Κάποιο θα έπρεπε να σκεφτούν δύο φορές πριν κάνουν λήψη μιας selfie μιας και αυτή θα έμελε να είναι η τελευταία τους. Οι θάνατοι λόγω λήψεων selfie συνεχίζουν να αυξάνουν μιας και μια νέα έρευνα έδειξε 250 θανάτους καταγεγραμμένους με αυτή την αιτία από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017.

Οι θάνατοι εξαιτίας μιας selfie μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο σύμφωνα με τα όσα αναγράφει η έρευνα αυτή.

“Συγκεριμένα ατυχήματα αυτοκινητιστικά έχουν συμβεί καθώς ο/η οδηγός προσπαθούσε να κάνει λήψη μιας selfie. Έτσι το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος αυτού δεν έχει αναγνωριστεί”

Αν νομίζετε πως οι θάνατοι αυτοί αφορούν ανέμελα κοριτσάκια που αρέσκονται στις λήψεις στο Instagram τότε κάνετε λάθος. Το 72.5% αυτών των θανάτων αφορά άντρες με το ηλικιακό πλαίσιο να είναι μεταξύ των 20-29 ετών.

Στην προσπάθεια της λήψης μιας μοναδικής selfie πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν τους κινδύνους μιας τέτοιας ενέργεια. Πνιγμοι, πτώσεις, και αυτοκινητιστικά δυστυχήματα είναι οι κύριες αιτίες των θανάτων αυτών. Η Αμερική, Ρωσία και Ινδία είναι οι χώρες που έχουν τους περισσότερους θανάτους επίσημα καταγεγραμμένους εξαιτίας της προσπάθειας λήψης μιας selfie.