Το iOS 11 bug επιτρέπει στη Siri να διαβάσει τις κρυφές ειδοποιήσεις μηνυμάτων σε μια κλειδωμένη συσκευή

0
602

To Mac Magazine από την Βραζιλία σήμερα αναφέρει ένα νέο bug που έχει να κάνει με το απόρρητο των συσκευών και επηρεάζει όλες τις iOS 11 εκδόσεις ακόμη και την επερχόμενη iOS 11.3 αναβάθμιση.

Το bug αυτό επιτρέπει την Siri να  διαβάσει τις κρυφές ειδοποιήσεις μηνυμάτων σε μια κλειδωμένη συσκευή.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος σε μια συσκευή που είναι κλειδωμένη είναι να χρησιμοποιήσει την φωνητική εντολή “Hey Siri, read my notifications”.

Αυτό θα επιτρέψει στην Siri να διαβάσει όλα τα κρυφά μηνύματα σε ένα κλειδωμένο iPhone, iPad ή iPod Touch. Τα παλαιότερα μηνύματα δεν θα διαβαστούν από την Siri μόνο τα νέα.

Έτσι για παράδειγμα αν λάβατε ένα μήνυμα από τον φίλο σας στο WhatsApp, οποιοσδήποτε πάρε την συσκευή σας παρά το γεγονός ότι είναι κλειδωμένη και με την παραπάνω εντολή θα μπορούσε να κάνει την Siri να διαβάσει το περιεχόμενο αυτού του μηνύματος.

Ευτυχώς η λύση είναι εύκολη και μέχρι να προβεί η Apple στην διόρθωση του bug αυτού… Θα πρέπει αν δεν θέλετε μια συμπεριφορά σαν την παραπάνω λοιπόν να πάτε στα Settings → Siri, και να γυρίσετε τον διακόπτη Allow Access When Blocked στη θέση OFF.