Τα νέα 2018 MacBook Pro χρησιμοποιούν σιλικόνη για να προστατέψουν το πληκτρολόγιο

0
1039

Το iFixit αποφάνθηκε πρόσφατα πως τα πλήκτρα στα νέα 2018 MacBook Pro είναι περιμετρικά καλυπτόμενα από ένα λεπτό στρώμα σιλικόνης σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Αυτή η αποκάλυψη θεωρητικά δείχνει πως το τρίτης γενιάς butterfly πληκτρολόγιο της Apple δεν έχει σχεδιαστεί τόσο για να είναι πιο “ήσυχο” κατά την πληκτρολόγηση όπως η Apple υποστηρίζει. Αντί αυτού φαίνεται να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτικό στην σκόνη και σε άλλα μικρά σωματίδια.

Το iFixit μάλιστα τονίζει πως αυτή η λεπτή μεμβράνη σιλικόνης που έχει τοποθετηθεί σε κάθε πλήκτρο σίγουρα δεν έχει μπει εκεί για να μειώσει τον θόρυβο που κάνει το κάθε πλήκτρο.

Έτσι λοιπόν αφήνουν να εννοηθεί πως η Apple συγκαλύπτει το πρόβλημα που είχαν τα προηγούμενης γενιάς butterfly πληκτρολόγια των MacBook δίνοντας κάποια λύση αλλά παράλληλα χωρίς να την δηλώνουν επακριβώς.

Τον περασμένο μήνα η Apple δημοσιοποίησε ένα πρόγραμμα επισκευής πληκτρολογίων για τα MacBook και MacBook Pro. Στην ανακοίνωση αυτού του προγράμματος η Apple είχε αναφέρει πως είχε ανακαλύψει πως ένα μικρό ποσοστό των butterfly πληκτρολογίων αυτών των μηχανημάτων μπορεί να παρουσίαζε κάποιο σφάλμα και θα έπρεπε να αντικατασταθεί.

Το πρόγραμμα αυτό της Apple ενεργοποιήθηκε μετά και από μήνυση που δέχτηκε η εταιρεία για αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

Όταν παρουσιαστήκαν τα νέα 2018 MacBook Pro το μόνο που ανέφερε η Apple ήταν πως αυτά είχαν ένα τρίτης γενιάς πληκτρολόγιο για πιο ήσυχη πληκτρολόγηση. Αργότερα η εταιρεία ανέφερε στο The Verge πως αυτά τα νέα πληκτρολόγια δεν είχαν σχεδιαστεί για λύσουν κάποιο θέμα με την σκόνη.

Η έρευνα του iFixit που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες θα δώσει μια καλύτερη εικόνα για το τι τελικά πραγματικά ισχύει για τα νέα αυτά πληκτρολόγια.

Το σίγουρο είναι πως τόσο το iFixit όσο και πολλοί ακόμη δεν πιστεύουν πως η Apple θα έβγαινε ποτέ και θα παραδεχόταν ένα κατασκευαστικό σφάλμα των προηγούμενων πληκτρολογίων βγαίνοντας και τονίζοντας πως το διόρθωσαν στα νέα.