Το iOS 11.3 jailbreak μπορεί να μην γίνει διαθέσιμο ποτέ στο κοινό

0
1015

Τα καλά νέα είναι πως κάποιος κατάφερε να κάνει jailbreak την iOS 11.3 έκδοση του λογισμικού της Apple. Τα άσχημα νέα πως αυτός που το κατάφερε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το δώσει στο κοινό.

Πριν από μερικά χρόνια η παραπάνω είδηση θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων στην κοινότητα των iPhone χρηστών πλέον στις μέρες και με το jailbreak σχεδόν μια τελειωμένη υπόθεση δεν συγκινεί πολλούς.

Ο Κινέζος λοιπόν hacker με την ονομασία Qixun Zhao, που θα τον βρείτε στο Twitter και με την ονομασία SorryMybad, υποστηρίζει πως κατάφερε να κάνει jailbreak την 11.3 έκδοση του λογισμικού της Apple. Μάλιστα έχει βάλει και μια σειρά από screenshots για να το αποδείξει.

Αυτό που γρήγορα όμως καταλαβαίνει κάποιος είναι πως αυτή του η επιτυχία έχει να κάνει με ένα πρόγραμμα της Microsoft, “Bug Bounty”, που θα του επιφέρει περί τα $30.000 σε έσοδα. Ο Zhao ανήκει στην ομάδα Qihoo 360 Vulcan, η οποία προσπαθεί να ανακαλύπτει ευπάθειες σε λογισμικά και η οποία ποτέ δεν τα παρουσιάζει αναλυτικά στο ευρύ κοινό.

Ως τώρα ο Zhao δεν έχει αναφέρει κάτι για το αν η ανακάλυψη του αυτή θα οδηγήσει σε κάποιο iOS 11.3 jailbreak εργαλείο για το κοινό…