Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου και ως είθισται αυτή την περίοδο το Flickr κοινοποίησε μια σειρά από αναφορές σχετικά με το site. Σε αυτές συναντούμε τις κορυφαίες συσκευές καθώς και τις 25 κορυφαίες φωτογραφίες για το 2017. Η Apple συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά να έχει την πρώτη θέση στην κατηγορία της πιο δημοφιλούς κάμερας και μάλιστα με μεγάλη άνεση.

yir2017-infographic_top-device-types2x

Γνωρίζουμε πως οι φωτογραφικές λήψεις από smartphone συνεχίζουν αν αυξάνονται σημαντικά χρόνο με τον χρόνο επηρεάζοντας σημαντικά τις κλασικές κάμερες που ο αριθμός των upload φωτογραφιών τους μειώθηκε στο 12% από το 21% που ήταν πέρυσι.

Τα smartphones πλέον κατέχουν το 50% των φωτογραφιών που γίνονται upload στο Flickr σημειώνοντας άνοδο από 48% που κατείχαν πέρυσι.

Φυσικά η Apple με το iPhone σε αυτή την κατηγορία έρχεται πρώτη και μάλιστα με τεραστία διαφορά.

yir2017-infographic_top-brands2x

“Τα iPhone παρέμειναν για ακόμη μια χρονιά τα κορυφαία μοντέλα κάμερας με το 54% των συσκευών που κάνουν upload να είναι iPhone. Στο top 10 μάλιστα οι 9 στις 10 συσκευές ήταν και πάλι iPhone δίνοντας μια άνεση και μεγάλο εύρος στην πρώτη θέση που κατέλαβαν το 2017”