Jump to content

giannopgeo

Members
  • Δημοσιεύσεις

    10
  • Έκανε εγγραφή

  • Ενεργός

Δημοσιεύσεις posted by giannopgeo


  1. Το έργο με τις αυθεντικές ή μη μπαταρίες δεν το ξέρω...

    Μπες μέσα από τις ρυθμίσεις να δεις ποιες εφαρμογές σου καταναλώνουν μπαταρία, μήπως δουλεύει κάτι στο παρασκήνιο και δεν το ξέρεις. Εγώ για παράδειγμα, είχα το ίδιο πρόβλημα και διαπίστωσα ότι καταλάθος έκανα συγχρονισμό των φωτο στο cloud στο παρασκήνιο (ανέβαζε θερμοκρασία και τελείωνε η μπαταρία χωρίς λόγο) 


  2. On 7/26/2022 at 9:09 AM, Manolis said:

    Καλημέρα @giannopgeo, κάνε ένα κόπο και ρώτησε σε ένα εξουσιοδοτημένο και θα επαληθεύσεις το 2.

    Τα τηλέφωνα από άλλες ηπείρους λειτουργούν σε διαφορετικές συχνότητες και ως εκ τούτου οι μητρικές τους πλακέτες διαφέρουν από το ολοκληρωμένο της baseband (qualcomm - intel etc) μέχρι και τις κεραίες (iPhone 13 mmWave antenna η οποία φαίνεται και με ένα google search). Συνεπώς ναι, τα ανταλλακτικά διαφέρουν.

    Τα ανταλλακτικά αυτά λοιπόν ΔΕΝ είναι διαθέσιμα από τις αποθήκες της Apple στην Ευρώπη (Ολλανδία) για τα εξουσιοδοτημένα service και ως εκ τούτου εάν αγοράσεις συσκευή που έχει προέλευση π.χ. US και η οποία εμφανίσει κάποια βλάβη (εντός και εκτός εγγύησης), δυστυχώς το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ταξιδέψεις στο κοντινότερο Apple Store για υποστήριξη. Αυτά στα αναφέρω εκ των έσω για να μην την "πατήσεις".  Παρόλα αυτά είναι επιλογή σου εάν θες να το ρισκάρεις δεδομένου ότι το target σου είναι το χαμηλότερο κόστος αγοράς. Εάν όμως η συσκευή αποτύχει, είτε πριν είτε μετά, τα κόστη ή το outcome της υποστήριξης που θα υποστεί ο καταναλωτής γενικότερα, θα είναι πολύ πιο δαπανηρά από το να την αγόραζες εξ' αρχής από μια αλυσίδα επίσημου διανομέα.

    Kαι για να σε προλάβω, μπαταρίες και οθόνες είναι φυσικά ίδιες. Ωστόσο λόγω της έλλειψης υποστήριξης στα υπόλοιπα κομμάτια που ανέφερα παραπάνω η Apple δεν αφήνει τα εξουσιοδοτημένα να ανοίξουν στο σύστημα ΚΑΜΙΑ επισκευή υπό τον φόβο ότι εάν κάτι δεν πάει καλά θα εκτεθούν στον πελάτη. Εάν δεν ανοίξουν επισκευή δε μπορούν στη συνέχεια να ζευγοποιήσουν τα νέα parts στη συσκευή. Και πολλά ακόμη. 

    Καλό θα ήταν λοιπόν εάν δε γνωρίζουμε κάτι σίγουρα να μην δίνουμε λάθος ή αβέβαιες πληροφορίες στους υπόλοιπους.

    Καλημέρα, αρχικά θα ήθελα να πω ότι ανέφερα ότι "δεν έχω ξανακούσει" για διαφορετικά ανταλλακτικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Οπότε αρχικά σας ευχαριστώ για την ενημέρωση.

    Από εκεί και πέρα θα μπορούσατε να παροτρύνετε τους αγοραστές στο να απευθυνθούν στα καταστήματα και να ρωτήσουν αν οι συσκευές που εμπορεύονται είναι EU ή όχι. Το πνεύμα της αρχικής απάντησής σας όμως είναι να αποφεύγουν οι αγοραστές τα καταστήματα εκτός των επισήμων, κάτι που το ενισχύετε στην απάντησή σας που είναι προς εμένα.

    Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε (εφόσον τα γνωρίζετε εκ των έσω) σε τι ποσοστό τα καταστήματα μη επίσημης διανομής εμπορεύονται συσκευές που δεν προορίζονται για EU, καθώς και τι ποσοστό από αυτές τις συσκευές παθαίνουν βλάβες και χρειάζονται ανταλλακτικά που δεν υπάρχουν σε Ελλάδα (δλδ εκτός οθόνης και μπαταρίας). Με λίγα λόγια , τι πιθανότητες έχει να αγοράσει κάποιος συσκευή προέλευσης εκτός EU και η συσκευή αυτή να πάθει κάτι μη επισκευάσιμο στην Ελλάδα;

    Για να μην παρεξηγηθώ, δεν διατηρώ κάποιο κατάστημα. Απλά όταν αγοράζω συσκευή κοιτάζω να βρω που είναι πιο οικονομικά, όπως όλος ο κόσμος που δεν περιμένει κάποια επιδότηση ή δεν θέλει να βάλει άτοκες δόσεις ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο... 

    Τέλος, σας επιστρέφω την υπόδειξη της τελευταίας παραγράφου λέγοντας ότι καλό θα ήταν να μη μεγεθύνουμε πράγματα σχεδόν ανύπαρκτα. Κάπου εδώ νομίζω ότι εγώ τουλάχιστον δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω και η @Olina90 θα κάνει αυτό που νομίζει ότι αξίζει με βάση την τιμή και την υποστήριξη του προϊόντος.

    Ευχαριστώ το forum για τη φιλοξενία... 


  3. On 7/7/2022 at 4:28 PM, Olina90 said:

    Καλησπέρα σε όλους. Έψαξα να δω μήπως υπάρχει παρόμοιο θέμα, ώστε να μην ανοίγω νέο και δε βρήκα κάτι. Ετοιμάζομαι να παραγγείλω το iphone13. Έχω παρατηρήσει όμως ότι έχουν διαφορά στην τιμή οι δύο μεγάλες πλατφόρμες που συγκεντρώνουν καταστήματα από όλη την Ελλάδα, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω ονόματα αλλά τις γνωρίζετε. Στη μία το βρίσκω 800+ και στην άλλη 700+. Να ανησυχήσω;

     

    Γνώμη μου είναι να το πάρετε από όπου είναι πιο οικονομικά, από ένα αξιόπιστο κατάστημα. Αυτό κάνει όλος ο κόσμος, κανένας δεν αγοράζει έχοντας στο μυαλό του πότε θα του χαλάσει. 


  4. On 7/7/2022 at 4:43 PM, Manolis said:

    Καλησπέρα @Olina90, τα καταστήματα στις πλατφόρμες αυτές δεν είναι οι επίσημοι μεταπωλητές (επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι οι πάροχοι και η iSquare που προμηθεύει μεγάλες αλυσίδες) και ως εκ τούτου ο καθένας μπορεί να το πουλήσει σε όποια τιμή θέλει. Παίζει ρόλο λοιπόν από ποιά χώρα το προμηθεύτηκαν, τι deal έκαναν και τι ποσοστό κέρδους βάζουν. Συνεπώς οι τιμές μεταβάλλονται δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλαφόν από τον εισαγωγέα.

    Ωστόσο, οι συσκευές είναι ακριβώς οι ίδιες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

    Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι:

    1. Για τις συσκευές αυτές, επειδή δεν έχουν γίνει εισαγωγή από τους επίσημους διανομείς, δεν θα μπορέσεις να διεκδικήσεις τον δεύτερο χρόνο εγγύησης βάσει της Ευρωπαικής οδηγίας καταναλωτή. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις καθώς ορισμένα από τα εν λόγω καταστήματα καλύπτουν τον δεύτερο χρόνο με δικά τους έξοδα.
    2. Οι συσκευές (τουλάχιστον οι Apple) που έχουν αγοραστεί εκτός EU, όπως από US ή Kίνα κλπ ΔΕΝ έχουν καμία υποστήριξη στην Ελλάδα είτε εντός είτε και εκτός εγγύησης καθώς τα ανταλλακτικά τους διαφέρουν και αφορούν διαφορετική αγορά. Το παραπάνω δεν ισχύει εάν το κατάστημα έχει εισάγει τη συσκευή από χώρα της Ευρώπης.
    3. Προσωπική άποψη, εάν έχεις σκοπό να κρατήσεις τη συσκευή παραπάνω από ένα χρόνο και εφόσον το κόστος αγοράς από τις πλατφόρμες αυτές δεν έχει μεγάλη διαφορά από τις επίσημες τιμές, μη το ρισκάρεις. Τα κόστη επισκευής εκτός εγγύησης, εάν σου τύχει κάτι, είναι τσουχτερά.

    Καλημερα, νομίζω ότι κάνετε κάποιο λάθος στο σημείο 2.

    Νομιζω ότι επισκευάζονται εντός εγγύησης από το επίσημο δίκτυο καθώς ελέγχουν την ημερομηνία ενεργοποίησης και τίποτα παραπάνω. Επίσης επισκευάζονται και οι εκτός εγγύησης, με χρέωση φυσικά (όπως κάθε συσκευή άλλωστε).
    Όσο για τα «διαφορετικά ανταλλακτικα», δεν το έχω ξανακούσει πραγματικά. Εκτός αν εννοείται τη διαφορετική sim tray που έχουν όσα είναι για την Κίνα (δεν έχουν esim).

     


  5. 11 hours ago, alexakisd said:

    Μάλλον έπεσες σε 3 μηχανήματα της ΕΤΕ.....

    Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
     

    Με ελληνικές κάρτες στο wallet, δεν υπάρχει πρόβλημα στα pos της ετε . 
    οταν πλησιάζεις το τηλ στο pos, αφού έχει βάλει το ποσό ο καταστηματάρχης, τι συμβαινει; Λογικά θα έπρεπε να σου ανοίξει το wallet και βάζοντας το αποτύπωμα να πληρώσεις 


  6. 21 minutes ago, agipaok said:

    Πρώτη προσπάθεια Curve Mastercard με Πειραιώς απόρριψη! Για να δούμε! Ενώ με revolut ποτέ δεν είχα πρόβλημα!!!


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

    Με Apple Pay ή με την φυσική κάρτα; Πρόσεξες μήπως ποιας τράπεζας ήταν το pos?


  7. 8 minutes ago, alexakisd said:

    Κανονικοτατα αφού η συναλλαγή γίνεται στην πραγματικότητα από την ελληνική κάρτα / τράπεζα

    Στάλθηκε από το Nokia 7.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
     

    Ευχαριστώ για την απαντηση!

    Έχεις κάνει χρήση και μέσω Apple Pay ή μόνο με τη φυσική κάρτα; Σόρρυ για τις ερωτήσεις αλλά θέλω να καταλήξω σε μία κάρτα για το Apple pay και θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργεί κανονικά...


  8. 13 hours ago, alexakisd said:

    Την δουλεύω κανονικότητα
    Βάζεις όσες κάρτες θέλεις, επιλέγεις ποια θέλεις να είναι ενεργή και τραβάει από εκεί

    Στάλθηκε από το Nokia 7.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
     

    Μιας και τη δουλεύεις, στο αφορολόγητο μετράνε οι αγορές;


To #1 ενημερωτικό site για την Apple στην Ελλάδα

Σας προσφέρουμε όλα τα τελευταία νέα, φήμες και βίντεο για iPhone / iPad / Mac / Apple Watch / Apple TV.


Latest Blog News

×
×
  • Δημιουργία Νέου...

Important Information

Το appleworldhellas.com χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.