τον Iovine γίνεται λόγος για διαμάχες κουλτούρας του ίδιου και υψηλόβαθμων στελεχών της Apple την στιγμή που ο ίδιος μάλιστα είχε ως χαρακτηριστικό του να μη διστάζει να πει οπουδήποτε ελεύθερα την γνώμη του για το οτιδήποτε.