9.6 C
Athens
Thursday, January 26, 2023

iPhone 14 Pro Review: To Pro σε όλο του το μεγαλείο

H Apple φέτος αποδεικνύει ότι έχει βρει μια μοναδική φόρμουλα… Το iPhone 14 Pro αντιπροσωπεύει κάτι τέτοιο με τον καλύτερο τρόπο μιας και έχουμε κάτι εξαιρετικά παρόμοιο με τον προκάτοχό του, ενώ είναι ταυτόχρονα είναι και κάτι τελείως νέο. Διαθέτει πολλές αναβαθμίσεις κάμερας και το Dynamic Island, το οποίο αντικαθιστά την περίφημη εγκοπή πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο της εγκοπής στο iPhone X – το notch με άλλα λόγια.

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το iPhone 14 Pro είναι το καλύτερο τηλέφωνο που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και το μόνο επιχείρημα είναι εάν ο επιπλέον χώρος οθόνης που προσφέρει το iPhone 14 Pro Max δικαιολογεί να του δώσει την 2η θέση.

Από την εργονομική μορφή του μέχρι την τεράστια ιπποδύναμη και τις δυνατότητες της κάμερας, το iPhone 14 Pro έρχεται στην κορυφή από οτιδήποτε άλλο έχω χρησιμοποιήσει από την αρχή των smartphones. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο καλό είναι – μου άρεσε να το χρησιμοποιώ καθ ‘όλη τη διάρκεια που δούλευα στην κριτική μου για το iPhone 14 Pro και φυσικά πλέον αποτελεί την βασική συσκευή μου.

Σίγουρα, το iPhone 14 Pro δεν είναι η τεράστια αναβάθμιση που θα περίμενες, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το iPhone 13 Pro έκανε πολλά σωστά. Η σειρά Pro έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου είναι τόσο καλή που δεν υπάρχει μεγάλη ανοδική πορεία. Αυτό που πήραμε φέτος είναι η επιτομή της επανάληψης: καλύτερες κάμερες, καλύτερη και φωτεινότερη οθόνη, νέο στοιχείο σχεδίασης και πιο ισχυρό υλικό.

Και ναι φέτος η επιλογή ήταν όχι το Pro Max αλλά το Pro και ας ξεκαθαρίσουμε και αυτόν τον λόγο εδώ. Από το iPhone 6 Plus και έπειτα πήγαινα για τα μεγαλύτερα από πλευράς οθόνης μοντέλα της Apple. Όσο και να με κέρδιζε ο επιπλέον αυτός χώρος τόσο υπήρχαν στιγμές που ευχόμουν για κάτι πιο βολικό και εργονομικό σε μέγεθος είτε είχε να κάνει με τον χώρο σε κάποιο τζιν μου και παντελόνι, είτε μέσα στο αυτοκίνητο είτε στην έντονη καθημερινότητα μου που πλέον με βρίσκει και με ένα μικρό παιδί που τρέχω συνεχώς από πίσω του….Με βάση λοιπόν την εργονομία και την άνεση για πρώτη χρονιά φέτος άφησα πίσω το Pro Max και έφερε στην καθημερινότητα μου το Pro και μέχρι τώρα δεν μπορώ να πω ότι το έχω μετανιώσει ούτε δευτερόλεπτο.

Αν θέλεις τώρα να δεις αναλυτικά όλες μας τις σκέψεις από την τιμολόγηση του μέχρι για το αν πρέπει φέτος να κάνεις την αναβάθμιση το παρακάτω βίντεο είναι για εσένα. Όπως λέμε το αναλύσαμε όσο δεν έπαιρνε και απαντήσαμε σε πολλά ερωτήματα που έχετε κάνει μέχρι σήμερα.

iPhone 14 Pro: Σχεδίαση

Βρίσκω τη σχεδίαση του iPhone 14 Pro σε μια ισορροπία μεταξύ δύο πλευρών. Από τη μία πλευρά, μοιάζει πολύ με το iPhone 13 Pro, απλώς με μια ακόμη μεγαλύτερη μονάδα – πλαίσιο κάμερας. Από το πίσω μέρος, μπορεί να είναι δύσκολο να το ξεχωρίσετε από τον προκάτοχό του, εκτός και αν κοιτάξετε πολύ προσεκτικά αυτούς τους φακούς – ομολογουμένως, είναι αισθητά μεγαλύτεροι χάρη στις αναβαθμίσεις που φέρνει η Apple φέτος.

Από την άλλη πλευρά, το μπροστινό μέρος του νέου τηλεφώνου της Apple φαίνεται πολύ διαφορετικό. Η εγκοπή έχει φύγει, αντικαταστάθηκε από το Dynamic Island σε σχήμα χαπιού. Ο παλιός, και αντικειμένο κουρασμένος σχεδιασμός του iPhone επιτέλους ανανεώθηκε, αν και η αποκοπή της οθόνης παραμένει και φέτος ακόμα μεγαλύτερη από εκείνες των καλύτερων τηλεφώνων Android, επειδή περιέχει το Face ID.

Το Dynamic Island είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Δεν είναι απλώς ένα στατικό στοιχείο σε μορφή χαπιού (έναντι της τρύπας στα περισσότερα τηλέφωνα Android). Και το Dynamic Island επεκτείνεται ανάλογα με το τι κάνετε, εμφανίζοντας κινούμενα σχέδια για πολλές ενέργειες συστήματος, όπως ξεκλείδωμα, αναπαραγωγή μουσικής, χρονόμετρα και ούτω καθεξής.

Θα μετατραπεί ακόμη και σε media player αν πατήσετε παρατεταμένα το Dynamic Island ενώ ακούτε μουσική. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων χωρίς να τραβήξετε προς τα κάτω το Κέντρο ειδοποιήσεων.

Οι αποκοπές οθόνης είναι εδώ για να μείνουν για λίγο, τουλάχιστον έως ότου η Apple βρεί έναν σωστό τρόπο ώστε να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη και παράλληλα οι κάμερες κάτω από την οθόνη γίνουν πολύ καλύτερες. Αλλά ως κάποιος που ποτέ δεν τρελάθηκε πραγματικά την εγκοπή notch πρέπει να πω ότι μου αρέσει το Dynamic Island. Όχι μόνο φαίνεται καλύτερο από την εγκοπή, αλλά προσφέρει πραγματική χρησιμότητα όπου ο προκάτοχός του απλώς καθόταν εκεί χωρίς να κάνει τίποτα. Είναι μια αλλαγή που θα σας πάρει μια δύο μέρες για να συνηθίσετε αλλά παράλληλα έχοντας μάθει να ζήτε με το notch δεν σας φανεί και κάτι τέλείως ξένο.

Το iPhone 14 Pro διαθέτει πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα με ματ φινίρισμα στο πίσω γυαλί — το οποίο είναι πλέον αφαιρούμενο για ευκολότερες (αλλά όχι φθηνότερες) επισκευές. Η κεραμική ασπίδα της Apple καλύπτει την οθόνη, παρέχοντας επιπλέον ανθεκτικότητα. Και όπως το iPhone 13 Pro, το τεράστιο εξόγκωμα της κάμερας του iPhone 14 Pro διασφαλίζει ότι δεν βρίσκεται οριζόντια σε μια επίπεδη επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο ταλαντεύεται αν προσπαθήσετε να το χρησιμοποιήσετε ενώ κάθεστε σε τραπέζι ή πάγκο. Μια θήκη iPhone 14 μπορεί να βοηθήσει σε αυτό όπως έχουμε πει πολλές φορές.

Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στο πλαίσιο. Το iPhone 14 Pro έχει διαστάσεις 71,5 x 147,5 x 7,85 χιλιοστά και ζυγίζει 206 γραμμάρια, καθιστώντας ελάχιστο πιο παχύ από το iPhone 13 Pro και μόλις 2 γραμμάρια βαρύτερο. Κοινώς δεν θα αντιληφθεί κανείς αυτές τις διαφορές.

Εξακολουθώ να μην είμαι οπαδός των τετραγωνικών άκρων που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο iPhone 12, αλλά αυτό δεν είναι το iPhone 14 Pro Max. Το πιο διαχειρίσιμο μέγεθος του iPhone 14 Pro κάνει αυτές τις αιχμηρές γωνίες λιγότερο δύσχρηστες από άποψη εργονομίας. Το μικρότερο βάρος το βοηθά επίσης στο να κάθεται καλύτερα η συσκευή στην παλάμη σας.

Η Apple παίρνει τον χρόνο της για να αλλάξει τα πράγματα, αλλά αυτή είναι η τρίτη γενιά της τετράγωνης εμφάνισης, η οποία είναι λιγότερο εργονομική από μια κυρτή πλάτη. Μπορεί λοιπόν στο μάτι αυτές οι πιο επιθετικές γραμμές να μοιάζουν πιο ωραίες αλλά στην εργονομία στο χέρι τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Τέλος ο νέος χρωματισμός Deep Purple μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή και περισσότερα για αυτό μπορείτε να δείτε και στο πρώτο βίντεο unboxing μας που κάναμε για αυτή την συσκευή παρακάτω:

iPhone 14 Pro: Οθόνη

Η Samsung και η Apple έχουν συνήθως τις καλύτερες οθόνες smartphone στις αντίστοιχες συσκευές τους. Το iPhone 14 Pro συνεχίζει αυτή την παράδοση. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η καλύτερη οθόνη που έχω δει ποτέ σε τηλέφωνο. Από τα έντονα χρώματα μέχρι την τρελή φωτεινότητα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ποτέ δεν μου άρεσε να κοιτάζω μια οθόνη περισσότερο από όσο με το iPhone 14 Pro.

Η οθόνη του iPhone 14 Pro βελτιώθηκε ελαφρώς σε σχέση με το iPhone 13 Pro, κυρίως στην αναπαραγωγή χρωμάτων και την ακρίβεια. (Το Delta-E το μετρά αυτό, όπου το 0 είναι τέλειο.) Στα θετικά και η μέγιστη εξωτερική φωτεινότητα των 2.000 nit που έχουμε φέτος και που κάνει την χρήση την συσκευής σε εξωτερικό χώρο απίστευτα άνετη.

Επιστρέφει φέτος η οθόνη ProMotion 120 Hz, η οποία μπορεί να χρονιστεί στο 1 Hz για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας. Αυτό είναι επίσης το κλειδί για τη νέα οθόνη πάντα ανοιχτή.

Ενώ η οθόνη του iPhone 14 Pro μπορεί μειώσει τις αποδόσεις της φτάνοντας το 1 Hz μπορεί επίσης να γίνει απίστευτα φωτεινή όταν είναι απαραίτητο. Η βασική φωτεινότητα είναι 1.000 nit, αλλά η Super Retina XDR OLED είναι επίσης ικανή για φωτεινότητα HDR 1.600 nit και, σε εξωτερικούς χώρους, 2.000 nits. Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την ανάγνωση της οθόνης έξω και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτή τη νέα δυνατότητα φωτεινότητας. Σημειώστε, ωστόσο, ότι η παρατεταμένη χρήση αυτού του μέγιστου επιπέδου φωτεινότητας θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το iPhone 14 Pro μου πρόσφερε την καλύτερη εμπειρία θέασης σε ταινίες, ξεπερνώντας ακόμη και την οθόνη παιχνιδιών και την τηλεόρασή μου. Αυτό είναι εντυπωσιακό από μόνο του.

Δεν δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η Samsung θα φέρει στα ίσα την ποιότητα οθόνης του iPhone 14 Pro όταν η σειρά Galaxy S23 φτάσει στις αρχές του 2024, αλλά άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων Android έχουν ένα τεράστιο εμπόδιο να ξεπεράσουν για να ταυτιστούν σε αποδόσεις με αυτό το πάνελ.

iPhone 14 Pro: Κάμερα

Η Apple δεν έχει αλλάξει τη σχεδίαση της σειράς φακών, αλλά σχεδόν τα πάντα σχετικά με τις τρεις πίσω κάμερες του iPhone 14 Pro είναι καινούργια. Οι τρεις φακοί είναι:

  • 48MP wide (24mm f/2.8)
  • 12MP ultra-wide (13mm f/2.2)
  • 12MP telephoto (77mm f/2.8)

Πρόκειται για νέους φακούς και μεγαλύτερους αισθητήρες και η πιο ενδιαφέρουσα κάμερα είναι, αναμφίβολα, ο αισθητήρας των 48MP. Αυτός είναι ο πρώτος αισθητήρας pixel-binning της Apple και αυτό σημαίνει ότι τραβάει εικόνες 12MP, με τέσσερα pixel συνδυασμένα σε ένα αποτελεσματικό μεγαλύτερο pixel που έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και πιστότητα χρώματος. Χαίρομαι που η Apple το έχει εφαρμόσει αυτό, αν και σίγουρα δεν είναι πρωτοποριακό – η Samsung κάνει pixel binning εδώ και καιρό (στο οποίο δεν είναι μόνη της) και το Samsung Galaxy S22 Ultra διαθέτει κάμερα 108MP με binning εννέα pixel.

Ο αισθητήρας 48MP προσθέτει τη δυνατότητα λήψης ακατέργαστων raw εικόνων πλήρους ανάλυσης, αν και πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή στις ρυθμίσεις της κάμερας – δεν θα βλέπετε τις raw ως επιλογή στην εφαρμογή της κάμερας από προεπιλογή.

Οι ακατέργαστες raw εικόνες είναι ασυμπίεστες φωτογραφίες που σας δίνουν μεγαλύτερο εύρος επεξεργασίας στο Adobe Photoshop και σε εφαρμογές για κινητά όπως το Adobe Lightroom (μπορείτε επίσης να τις επεξεργαστείτε στην εγγενή εφαρμογή κάμερας του iPhone). Κατεβάσαμε μερικές φωτογραφίες σε έναν υπολογιστή (ως αρχεία DNG) και τις επεξεργαστήκαμε στο Lightroom και μας άρεσε να έχουμε αυτόν τον επιπλέον βαθμό ελέγχου. αν και θα είναι υπερβολικό για τους περισσότερους χρήστες.

Η εξαιρετικά ευρεία κάμερα εξακολουθεί να έχει οπτικό πεδίο 120 μοιρών, αλλά τώρα υποστηρίζεται από μεγαλύτερο αισθητήρα για καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό – οι φωτογραφίες που τραβήξαμε το επιβεβαιώνουν. Μας αρέσουν αρκετά οι ευρυγώνιες εικόνες, και η macro φωτογραφία.

Όταν η Apple πρόσθεσε την macro επιλογή στο iPhone 13 Pro – στην αρχή χωρίς τη δυνατότητα των χρηστών να ελέγχουν πότε ενεργοποιήθηκε – δεν εντυπωσιαστήκαμε. Η λειτουργία macro στο iPhone 14 Pro – που χρησιμοποιεί τον εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό – είναι μια διαφορετική ιστορία. Χρησιμοποιεί ξεκάθαρα τον ευκρινέστερο φακό και τη μαζικά βελτιωμένη απόδοση φωτός του νέου αισθητήρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι κοντινές εικόνες μπορούν να φαίνονται συναρπαστικές χωρίς υπερβολή.

Ωστόσο, θα θέλαμε η Apple να είχε προχωρήσει περισσότερο από το οπτικό ζουμ 3x με τον τηλεφακό 12MP. Είναι μια καλή κάμερα, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε 10x οπτικό ζουμ με το Samsung Galaxy S22 Ultra, για να μην αναφέρουμε το 100x Space Zoom αυτού του τηλεφώνου. Και ακόμα δεν μπορείτε να τραβήξετε όμορφες λήψεις φεγγαριού με το iPhone.

Η Apple έχει μια ακόμη επιλογή ζουμ, αν και είναι στην πραγματικότητα μέρος του κύριου αισθητήρα, αντί για ξεχωριστό φακό. με ένα κεντρικό τμήμα 12MP του νέου snapper 48MP, που χρησιμοποιείται για λήψεις με ζουμ 2x. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνετε φωτογραφίες 12MP με pixel binned και πραγματικά όμορφες φωτογραφίες με ζουμ 2x από τον ίδιο φακό, ενώ είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για λήψεις σε λειτουργία Πορτραίτου.

Όσον αφορά το βίντεο, η Apple έχει αναβαθμίσει τη λειτουργία κινηματογράφου για να υποστηρίζει 4K 30 fps. Τα πλάνα φαίνονται υπέροχα και κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αυτήν τη λειτουργία θα νιώθετε σαν πραγματικός κινηματογραφιστής.

Υπάρχει επίσης μια νέα λειτουργία βίντεο: Δράση – Action, την οποία ενεργοποιείτε επιλέγοντας το μικροσκοπικό εικονίδιο τρεξίματος στην επάνω δεξιά ενότητα της εφαρμογής κάμερας. Η τεχνολογία ψηφιακής σταθεροποίησης που χρησιμοποιείται σε αυτήν τη λειτουργία λειτουργεί αφαιρώντας την υπερβολική κίνηση μέχρι να έχετε ένα ομαλό θέμα στο κέντρο του βίντεό σας. Η λήψη σε λειτουργία δράσης ξεπερνά τα 2,8K αντί για 4K και λειτουργεί καλά, αρκεί να κατανοήσετε ότι χάνετε οπτικές πληροφορίες κάθε φορά που φωτογραφίζετε.

Η Apple δεν έχει προσθέσει βίντεο 8K – και, ειλικρινά, δεν μας λείπει καθόλου.

Η Apple θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα εδώ στο τμήμα ζουμ και megapixel, αλλά το iPhone 14 Pro εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την αρχή για κάτι ξεχωριστό στον τομέα της φωτογραφικής τεχνολογίας της Apple στο iPhone και παραμένει ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα στην αγορά και με διαφορά.

iPhone 14 Pro: Απόδοση

Το iPhone 14 Pro διαθέτει το νέο chipset A16 Bionic, το τελευταίο τσιπ της Apple Silicon που βασίζεται στη νέα διαδικασία 4nm. Διαθέτει CPU 6 πυρήνων, GPU 5 πυρήνων και Neural Engine 16 πυρήνων. Έχει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το A15 Bionic από το iPhone 13 Pro, όπως μια νέα display engine (που βοηθά με τη νέα δυνατότητα της προβολής πάντα ανοιχτή), νέο επεξεργαστή σήματος εικόνας και περισσότερη απόδοση ενέργειας.

Απλώς κοιτάξτε τη βελτίωση των γενεών στο Geekbench και πόσο μεγάλο προβάδισμα απολαμβάνει η Apple έναντι της Samsung και του Snapdragon 8 Gen 1. Τα άλλα αποτελέσματα δοκιμών δείχνουν κυρίως κάποιες μικρές βελτιώσεις, αν και θα παρατηρήσετε ότι το iPhone 14 Pro είχε ακριβώς το ίδιο χρόνο ως το iPhone 13 Pro στο σημείο αναφοράς διακωδικοποίησης Adobe Premiere Rush 4K-1080p.

Στην πράξη, το iPhone 14 Pro είναι το όνειρο ενός pro χρήστη. Έχει ισχύ για τις περισσότερες εργασίες που μπορείτε να σκεφτείτε όσο απαιτητικές να είναι αυτές. Το gaming δεν είναι πρόβλημα, με το iPhone 14 Pro να διατηρεί σταθερά ομαλούς ρυθμούς καρέ σε όλα τα παιχνίδια που δοκίμασα. Το A16 Bionic λάμπει επίσης στην επεξεργασία βίντεο εν κινήσει, ακόμα και σε πλάνα 4K ProRes. Μπορείτε να εφαρμόσετε εφέ και επεξεργασίες εν κινήσει με το τηλέφωνο να μην αντιμετωπίζει σχεδόν κανένα στιγμιαίο κόλλημα.

Ο ανταγωνισμός Android έχει ακόμη περισσότερο έδαφος να καλύψει τώρα, αν και το Snapdragon 8 Plus Gen 1 έχει πλησιάσει την Apple — τουλάχιστον όσον αφορά τον επεξεργαστή της Apple του περασμένου έτους. Δεν περιμένω ότι το Tensor δεύτερης γενιάς από την Google θα πλησιάσει ακόμη και το A16 Bionic, αλλά η Google δεν έχει βάλει στόχο το στέμμα της απόδοσης. Η Tensor ηγείται του πακέτου στα smarts AI, επομένως θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς συγκρίνονται τα iPhone 14 Pro και Pixel 7 Pro όσον αφορά τις εφαρμογές που εστιάζουν στη μηχανική μάθηση.

Νομίζω ότι το A16 Bionic έχει περισσότερη ισχύ από ό,τι χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά υπάρχει κάτι τόσο ικανοποιητικό στο να έχεις τον καλύτερο δυνατό επεξεργαστή ασχέτως αν δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ στο 100%.

iPhone 14 Pro: Αυτονομία και Φόρτιση

Το iPhone 13 Pro με εντυπωσίασε με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, σημειώνοντας 11 ώρες και 46 λεπτά στη δοκιμή διάρκειας ζωής της μπαταρίας του. Έτσι είχα μεγάλες ελπίδες για το iPhone 14 Pro. Μέχρι στιγμής και μάλλον και λόγω των θεμάτων της iOS 16 η μπαταρία αν και όχι άσχημη δεν είναι εκεί που περιμέναμε.

Στη δοκιμή μας, το iPhone 14 Pro υπολειπόταν κατά 1 ώρα από το iPhone 13 Pro υπό τις ίδιες συνθήκες. Έχουμε σίγουρα αυτονομία μιας μέρας μέχρι σήμερα σε ότι και να κάναμε με την συσκευή αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να βγάλουμε με ασφάλεια συμπεράσματα δυστυχώς ακόμη και όσο δεν έχουμε βάλει τουλάχιστον την iOS 16.1 που πρέπει να εξομαλύνει τις αποδόσεις τις συσκευής σε αυτό τον τομέα.

Και ναι αν αναρωτιέστε αν απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό της πάντα ανοιχτής οθόνης εξοικονομείτε αυτή την στιγμή περίπου ένα 10% με 15% στην αυτονομία της συσκευής.

Η μεγάλη απογοήτευση σε αυτόν τον τομέα είναι ότι η Apple κόλλησε με ενσύρματη φόρτιση 20W για το iPhone 14 Pro με 15W MagSafe και 7,5W Qi. Η Apple ισχυρίζεται ότι μπορείτε να λάβετε φόρτιση 50% σε 30 λεπτά, αλλά…

iPhone 14 Prο: Συμπέρασμα

Είμαι σίγουρος ότι, με βάση τη χρήση και τον χρόνο που έχω με τη συσκευή, το iPhone 14 Pro είναι το καλύτερο τηλέφωνο που κατασκεύασε η Apple.

Με τις απίστευτες κάμερες, την όμορφη οθόνη και τις ισχυρές επιδόσεις του, το iPhone 14 Pro ξεπερνά κάθε ανταγωνισμό. Είναι πιο γρήγορο, πιο ομαλό και οι κάμερές του κερδίζουν έναντι όλων των άλλων.

Θα πρέπει να επενδύσετε σε αυτή την συσκευή φέτος; Δίνουμε αυτή την απάντηση με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο βίντεο αυτού του άρθρου εδώ. Εν συντομία όχι δεν χρειάζεται να έχει κάποιος κάθε χρόνο το νεότερο iPhone και σίγουρα οι κάτοχοι του iPhone 13 Pro έχουν ακόμη μέλλον με την συσκευή τους που είναι άριστη επίσης. Αν όμως κάποιος θέλει το καλύτερο, είναι επαγγελματίας δεν μπορεί να κάνει λάθος με το iPhone 14 Pro. Με απλά λόγια η Apple έκανε το πάρα πολύ καλό ακόμη καλύτερο φέτος.

Θετικά

  • Εξαιρετικός σχεδιασμός και εξαιρετική κατασκευή
  • Κάμερες υψηλής ποιότητας και κύριος αισθητήρας 48MP
  • Πάντα ενεργή οθόνη
  • Έξυπνο και εντυπωσιακό Dynamic Island

Αρνητικά

  • Ακόμα μόνο 3x οπτικό ζουμ
  • Χωρίς USB-C
  • Η τιμολόγηση του στην χώρα μας

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.