Wednesday, January 22, 2025

Η Apple τροποποιεί το βασικό τέλος τεχνολογίας της ΕΕ για να αποφύγει την πτώχευση εφαρμογών που μπορεί να γίνουν viral

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους όρους του βασικού τέλους τεχνολογίας (CTF) των 0,50 ευρώ που πρέπει να πληρώνουν οι εφαρμογές που διανέμονται χρησιμοποιώντας τους νέους επιχειρηματικούς όρους της ΕΕ, εισάγοντας μια λύση που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία των μικρών εφαρμογών που γίνονται viral.

Η Apple τροποποιεί το βασικό τέλος τεχνολογίας της ΕΕ για να αποφύγει την πτώχευση εφαρμογών που μπορεί να γίνουν viral

Πρώτον, ανεξάρτητοι και μικροί προγραμματιστές που δεν κερδίζουν καθόλου έσοδα δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν το CTF. Οι μαθητές, οι χομπίστες και οι προγραμματιστές εφαρμογών δωρεάν λογισμικού που διανέμουν δωρεάν εφαρμογές και δεν κερδίζουν χρήματα δεν θα χρεωθούν με το τέλος.

Οι προγραμματιστές θα πρέπει να δηλώνουν την μη εμπορική τους κατάσταση σε ετήσια βάση και για να διατηρήσουν αυτήν την κατάσταση, οι προγραμματιστές δεν πρέπει να έχουν έσοδα εντός ή εκτός του App Store για το προϊόν της εφαρμογής τους.

Δεύτερον, για να αντιμετωπίσει τους φόβους ότι το CTF προκαλεί εξωφρενικές χρεώσεις για μια εφαρμογή που γίνεται ξαφνικά viral, η Apple έχει εφαρμόσει μια τριετή διαδικασία συνεχούς αύξησης για μικρούς προγραμματιστές. Η τριετής περίοδος ξεκινά όταν ένας προγραμματιστής συμφωνεί με τους νέους επιχειρηματικούς όρους του App Store και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εάν μια εφαρμογή γίνει viral και υπερβεί το όριο ετήσιας εγκατάστασης του ενός εκατομμυρίου που ενεργοποιεί το CTF, το CTF δεν θα χρεωθεί εάν ο προγραμματιστής κερδίζει λιγότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμια επιχειρηματικά έσοδα και το τέλος μειώνεται μετά από αυτό.

  • Κάτω από 10 εκατομμύρια ευρώ: Χωρίς CTF κατά τη διάρκεια της τριετίας.
  • Μεταξύ 10 και 50 εκατομμυρίων ευρώ: Το CTF πρέπει να καταβληθεί, αλλά περιορίζεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για την τριετία.
  • Πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ: Το όφελος δεν είναι πλέον διαθέσιμο και πρέπει να καταβληθεί ολόκληρο το CTF.
  • Μετά από τρία χρόνια: Οι προγραμματιστές θα πληρώνουν για κάθε πρώτη ετήσια εγκατάσταση μετά το αρχικό ένα εκατομμύριο πρώτες ετήσιες εγκαταστάσεις ανά έτος.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η περίοδος αύξησης είναι διαθέσιμη μόνο σε μικρούς προγραμματιστές που δεν έχουν υπερβεί στο παρελθόν το ένα εκατομμύριο πρώτες ετήσιες εγκαταστάσεις και υπολογίζεται βάσει των παγκόσμιων επιχειρηματικών εσόδων και όχι μόνο των εσόδων από το App Store.

Η Apple λέει ότι το 99 τοις εκατό των προγραμματιστών δεν θα υπόκεινται αρχικά στο CTF, αλλά η νέα περίοδος αναβάθμισης θα προχωρήσει περαιτέρω για να διασφαλίσει ότι οι μικροί προγραμματιστές που θα έχουν επιτυχία θα έχουν χρόνο να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους πριν χρειαστεί να πληρώσουν τέλη.

Τον Μάρτιο, ο προγραμματιστής Riley Testut μίλησε με αξιωματούχους της Apple σε ένα εργαστήριο σχετικά με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές και ρώτησε τι θα συνέβαινε εάν ένας νεαρός προγραμματιστής έκανε μια εφαρμογή να γίνει viral και άθελά του συγκέντρωνε εκατομμύρια χρεώσεις. Ο Testut έκανε την ερώτηση επειδή όταν ήταν μαθητής γυμνασίου, κυκλοφόρησε το GBA4iOS έξω από το App Store. Η εφαρμογή του απροσδόκητα συγκέντρωσε περισσότερες από 10 λήψεις και αυτό θα τον είχε χρεοκοπήσει αν υπόκειτο στο βασικό τέλος τεχνολογίας. Σε απάντηση, ο Αντιπρόεδρος του ρυθμιστικού νόμου της Apple, Kyle Andeers, δήλωσε ότι η Apple εργάζεται για μια λύση επειδή η εταιρεία δεν προσπαθεί να καταπνίξει την καινοτομία.

Η Apple πιστεύει ότι μια δωρεάν εφαρμογή που γίνεται viral και υπόκειται σε υπέρογκες χρεώσεις θα είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά οι αλλαγές θα αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο.

Κέρασε το AppleWorldHellas ένα καφέ: https://crowdfundly.com/appleworldhellas

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.
Video thumbnail
Quad Lock iPhone 16 Series Cases Review - Ένα μοναδικό οικοσύστημα που διαφέρει
16:31
Video thumbnail
iPhone 16 Pro Unboxing και Πρώτες Εντυπώσεις: Πόσο εύκολα θα κερδίσει τους καταναλωτές φέτος;
29:30
Video thumbnail
🐁 Logitech MX Master 3S για Mac: Το καλύτερο ποντίκι για χρήστες Mac;
24:21
Video thumbnail
🖥️🥸 Minisforum NAB6 Lite: Ένα Mini PC που δεν πρέπει να προσπεράσετε
29:21
Video thumbnail
🤩 Govee TV Backlight 3 Lite: Το δοκιμάσαμε, εντυπωσιατήκαμε και σας έχουμε και εκπτωτική προσφορά!
36:04
Video thumbnail
😮🤩 Withings Body Scan: Δοκιμάσαμε την πιο έξυπνη και premium ζυγαριά της αγοράς!
29:31
Video thumbnail
Withings ScanWatch 2 Review: Η διαφορετικότητα του που μας κέρδισε
37:34
Video thumbnail
💼 GRAMS28 109 Essential Case & 132 Essential Pro Case Review: Μια μοναδική εμπειρία που ξεχωρίζει
26:50
Video thumbnail
👨🏻‍💻 Lofree Flow Keyboard: Ένα μηχανικό πληκτρολόγιο χαμηλού προφίλ που δεν πρέπει να προσπεράσετε
15:52
Video thumbnail
Lululook 360 Rotating Foldable Laptop Stand: Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές της αγοράς;
18:54
Video thumbnail
Mujjo δερμάτινες θήκες για iPhone 15 Pro/Pro Max Review: Γιατί και φέτος είναι στις top επιλογές
15:09
Video thumbnail
📱iPhone 15 Pro Max Review: Ακόμη πιο κοντά στο τέλειο
42:11