Η Apple ανακοίνωσε σήμερα την ημερομηνία κυκλοφορίας του iMac Pro, του ισχυρότερου Mac που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην ιστορία της και φυσικά με μια αντίστοιχη τιμολόγηση.

Ο iMac Pro απευθύνεται στους επαγγελματίες χρήστες, από video editors και 3D animators σε μουσικούς, software developers και επιστήμονες οι οποίοι αναζητούν την απόλυτη δύναμη από το desktop τους.

To εσωτερικό του απλά θα αφήσει πολλούς άφωνους μιας και έρχεται με έως και 18core Xeon επεξεργαστές με Turbo Boost speeds έως 4.5GHz, μνήμη 2666MHz DDR4 ECC που φτάνει τα 128GBκαι Radeon Pro Vega κάρτες γραφικών.

Στο εξωτερικό συναντάμε το αλουμινένιο σασί της σειράς με την 5K οθόνη 27 ιντσών που δίνει μια φωτεινότητα στα 500 nits.

Στα αποθηκευτικά μέσα έχουμε SSD δίσκους με χωρητικότητες έως και 4TB με 3GB/s throughput ενώ όσον αφορά τις θύρες διασύνδεσης έχουμε 4 υποδοχές Thunderbolt 3 (USB‑C) οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν ταυτόχρονα 2 οθόνες ανάλυσης 5Κ. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και η υποστήριξη 10Gb Ethernet.

Η Apple ανέφερε χαρακτηριστικά για αυτή την κυκλοφορία:

“Οι Pro χρήστες αγαπούν το iMac. Έτσι λοιπόν όταν μας ζήτησαν να τους δημιουργήσουμε το απόλυτο Mac το κάναμε και τα βάλαμε όλα. Και μόλις διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο πήγαμε και ένα βήμα παραπέρα μιας και ο νέος iMac είναι μια συλλογή από πανίσχυρα χαρακτηριστικά στο τομέα των επεξεργαστών, γραφικών και μνήμης. Όλα αυτά τα καταφέραμε χωρίς να προσθέσουμε ούτε ένα χιλιοστό στο γνώριμο σασί της σειράς κρατώντας αναλλοίωτο εξωτερικό τον σχεδιασμό που οι χρήστες μας αγάπησαν. Όλοι λοιπόν από βίντεο editors σε 3D animators αλλά και μουσικοί και προγραμματιστές ή επιστήμονες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με αυτό το μηχάνημα όπως δεν το έχουν βιώσει ποτέ έως σήμερα. Σας παρουσιάζουμε το iMac Pro ένα καθαρό, πανίσχυρο και ονειρικό μηχάνημα.”

14 Δεκεμβρίου λοιπόν η ημέρα που οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα μπορέσουν να αποκτήσουν το iMac Pro των ονείρων τους, αρχής γενομένης στην Αμερική. Η τιμή του βασικού μοντέλου θα ξεκινάει από τα $4.999.