Το iPhone X πέτυχε σκορ 97 στο DxOMark ελάχιστα πιο πίσω από το Google Pixel 2

0
255

dxo-iphone-x-lead

Το DxOMark κυκλοφόρησε σήμερα το Review του για το σετ καμερών του iPhone X και το σκορ που σημείωσε η νέα ναυαρχίδα της Apple ήταν 97 μόλις 1 πόντο πίσω από την βαθμολογία του Google Pixel 2.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο – όπως έχουμε κάνει και κατά το παρελθόν – το γεγονός πως οι επιδόσεις της κάμερας είναι κάπως θέμα υποκειμενικό για τον καθένα και όχι αντικειμενικό. Αν και το DxOMark κάνει πραγματικά μια υπέροχη δουλειά κάνοντας πολύ καλά τεστ στις κάμερες και σε διαφορετικές συνθήκες δεν παύει να υπάρχει πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας μέσα σε όλα αυτά τα τεστ.

Επίσης να τονίσουμε πως το DxOMark δεν βαθμολογεί με άριστα το 100 αλλά δίνει μια σειρά από πόντους σε κάθε συσκευή μετά από τεστ στην λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus της Apple είχαν πετύχει σκορ 92 και 94 αντίστοιχα. Μετά ήρθε το Galaxy Note 8 που έφερε μια ακριβώς ίδια βαθμολογία με το iPhone 8 Plus ενώ το Google Pixel 2 κατάφερε να έρθει πρώτο μέχρι στιγμής με σκορ 98.

Στην αρχή του Review γίνεται αναφορά ότι το iPhone X πετυχαίνει μεγαλύτερη βαθμολογία από το iPhone 8 Plus εξαιτίας κάποιον μοναδικών χαρακτηριστικών της συσκευής.

The dual 12Mp sensors remain, including the same wide-angle f/1.8 lens with optical image stabilization (OIS) for the main camera, but for the second camera, there’s an improved telephoto lens that features a wider-aperture f/2.4 lens with OIS. The front-facing camera gets an upgrade, too, with new Face ID technologies benefitting selfie enthusiasts, including improved depth-mapping that makes Portrait mode and bokeh simulation possible.

Αν και συνολικά το iPhone X ήρθε δεύτερο πάρα αυτά είχε το υψηλότερο σκορ που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην κατηγορία των φωτογραφιών με 101 πόντους.

dxo-iphone-x-1-copy

iphone-x-photo-comparison

iphone-x-zoom