Η Apple πολύ πρόσφατα ανανέωσε την λίστα με τα HomeKit αξεσουάρ της και κάποιοι σίγουρα θα στεναχωρηθούν μιας και όλες οι αναφορές σε κουδούνια πόρτας έχουν αφαιρεθεί. Παλαίοτερα σε αυτή συναντούμε την August Doorbell Cam με την επιγραφή “έρχεται σύντομα”.

Η August είχε αναφέρει πως δούλευε πάνω στην συμβατότητα με το HomeKit από το 2016 και έπειτα και έτσι δεν γνωρίζουμε τι έκανε την Apple να την αφαιρέσει από αυτή την λίστα.

Η αλήθεια είναι πως σε ότι αφορά το HomeKit και τα “έξυπνα” κουδούνια πόρτας – που αν μη τι άλλο είναι ένα αξεσουάρ μεγάλης χρηστικότητας και ασφάλειας – έχουμε δει και διαβάσει πολλές υποσχέσεις αλλά και πολλές καθυστερήσεις. Αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα αδύναμο σημείο της πλατφόρμας έξυπνου σπιτιού της Apple.

H Apple τον τελευταίο καιρό έχει αυξήσει σημαντικά του κατασκευαστές που παρουσιάζουν λύσεις συμβατές με την HomeKit πλατφόρμα της εταιρείας.

Είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε πως η Apple ακύρωσε τα πλάνα της για την υποστήριξη κουδουνιών πόρτας στο HomeKit. Το πιο πιθανό είναι πως κανένας κατασκευαστής στην κατηγορία αυτή δεν έχει ακόμη πείσει την εταιρεία ως προς την ασφάλεια και λειτουργία των λύσεων τους.