Η Qualcomm κέρδισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια αναπάντεχη νίκη απέναντι στην Apple στην Κίνα όταν και κατάφερε να κερδίσει διαταγή απαγόρευσης τόσο για την εισαγωγή όσο και την πώληση iPhone συσκευών στην χώρα.

Η νίκη αυτή βέβαια ήταν πιο θεωρητική παρά πρακτική. Η διαταγή αυτή απαγόρευσης αφορούσε περισσότερο παλαιότερο μοντέλα και με βάση ακόμη και σε αυτά της έκδοσης του iOS που είχαν εγκατεστημένα όταν πωλήθηκαν για πρώτη φορά. Η Apple λοιπόν έτσι συνέχισε να πουλάει κανονικά όλα τα iPhone μοντέλα της στην χώρα.

Η Qualcomm όμως σήμερα ενισχύει την επίθεση.

Το Reuters αναφέρει ότι η Qualcomm στοχεύει τώρα τα iPhone Xs, iPhone Xs Max και iPhone XR.

“H Qualcomm ζητάει στα δικαστήριο στην Κίνα την απαγόρευση πωλήσεων των τελευταίων iPhone μοντέλων της Apple και μετά την πρώτη νίκη που αποκόμισε με τα παλαιότερα μοντέλα.”

Η νέα υπόθεση αυτή είναι πολύ περίεργη. Σε αντίθεση με άλλες μηνύσεις που είχαν να κάνουν με τον αν η Apple καταπάτησε διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm και σε σχέση με τα αντίστοιχα chips της Intel στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας, αυτή την φορά γίνεται λόγος για πατέντες που αφορούν την αλλαγή μεγέθους εικόνων χρησιμοποιώντας εφαρμογές πλοήγησης με αφή.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες μάλλον η προσπάθεια της Qualcomm θα αποτύχει. Όλα αυτά όμως συμβαίνουν μια περίοδο που σε μια περίοδο που Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν τρομερές εμπορικές διαμάχες και έτσι η Apple μπορεί εύκολα να γίνει το εξιλαστήριο θύμα.

Από την πλευρά της η Apple υποστηρίζει πως η υπόθεση της Qualcomm αφορά προγενέστερες και πάλι εκδόσεις του iOS και πως κανένας κώδικας σε αυτές τις πατέντες βρίσκεται στο iOS 12 και έτσι η εταιρεία μπορεί να συνεχίζει να πουλάει κανονικά τα iPhone μοντέλα της στην Κίνα.

Σε κάποιο σημείο αυτής της διαμάχης είχε υπάρξει μια ένδειξη ότι η Qualcomm ίσως ερχόταν σε συμβιβασμό με την Apple έτσι ώστε να εξασφαλίσει μελλοντικές πωλήσεις. Όμως πλέον όλα δείχνουν πως η Qualcomm δεν πρόκειται να πάρει ούτε μια παραγγελία εξαρτημάτων από την Apple στο μέλλον και έτσι η εταιρεία αποφάσισε πως δεν έχει να χάσει τίποτα αν εξαπολύσει έναν πλήρη πόλεμο στην Apple.

Η Apple επίσης φαίνεται να θέλει να πάει την διαμάχη αυτή μέχρι τέλους και με οποιοδήποτε κόστος.