15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Qualcomm προβλέπεται να παραμείνει προμηθευτής μόντεμ 5G για τα iPhone 15 και iPhone 16

    Η Apple φημολογείται ότι αναπτύσσει το δικό της τσιπ 5G για μελλοντικά iPhone, αλλά η Qualcomm προβλέπεται να παραμείνει προμηθευτής μόντεμ για όλα τα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 16, υποδηλώνοντας ότι το τσιπ της Apple δεν θα κάνει το ντεμπούτο της τουλάχιστον μέχρι το 2025.

    Σε ένα ερευνητικό σημείωμα την Παρασκευή, ο αναλυτής της Haitong International Securities, Jeff Pu, είπε ότι αναμένει τα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2024 θα χρησιμοποιούν το μόντεμ Snapdragon X75 της Qualcomm που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Όπως το Snapdragon X70, το X75 αναμένεται να κατασκευαστεί με βάση τη διαδικασία 4nm της TSMC, συμβάλλοντας σε βελτιώσεις στην απόδοση ισχύος.

    Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 15 αναμένεται να εξοπλιστούν με το τελευταίο μόντεμ Snapdragon X70 της Qualcomm, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο. Όπως το μόντεμ Snapdragon X65 στα μοντέλα iPhone 14, το X70 υποστηρίζει θεωρητικά ταχύτητες λήψης έως και 10 Gbps, με νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που προστέθηκαν για μεγαλύτερες ταχύτητες, βελτιωμένη κάλυψη, καλύτερη ποιότητα σήματος, χαμηλότερη καθυστέρηση και έως και 60% βελτιωμένη απόδοση ισχύος.

    Συνολικά, ενώ οι αρχικές αναφορές υποστήριζαν ότι το μόντεμ 5G της Apple θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο στα iPhone ήδη από το 2023, η μετάβαση μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον μερικά χρόνια περισσότερο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.