17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

  Eve Room 3 review: Ένα HomeKit αξεσουάρ που πρέπει να έχετε

  Η Eve Systems κατασκευάζει όμορφα συνδεδεμένα οικιακά προϊόντα που θέτουν ανώτερα πρότυπα άνεσης, ασφάλειας και ελέγχου. Προϊόντα που μετατρέπουν τις καθημερινές εμπειρίες σε ικανοποιητικές στιγμές που αντέχουν.

  Με σχεδίαση που έρχεται μέσα από την εταιρεία για να συνδυάζει απρόσκοπτο λογισμικό με κομψό υλικό, η Eve ενσωματώνεται στο Apple HomeKit άψογα, διαισθητικά και το πιο σημαντικό, με ασφάλεια. Επειδή το απόρρητο είναι πρωταρχικής σημασίας, και ό,τι συμβαίνει στο σπίτι, πρέπει να μένει στο σπίτι.

  Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν σήμερα σας παρουσιάζουμε την νεότερη συσκευή της εταιρείας που έχουμε στην κατοχή μας και που είναι το Eve Room 3.

  Το Eve Room 3 είναι ένας μικρός αισθητήρας που λειτουργεί με μπαταρίες και βοηθά στη μετάδοση πληροφοριών για την ποιότητα του αέρα, τη θερμοκρασία και την υγρασία στους χρήστες του HomeKit πιο γρήγορα από ποτέ.

  Πριν συνεχίσουμε ας περάσουμε στο unboxing μας:

  Η τρίτη γενιά του Eve Room είναι κυρίως αμετάβλητη από τη συσκευή δεύτερης γενιάς. Με τη δεύτερη γενιά, η Eve αναθεώρησε σχολαστικά την εμφάνιση. Ο σχεδιασμός άντεξε τρία χρόνια αργότερα και το καθαρό αλουμίνιο και το μαύρο σώμα του εξακολουθούν να φαίνονται υπέροχα. Η εταιρεία επέλεξε να το διατηρήσει τα ίδια στοιχεία και αυτή την φορά και δεν την αδικούμε.

  Ένα σώμα αλουμινίου περιβάλλει τη συσκευή με ματ φινίρισμα και γυαλισμένη άκρη. Αρκετά παρόμοιο με αυτό που έκανε την Apple δημοφιλή μιας και φέρνει εύκολα στο μυαλό τονσχεδιασμό του iPhone 5. Μια οθόνη e-ink πλαισιώνεται στο μπροστινό μέρος από ένα γυαλιστερό μαύρο περίγραμμα.

  Χρησιμοποιώντας μια οθόνη e-ink, η Eve μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση της μπαταρίας στο ελάχιστο. Έχει υψηλή αναλογία αντίθεσης που το καθιστά εύκολο στην ορατότητα — ως επί το πλείστον. Το διαφανές κάλυμμα είναι ιδιαίτερα ανακλαστικό και δεν υπάρχει οπίσθιος φωτισμός για τη νύχτα στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν την ορατότητα του ανάλογα και με το που θα το τοποθετήσετε εσωτερικά του σπιτιού σας.

  Συνολικά, υπάρχουν τέσσερις λειτουργίες εμφάνισης για το Eve Room, καθεμία από τις οποίες δίνει έμφαση σε ένα κομμάτι δεδομένων. Ανάλογα με το τι σας ενδιαφέρει, μπορείτε να δώσετε έμφαση στη θερμοκρασία, το επίπεδο υγρασίας ή την ποιότητα του αέρα. Παρόλο που μια μέτρηση εμφανίζεται πιο ευδιάκριτα από τις άλλες, και οι τρεις πληροφορίες είναι πάντα ορατές.

  Τα ευαίσθητα βέλη τοποθετούνται διακριτικά αριστερά και δεξιά της οθόνης και σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε στις διάφορες επιλογές οθόνης μέσω αφής. Στις δοκιμές μας, τα κουμπιά αποδείχθηκαν αρκετά σταθερά και με καλή απόκριση.

  Όπως και με το Eve Room 2, το νέο Eve Room τροφοδοτείται από μια εσωτερική μπαταρία. Αυτή η επαναφορτιζόμενη μπαταρία μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας Micro USB — ένα καλώδιο το οποίου περιλαμβάνεται — και θα σας δώσει μια αυτονομία μιας πλήρης φόρτισης περίπου έξι εβδομάδες με τυπική χρήση.

  Εδώ είναι και ένα από τα φάουλ της εταιρείας γιατί εν έτη 2022 να δίνει στην αγορά μια συσκευή με Micro USB καλώδιο φόρτισης είναι μη λογικό… και σίγουρα θα είναι από τις ελάχιστες αν όχι η μόνη συσκευή σας που θα πρέπει να θυμάστε που έχετε βάλει το καλώδιο φόρτισης της.

  Το Eve Room μέτρησε προσφέρει 3 διαφορετικές μετρήσεις — θερμοκρασία, υγρασία και ποιότητα αέρα. Ως συσκευή μόνο με HomeKit, όλες οι πληροφορίες από το Eve Room εμφανίζονται στην εφαρμογή Home.

  Όλα τα δεδομένα του αισθητήρα εμφανίζονται καθαρά στο επάνω μέρος του. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις μετρήσεις ως ενεργοποιητές για διάφορους αυτοματισμούς και σκηνές.

  Για παράδειγμα, εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή στην κρεβατοκάμαρα, μπορεί να γίνει αυτοματισμός για την εκκίνηση ενός ανεμιστήρα οροφής. Εάν το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ υψηλό, μπορεί να ενεργοποιηθεί ένας αφυγραντήρας συνδεδεμένος σε μια έξυπνη πρίζα.

  Η θερμοκρασία παρουσιάζεται είτε σε Κελσίου είτε σε Farenheight (με δυνατότητα αλλαγής στην εφαρμογή Eve), η υγρασία παρουσιάζεται ως ποσοστό και η ποιότητα του αέρα εμφανίζεται ως βαθμολογία από ένα έως πέντε. Η ποιότητα του αέρα εμφανίζεται επίσης στην ποσότητα VOCs που ανιχνεύονται όπως αυτά της παρακάτω εικόνας.

  Η εφαρμογή Home εξακολουθεί να μην διαθέτει ορισμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών δεδομένων — παρόλο που το HomeKit εξακολουθεί να συλλέγει αυτές τις πληροφορίες. Για να δείτε ιστορικά δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες του Eve Room, πρέπει να μεταβείτε στην εφαρμογή Eve Home.

  Μέσα στην εφαρμογή της Eve, μπορείτε να επεκτείνετε κάθε μέτρηση για να προβάλετε τις πληροφορίες μέσω γραφημάτων σε διάφορες περιόδους. Τα δεδομένα μεταφέρονται ενώ η εφαρμογή βρίσκεται στο παρασκήνιο, αλλά αρκετές φορές χρειάστηκε να περιμένουμε για μερικά λεπτά κατά την εισαγωγή δεδομένων από τις προηγούμενες ημέρες.

  Φυσικά και ως ένα Homekit αξεσουάρ η συνεργασία του με την Siri είναι επίσης άψογη.

  Το Thread είναι ο κύριος λόγος για το Eve Room 3 ή αλλιώς αν προτιμάτε η βασικότερη αν όχι και μόνη αλλαγή από της 2ης γενιάς. Η προηγούμενη γενιά συνδεόταν αποκλειστικά μέσω Bluetooth, το οποίο δεν ήταν πάντα το ταχύτερο πρωτόκολλο. Όταν εκτελείτε έναν αυτοματισμό, οι καθυστερήσεις πολλές φορές μπορούν να γίνουν εκνευριστικές.

  Το Thread είναι ένα νέο πρωτόκολλο που δημιουργεί ένα γρήγορο δίκτυο πλέγματος μεταξύ των υποστηριζόμενων συσκευών και τα κάνει όλα χρησιμοποιώντας πολύ λίγη ισχύ. Το δίκτυο πλέγματος είναι αυτο-θεραπευόμενο, επομένως ολόκληρο το δίκτυο θα επαναδρομολογήσει και θα διατηρήσει τις υπόλοιπες συσκευές σας συνδεδεμένες εάν μια συσκευή βγει εκτός σύνδεσης.

  Για να εκμεταλλευτείτε πλήρως το Thread, χρειάζεστε αυτό που ονομάζεται δρομολογητής Thread. Στον κόσμο του HomeKit, το Apple TV 4K ή το HomePod mini τελευταίας γενιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τέτοιοι δρομολογητές.

  Το Eve Room αποτελεί έναν από τους καλύτερους HomeKit αισθητήρες της αγοράς. Το Eve Room είναι ο καλύτερος αισθητήρας αέρα εσωτερικού χώρου με δυνατότητα HomeKit. Είναι αναμφίβολα το μόνο με δυνατότητα Thread — προς το παρόν. Η κομψή του εμφάνιση εξακολουθεί να φαίνεται εξαιρετική με τις άκρες από αλουμίνιο και την οθόνη e-ink υψηλής αντίθεσης.

  Θα θέλαμε ίσως κάποιες νέες λειτουργίες σε αυτή την τρίτη γενιά και σίγουρα ένα διαφορετικό καλώδιο φόρτισης αλλά πάρα αυτά το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

  Θα το βρείτε διαθέσιμο στο site της εταιρείας εδώ προς 99.95€ καθώς και μια σειρά συνδυαστικών προσφορών.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.