Καθώς η Apple συνεχίζει τις προσπάθειες της για την χρήση των δικών της ARM επεξεργαστών σε μελλοντικά Mac, σήμερα κυκλοφόρησε η είδηση πως έχει πλέον στον δικό της έναν σημαντικό ARM σχεδιαστή. Η Apple λοιπόν προχώρησε στην πρόσληψη του Mike Filippo που έχει ήδη ενωθεί στην ομάδα αρχιτεκτονικής επεξεργαστών της Apple στο Texas. H ARM επιβεβαίωσε αυτή την απομάκρυνση από το δικό της δυναμικό.

Ο Filippo δούλεψε στην ARM για 10 χρόνια στην θέση του Lead CPU Architect και Lead System Architect, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Πριν την πρόσληψη του στην ARM, ο Filippo είχε περάσει σημαντικό χρόνο τόσο στην AMD όσο και στην Intel.

Πλέον από τον Μάιο και έπειτα και επίσημα ανήκει στον δυναμικό της Apple.

H προσθήκη αυτή του Filippo είναι η νεότερη σε μια σειρά προσλήψεων που έχει κάνει η Apple σε μηχανικούς σε αυτόν τον χώρο. Σίγουρα ο ίδιος θα φέρει πολλές από τις γνώσεις που έχει πάνω στους ARM επεξεργαστές στην σειρά A επεξεργαστών της Apple.

Δεν είναι πλέον μυστικό πως η Apple σχεδιάζει να φέρει ARM επεξεργαστές στην σειρά των Mac της έτσι ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί εν μέρη από την Intel. H σειρά A επεξεργαστών της Apple στα iPhone και στα iPad έχει αποδειχθεί απίστευτα ισχυρή και με τρομερές αποδόσεις. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Intel έχουν αναφέρει πως αναμένουν από την Apple να ξεκινήσει αυτή την αλλαγή σε ARM επεξεργαστές από το 2020 και έπειτα.