a4e41bc3c1fa54a0713c50300f32

Τα gadgets για τις iOS συσκευές εδώ και πολλά χρόνια έχουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Άλλοτε επικεντρώνουν στην εμφάνιση, άλλοτε στην λειτουργικότητα και άλλοτε στην χρηστικότητα. Λίγα όμως είναι εκείνα που πραγματικά τα καταφέρνουν και στους τρεις αυτούς παράγοντες ενώ παράλληλα δίνουν και λύση σε κάποιο σημαντικό πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το πρόβλημα 

Οι τιμές των iPhone και iPad κάθε χρόνο έχουν ανοδική πορεία, συνάμα το τι μπορεί να κάνει κάποιος με αυτά απλώνει όλο και σε μια μεγαλύτερη γκάμα ενεργειών και λειτουργιών. Για παράδειγμα η κάμερα του iPhone 6S και 6S Plus αλλά και των επερχόμενων iPhone 7 και iPhone 7 Plus αγγίζει τα επίπεδα μιας DSLR.

Κάπως έτσι λοιπόν φτάνουμε στο θέμα της χωρητικότητας. Ακόμη και η χωρητικότητα των 128 GB για κάποιον που έχει αδυναμία στις φωτογραφίες και στις λήψεις βίντεο δεν αρκεί. Πόσο μάλλον για τους υπόλοιπους από εμάς, μέσα σε αυτούς και ο γραφών, που εξαιτίας των οικονομικών τους θα ξεκινήσουν με το βασικό μοντέλο των 16 GB.

Στα 16 GB χωρητικότητας σημαίνει πως καθημερινά σχεδόν θα πρέπει να επιλέγετε χειροκίνητα τι ψηφιακό περιεχόμενο θέλετε να κρατήσετε και τι όχι στο iPhone ή στο iPad σας ή να κάνετε back up μέσω iTunes.

H λύση 

IMG_20160625_113537

Ναι υπάρχει λύση και μάλιστα είναι εντυπωσιακή. Είχαμε ακούσει εδώ και καιρό για κάποιους εξωτερικούς δίσκους για iPhone και iPad αλλά ήμασταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς την συμβατότητα αλλά και την λειτουργικότητα τους με την iOS συσκευή μας. Επίσης κανένας δεν ήταν πρακτικός στην μεταφορά και η σχεδίαση έφερνε στο μυαλό κάτι από PC αξεσουάρ.

Όλα αυτά άλλαξαν από την στιγμή που έφτασε στα χέρια μας από την SmartPlusNew, αποκλειστική αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, το  iKlips by Adam Elements.

Το iKlips είναι το ταχύτερο Apple lightning flash drive που είναι και επίσημα συμβατό (MFI πιστοποίηση από την Apple)  με το iPhone, iPad και iPod Touch.

Στα χέρια μας έφτασε το μοντέλο των 16 GB και παρακάτω θα σας το παρουσιάσουμε αναλυτικά. Οι εντυπώσεις μας λοιπόν και τα σχόλια μας στην συνέχεια αυτού του Review.

Το βίντεο Unboxing και οι πρώτες μας εντυπώσεις στο παρακάτω βίντεο:

iKlips Σχεδιασμός και Ποιότητα κατασκευής 

IMG_20160625_113842

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος είναι η ίδια η συσκευασία. Ναι το ίδιο το κουτί που περιέχει το  iKlips Lightning Flash Drive και είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και κερδίζει το ενδιαφέρων αυτού που θα το κρατήσει στα χέρια του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η συσκευασία του θα μπορούσε άνετα να σταθεί μέσα σε ένα Apple Store.

Στο εσωτερικό του κουτιού θα βρούμε το ίδιο το iKlips Lightning Flash Drive, ένα σακουλάκι μεταφοράς του (μια προσθήκη που δείχνει και αυτή το πόσο προσοχή στην λεπτομέρεια έδειξαν οι κατασκευαστές του) και ένα καθιερωμένο βιβλιαράκι οδηγιών.

Το iKlips στο χέρι μας μας άφησε την εντύπωση ενός πολύ ποιοτικού αξεσουάρ. Σε αυτό έχει να κάνει τόσο ο σχεδιασμός του όσο και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του.

IMG_20160625_115716

Ο κορμός του είναι από αλόη αλουμινίου και έχει δυο αποσπόμενα καπάκια από καουτσούκ που προστατεύουν τόσο την USB 3.0 σύνδεση όσο και την lightning. H εφαρμογή τους είναι άριστη.

Στην μια πλευρά έχουμε και ένα κλιπ από ανοξείδωτο ατσάλι που δένει πάρα πολύ καλά με το υπόλοιπο σώμα του Drive και που συνάμα είναι απίστευτα πρακτικό με την έννοια ότι μπορείτε να το ασφαλίσετε παντού είτε πάνω σας είτε σε μια τσάντα.

center-block-bg

Ο σχεδιασμός και η χρωματική επιλογή έχουν γίνει και αυτά με μεγάλη προσοχή και πραγματικά δένουν αρμονικά με την iOS συσκευή σας . Στις χρωματικές επιλογές έχουμε τις space grey, silver, gold και rose gold ενώ σε χωρητικότητες έχουμε 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, και 256GB.

Στιγμιότυπο 2016-06-22, 10.59.18 μμ

Με βάση όλα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το iKlips κέρδισε βραβείο και συγκεκριμένα το διεθνώς αναγνωρισμένο Reddot Design Award το 2015 ενώ παράλληλα χαρακτηρίστηκε και ως το τεχνολογικό κόσμημα για συσκευές iOS.

Επιδόσεις

IMG_20160625_114006

To iKlips είναι μια USB 3.0 συσκευή κάτι που σημαίνει πως η μεταφορά δεδομένων από το Mac ή το PC σας γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και απόδοση.

Στιγμιότυπο 2016-06-22, 11.01.57 μμ

Το iKlips είναι ικανό να διαβάζει δεδομένα με ταχύτητες 140MB/s και να γράφει με 70MB/s σε έναν υπολογιστή με θύρα USB 3.0. Οι αντίστοιχες ταχύτητες μέσω της θύρας lightning είναι 26/10MB/s στο iPhone και iPad.

13226635_702540283221128_2674425628446934426_n

Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα για την επιλογή της flash NAND μνήμης.

Η αναπαραγωγή βίντεο – ταινιών από το iKlips στο iPhone 6s μας έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα και με απόλυτη ομαλότητα – Στην περίπτωση που είχαμε κάποιο υψηλής ανάλυσης για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αφήσαμε στην άκρη την απ ευθείας συνδεσμολογία lightning και μεταφέραμε εύκολα και γρήγορα το βίντεο στην iKlips εφαρμογή έτσι ώστε η αναπαραγωγή να γίνει τοπικά του iPhone μας.

Η iKlips Εφαρμογή:

IMG_0437

Η εφαρμογή του iKlips είναι δωρεάν από το App Store και είναι ουσιαστικά ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του προϊόντος.

Αρχικά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για το iPhone όσο και για το iPad και με το που ενώνεται το iKlips με την συσκευή σας ένα παράθυρο διαλόγου θα σας ειδοποιήσει για να την κάνετε απευθείας λήψη.

Η εφαρμογή είναι και στα Ελληνικά ενώ η διεπαφή της ξεχωρίζει για την απλότητα της. Με πολύ εύκολο τρόπο μπορείτε να επιλέξτε το αρχείο σας, την μουσική σας, το βίντεο σας ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο θέλετε να μεταφέρετε από και προς της iOS συσκευή σας ή να το αναπαράγετε.

IMG_0439

Κάνοντας tap στο Finder θα έχετε μια εικόνα όλως των αρχείων σας όπως ακριβώς γίνεται και όταν συνδέεται το iKlips με τον υπολογιστή σας ως ένα USB Drive.

Κάνοντας tap στο λογότυπο της εταιρείας έχετε πρόσβαση σε χρήσιμες ρυθμίσεις ενώ έχετε την επιλογή να κάνετε back up τόσο σε όλες τις φωτογραφίες σας στο iPhone/iPad όσο και να κάνετε ακόμη και backup τις επαφές σας (απίστευτα χρηστικό στοιχείο)

IMG_0448

Το iKlips υποστηρίζει τους εξής τύπους αρχείων και συνοπτικά έχουμε τα εξής χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν:

 • Music:  mp3 .wav .acc .aiff & .m4a
 • Video: mp4 .mov & .m4v
 • Document: .pdf .txt .doc .docx .xls .xlsx .ppt .pptx .jpg .png .tiff .gif & .bmp
 • Ταινία streaming Full HD
 • Aπευθείας αναπαραγωγή από το ίδιο  iKlips.
 • Διαχείριση φωτογραφιών
  Εύκολο backup φωτογραφιών / βίντεο του άλμπουμ κάμερας μεταξύ των συσκευών iOS και Mac ή το PC σας.
 • Διαχείριση αρχείων
  (Αντιγραφή / Αποκοπή / Επικόλληση / Διαγραφή / Μετονομασία / Δημιουργία φακέλου)
 • Backup
  Back up της λίστας επαφών σας και αρχείων από άλλα apps.
 • Connect Online Drive
  Η σύνδεση με Dropbox και Google Drive σας επιτρέπει να μοιράζεστε και να αποθηκεύετε αρχεία πολύ ευκολότερα.
 • Λήψη φωτογραφιών
  Βγάλτε και αποθηκεύστε άμεσα φωτογραφίες και βίντεο στο iKlips χωρίς να πιάνουν χώρο στο iPhone / iPad σας.

IMG_20160625_115816

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως δεν έχετε περιορισμούς στα αρχεία τύπων της Apple. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε Zip files αλλά και σε AVI και ΜΚV αρχεία αρκεί να έχετε και την αντίστοιχη εφαρμογή που να τα υποστηρίζει.

Με άλλα λόγια μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή που υποστηρίζει ένα τύπο αρχείων και το iKlips θα σας δώσει πρόσβαση αυτού στο iOS!!

Επίσης μπορείτε με πολύ εύκολο τρόπο να δημιουργήσετε νέους φακέλους και να μετακινήσετε αρχεία από τον ένα φάκελο στον άλλο.

IMG_20160625_115852

Πειρθώρια βελτίωσης σίγουρα υπάρχουν στην εφαρμογή αλλά το καλό είναι πως οι προγραμματιστές της δείχνουν δουλειά και μεράκι και την αναβαθμίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Συμπερασματικά 

IMG_20160625_114511

Χρησιμοποιήσαμε το iKlips για μια εβδομάδα ως τώρα και μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Τα 16 GB αποθηκευτικού χώρου του iPhone 6S μας για πρώτη φορά σταμάτησαν να μας προβληματίζουν ενώ βρήκαμε μια συσκευή που άνετα και απροβλημάτιστα μπορεί να αποθηκεύει και να αναπαράγει μέσω του iPad μας τις αγαπημένες ταινίες και σειρές μας.

Με το χέρι στην καρδιά πραγματικά το συστήνουμε ανεπιφύλαχτα σε όλους εσάς ενώ θα σπεύσουμε προσωπικά να αγοράσουμε ένα iKlips στα 64 GB μιας και αυτό το καλοκαίρι το iPhone 6S μας θα μας συντροφεύσει σε όλες μας τις εξορμήσεις κάτι που συνεπάγεται πολλές λήψεις φωτογραφιών και βίντεο αλλά συνάμα και συντροφία αγαπημένων ταινιών σε περιοχές που πρόσβαση στο WiFi δεν είναι τόσο εύκολη.

Η τιμή του όπως θα δείτε παρακάτω αρχικά μπορεί να σας φανεί λίγο τσουχτερή αλλά είναι ο ορισμός του value for money και ειλικρινά αξίζει και το τελευταίο ευρώ που θα δώσετε.

Το iKlips είναι διαθέσιμο από την SmartPlusNew και η τιμή του έχει ως εξής ανάλογα και με την χωρητικότητα:

Editors-Choice-Update-2015-710x806

Αξίζει σε αυτό το σημείο να κλείσουμε λέγοντας λίγα λόγια και για την SmartPlusNew μια εταιρεία που μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την αμεσότητα και την αγάπη που δείχνει τόσο στους πελάτες της όσο και στα προϊόντα που φέρνει στην Ελληνική αγορά.

logo-smartplusnew

 

Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε μόνο βραβευμένα, καινοτόμα και εντυπωσιακά αξεσουάρ για το ποδήλατο σας, το κινητό σας τηλέφωνο καθώς και τα πιο πρωτοποριακά gadgets παγκοσμίως ! Η μεγάλη τους χρησιμότητα, η αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους και η παγκόσμια μοναδικότητά τους μας κάνουν να αισθανόμαστε σίγουροι ότι πρόκειται πολύ σύντομα να γίνουν τo new best thing και στην εγχώρια αγορά τεχνολογίας, ακολουθώντας τη θριαμβευτική τους απήχηση και πορεία στο εξωτερικό.

Η Smart Plus New είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά της. Ένα έξυπνο ηλεκτρονικό κατάστημα που ήρθε για να προσφέρει σε όλους μας αυτό το κάτι παραπάνω και ότι πιο καινούργιο κυκλοφορεί στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά. Κι όλα αυτά, με νούμερο 1 και απαράβατο κανόνα την απόλυτη πίστη στην ποιότητα, η οποία κάνει τα προϊόντα της δημοφιλή, εθιστικά και αξεπέραστα!