Με το πλήρες εύρος των δασμών του Τραμπ που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη, η Apple αγωνίζεται να προετοιμαστεί για το αντίκτυπο. Μια νέα έκθεση από τους Times of India σήμερα αναφέρει ότι μέρος της στρατηγικής της Apple για τον περιορισμό των επιπτώσεων αυτών των δασμών είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων αποθεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Σύμφωνα με ανώτερους Ινδούς αξιωματούχους που αναφέρονται στην έκθεση, η Apple πέταξε πέντε αεροπλάνα γεμάτα iPhone και άλλα προϊόντα από την Ινδία και την Κίνα «μέσα σε μόλις τρεις ημέρες κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου».
«Εργοστάσια στην Ινδία και την Κίνα και άλλες βασικές τοποθεσίες έστελναν προϊόντα στις ΗΠΑ εν αναμονή των υψηλότερων δασμών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Η Apple συγκεντρώνει επί του παρόντος ολόκληρη τη σειρά iPhone 15 και iPhone 16 στην Ινδία καθώς και στην Κίνα. Ένας βασικός δασμός 10% σε όλες τις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε το Σάββατο. Στις 9 Απριλίου, οι δασμοί που ο Τραμπ έχει λανθασμένα χαρακτηρίσει ως «αμοιβαίους» θα τεθούν σε εφαρμογή. Αυτό θα αυξήσει τον δασμολογικό συντελεστή στις εισαγωγές από την Κίνα στο 54% και τις εισαγωγές από την Ινδία στο 27%.
Συσσωρεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο απόθεμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple μπορεί να καθυστερήσει τον αντίκτυπο των δασμών.
Δεν είναι σαφές πόσο απόθεμα διαθέτει η Apple στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, αλλά αν γνωρίζουμε κάτι, είναι να μην αμφιβάλουμε ποτέ για την ικανότητα του Tim Cook στην αλυσίδα εφοδιασμού. Εάν η Apple καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετό απόθεμα iPhone στις ΗΠΑ για το άμεσο μέλλον, θα μπορούσε να αποτρέψει την αύξηση των τιμών των iPhone μέχρι το iPhone 17 να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.
Τα άλλα προϊόντα της, ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο τυχερά. Η μετοχή της AAPL υποχώρησε σχεδόν 5% σήμερα και 18% τις τελευταίες πέντε ημέρες λόγω των επιπτώσεων των δασμών του Τραμπ. …και ενώ συμβαίνει αυτό ο Τραμπ απείλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επιπλέον δασμούς 50% από την Τετάρτη στις εισαγωγές από την Κίνα, εκτός εάν η χώρα αποσύρει τους δασμούς αντιποίνων 34%.
Αυτό θα ανέβαζε τον συνολικό δασμό στις εισαγωγές από την Κίνα στο επιβλητικό 104%.
Θέλετε μια συμβουλή;: εάν χρειάζεστε ένα προϊόν της Apple ή πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστείτε σύντομα, αγοράστε το τώρα.
Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube.