Μετά την αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια της, μιας και βρήκε απέναντι της τους αυστηρούς κανονισμούς της Apple, η Valve έκανε διαθέσιμη στο App Store τελικά σήμερα την Steam Link εφαρμογή της για iPhone και iPad.

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να κάνετε stream Steam τίτλους παιχνιδιών που τρέχουν στο Windows ή Mac μηχάνημα σας μεταφέροντας τους απευθείας στο iPhone, iPad ή ακόμη και Apple TV σας. To λογισμικό της εφαρμογής χρησιμοποιεί το H.264 βίντεο encoding έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει την δράση των παιχνιδιών μέχρι και σε μια 4K ανάλυση σε 60 fps μέσω της τοπικής σύνδεσης σας στο Wi-Fi ή μέσω Ethernet.

Αυτό που δεν θα βρείτε στην εφαρμογή είναι η επιλογή να αγοράσετε νέους τίτλους της πλατφόρμας Steam απευθείας από το iPhone, iPad ή Apple TV σας. H εταιρεία απέσυρε αυτή την επιλογή μιας και ήταν η κύρια αιτία που η Apple είχε αρνηθεί να ανεβάσει την πρώτη έκδοση της εφαρμογής αυτής πέρυσι τον Ιούνιο.

Η εφαρμογή υποστηρίζει τόσο MFI όσο και Steam χειριστήρια.

Θα πρέπει λοιπόν να έχετε ένα Mac ή ένα Windows PC που να έχει εγκατεστημένη την Steam πλατφόρμα και ένα iPhone ή iPad που να έχει αναβαθμιστεί σε έκδοση από το iOS 10 και νεότερη. Επίσης η iOS συσκευή σας θα πρέπει να είναι συνδεμένη στο ίδιο δίκτυο με τον υπολογιστή που τρέχει την Steam πλατφόρμα. Η εφαρμογή θα κάνει ένα πρώτο τεστ στο bandwidth του δικτύου σας και ανάλογα θα προβεί σε αλλαγές στις ρυθμίσεις της έτσι ώστε να έχετε μια ομαλή εμπειρία παιχνιδιού.

Μπορείτε να κάνετε λήψη την εφαρμογή στο App Store εδώ.