Δικαστήριο του San Diego, στην California κατέληξε πως η Apple θα πρέπει να πληρώσει την WiLan ένα συνολικό ποσό $85 εκατομμυρίων για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg. Αυτή είναι η νεότερη δίκη μιας και η αρχική δικάσιμος είχε δείξει πάλι νικήτρια την WiLan με το πόσο τότε να αγγίζει τα $145 εκατομμύρια.

Τα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα οποία ασκήθηκε η μήνυση στην Apple έχουν να κάνουν με τους τρόπους που γίνεται μια κλήση καθώς και την ταυτόχρονη λήψη δεδομένων σε μια συσκευή.

Στην πρώτη απόφαση του δικαστηρίου που βρήκε την Apple ένοχη και έτσι θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των $145 εκατομμυρίων η εταιρεία τόνισε πως η WiLan είχε μια λάθος μέθοδο για να υπολογίσει τις ζημίες για την καταπάτηση αυτών των δύο πατεντών της. Ο δικαστής τελικά συμφώνησε με την Apple και έδωσε στην WiLan δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να αποδεχτεί ένα ποσό περί τα $10 εκατομμύρια ως αποζημίωση από την Apple ή να γίνει εκ νέου δίκη. Η WiLan τελικά αποφάσισε να κινηθεί εκ νέου δικαστικά όπως και έγινε.

Τι θα επακολουθήσει τώρα μετά την νέα αυτή απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι γνωστό όπως δεν είναι γνωστό και για το αν η Apple ασκήσει εκ νέου έφεση ή θα δώσει την αποζημίωση των $85 εκατομμυρίων που ορίστηκε.