Η κάμερα των iPhone Xs/Xs Max παίρνει τη δεύτερη θέση στο DxOMark | “Μια από τις καλύτερες mobile κάμερες”

0
3092

Η κάμερα των iPhone Xs και iPhone Xs Max πέρασε από το DxOMark για να δοκιμαστούν οι δυνατότητές της, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τις επιδόσεις του Galaxy Note 9 χωρίς όμως να μπορεί να εκθρονίσει το Huawei P20 Pro από την κορυφή της σχετικής λίστας.

Η εταιρεία DxOMark που αναλαμβάνει τα benchmark των φωτογραφικών δυνατοτήτων για τα smartphone, και όχι μόνο, έδωσε στην κάμερα των iPhone Xs και Xs Max 105 πόντους συνολικά, τοποθετώντας τα νέα iPhone στη δεύτερη θέση, πίσω από το πρώτο Huawei P20 Pro και πάνω από τα Pixel 2, Galaxy S9, Galaxy Note 9, ενώ το iPhone X του 2017 είχε βαθμολογηθεί με 97 πόντους και την Apple να δείχνει βελτιωμένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με το DxOMark, τα νέα iPhone διαθέτουν μια από τις καλύτερες κάμερες σε smartphone που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά, με τις βελτιώσεις σε σύγκριση με το iPhone X να είναι σημαντικές. Αυτό συμβαίνει γιατό το Smart HDR είναι πολύ καλής ποιότητας με το wide dynamic range να ξεχωρίζει για την ποιότητά του σε όλες της συνθήκες των δοκιμών.

Κατά τη διάρκεια των λήψεων σε έντονο φως, η κάμερα των iPhone αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στη λήψη φωτογραφιών αλλά και στην καταγραφή των video, με τις λεπτομέρειες και τα χρώματα να αποτυπώνονται σωστά. Πιο συγκεκριμένα, το DxOMark βαθμολόγησε με 110 και 96 πόντους τον τομέα των φωτογραφιών και video αντίστοιχα, με τη μεγαλύτερη αδυναμία να εντοπίζεται στις zoom και bokeh φωτογραφίες μιας και υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό του βάθους στις φωτογραφίες, αν και τα Xs και Xs Max αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα από το iPhone X.

Ακόμα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις φωτογραφήσεις με τη χρήση flash, στα υψηλά ποσοστά θορύβου στις λήψεις με zoom, καθώς και στην απόδοση των σκιών και τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αναφορικά με τα προβλήματα στην ποιότητα των video, αυτά εντοπίζονται στην ασταθή ισορροπία του λευκού χρώματος στη λήψη φωτογραφιών εσωτερικού χώρου.

Η Apple χρησιμοποιεί συχνά εδώ και χρόνια τις δυνατότητες των καμερών της σαν το κλειδί των πωλήσεών της, με την κάμερα των iPhone Xs και Xs Max να διαθέτει “focus pixels”, αναβαθμισμένη μέθοδο που αντιλαμβάνεται το φωτισμό, βελτιωμένη επεξεργασία εικόνας που οφείλεται στον επεξεργαστή εικόνας και την neural engine με την AI που διαθέτει ο επεξεργαστής A12 Bionic, αλλά και δυνατότητα ρύθμισης του βάθους πεδίου στις bokeh φωτογραφίες μετά τη λήψη τους.