Το Apex Legends είναι μια επιτυχία για την EA Games και όπως όλα δείχνουν από πολύ νωρίς. Η εταιρεία μάλιστα ελπίζει να καταφέρει να το φέρει σύντομα και στο Android και τις iOS συσκευές.

Ο CEO της εταιρεία Andrew Wilson επιβεβαίωσε ότι στην EA “κοιτάνε σοβαρά” σε ένα port του τίτλου σε mobile συσκευές. Το μεγάλο φυσικά ερώτημα είναι το πότε θα γίνει κάτι τέτοιο.

Το Fortnite παραμένει το πιο καυτό battle royale παιχνίδι στον πλανήτη αλλά το Apex Legends φαίνεται πως θα πολεμήσει σκληρά για να το ξεπεράσει. Μόλις μια εβδομάδα διαθεσιμότητας του τίτλου και ήδη έχει προσελκύσει περισσότερους από 25 εκατομμύρια παίχτες στο PC, Playstation 4 και Xbox One.

O Wilson αν και δήλωσε την επιθυμία της εταιρείας να κάνει διαθέσιμο τον τίτλο αυτό και σε mobile συσκευές δυστυχώς στις δηλώσεις του αυτές δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Πριν την επιτυχία του Fortnite η EA δεν θα σκεφτόταν ποτέ να φέρει έναν από τους νεότερους τίτλους της στο Android και στο iOS. Τα πράγματα όμως πλέον έχουν αλλάξει και το Fortnite απέδειξε πως πολλοί χρήστες θέλουν να παίζουν αυτή την κατηγορία παιχνιδιών στις mobile συσκευές τους ξοδεύοντας μάλιστα και χρήματα μέσω αυτών.

Το 2018 το Fortnite κατάφερε να έχει κέρδη $385 εκατομμυρίων από την πλατφόρμα του iOS μόνο.

Τι έχει κάνει όμως το Apex Legends τόσο επιτυχημένο;

O τίτλος έχει δημιουργηθεί από την Respawn Entertainment — η ίδια ομάδα πίσω από το Titanfall— και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το έκαναν γρήγορα επιτυχία.

Αρχικά υπάρχουν προβλήματα με το Fortnite. Η σεζόν 7 έφερε μια σειρά από αλλαγές που δεν τις δέχθηκαν όλοι οι παίχτες με άνεση και έτσι πολλοί παλαιοί εκνευρίστηκαν με αποτέλεσμα η έλευση ενός νέου battle royale τίτλου να τους κεντρίσει γρήγορα το ενδιαφέρον.

Επιπλέον μια σειρά μεγάλων Fortnite παιχτών, μέσα σε αυτούς και ο Ninja, έκαναν συμφωνίες με την EA να κάνουν stream το Apex Legends σε εκατομμύρια ακολούθους τους.