Στον -χωρίς τέλος- αγώνα της Αpple για να γίνουν λεπτότερες και ελαφρύτερες οι συσκευές – ναι το ξέρω και τα δικά μου νεύρα είναι σπασμένα με αυτή την εμμονή τους- , η εταιρεία κατέθεσε πατέντα που εξετάζει την ενσωμάτωση βιομετρικών αισθητήρων, φορτιστών κ.α. κατευθείαν στον Apple logo.
Φέροντας τον τίτλο ” Κρυφοί ηλεκτρικοί αισθητήρες”, περιγράφει ένα ηλεκτρικό σύστημα το οποίο ενσωματώνεται σε υφιστάμενες “τρύπες” και “ανωμαλίες” της επιφάνειας στο σασί ενός κινητού, με προφανέστερο σημείο το Apple logo στο πίσω μέρος της συσκευής.
Σε μερικές εφαρμογές, κάποιοι είσοδοι ηλεκτρικού κυκλώματος είναι ενσωματωμένα σε ένα ή περισσότερα “ανοίγματα” του σασί. Άλλα σχέδια δείχνουν “απόκρυψη” κάτω από υφιστάμενα σημάδια όπως την λέξη “iPhone”. Για παράδειγμα στην λέξη “iPhone” μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κάθε γράμμα ως είσοδος ηλεκτρικού σήματος τα οποία ενώνονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό κύκλωμα.
Όσον αφορά τους αισθητήρες, η πατέντα περιγράφει βιομετρικούς αισθητήρες όπως heart rate monitor, fingerprint reader κα. Πιο στιβαρές κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φόρτιση και docking μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένων μηχανισμών όπως Magasfe. Άλλες εφαρμογές μπορούν να περιλαμβάνουν οπτικούς αισθητήρες κρυμμένους κάτω από ανάγλυφα στην επιφάνεια του κινητού.
Όπως και με κάθε πατέντα της, είναι αμφίβολο αν θα δούμε στην γραμμή παραγωγής σύντομα κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά η εταιρεία ήδη είναι τοποθετημένη για τέτοιες αλλαγές. Για παράδειγμα στο iPhone 6, η Apple αφαίρεσε το καλογυαλισμένο logo και παρουσίασε ένα ενσωματωμένο που είναι κατασκευασμένο με υλικό που επιτρέπει την διέλευση ραδιοκυμάτων. Ο χώρος που καταλαμβάνει το νέο logo είναι παραπάνω από αρκετός για να βάλει βιομετρικούς αισθητήρες.
Η συγκεκριμένη πατέντα που αφορά στην πολυχρηστικότητα του iPhone logo κατατέθηκε πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013 και αποδίδεται στον Nicholas V. King.