Η beta 2 της iOS 11.3 που μόλις κυκλοφόρησε η Apple στους προγραμματιστές της εισάγει ένα νέο “Battery Health” χαρακτηριστικό που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για την μπαταρία μιας συσκευής.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό βρίσκεται στην ενότητα Μπαταρία των Ρυθμίσεων και κάνει γνωστό το χρήστη για την μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας καθώς και για το αν αυτή ή όχι λειτουργεί στο μέγιστο.

Σε συσκευές που η μπαταρία τους είναι υγιής όπως για παράδειγμα σε ένα iPhone 8 Plus ή ένα iPhone X δεν υπάρχει η επιλογή για να ενεργοποιήσει κάποιος την επιλογή του υπογχρονισμού της συσκευής. Η Apple αναφέρει πως η επιλογή αυτή ενεργοποιείτε για τον χρήστη όταν η μπαταρία είναι κοντά στην αντικατάσταση της ή μπορεί αυτόματα να ενεργοποιηθεί αν η συσκευή κλείσει ξαφνικά.

Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ

“Additionally, users can see if the performance management feature that dynamically manages maximum performance to prevent unexpected shutdowns is on and can choose to turn it off. This feature is enabled only after an unexpected shutdown first occurs on a device with a battery that has diminished ability to deliver maximum instantaneous power. This feature applies to iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, and iPhone 7 Plus.”