Monday, August 15, 2022

Eve Cam Review: Προσφέρει ιδιωτικότητα, ασφάλεια και είναι πλήρως συμβατή με την HomeKit πλατφόρμα

Η Eve Cam είναι μια εσωτερική κάμερα για το HomeKit και το ασφαλές βίντεο HomeKit. Βασιζόμενοι μόνο στο HomeKit, δεν υπάρχει επιπλέον συνδρομή για να πληρώσετε και καμία περίπλοκη υπηρεσία τρίτου μέρους για να διατηρήσετε. Όλα λειτουργούν (σχεδόν) απλά, όλα χρησιμοποιώντας τη συσκευή της Eve και τις εφαρμογές και τις ενσωματώσεις λειτουργικού συστήματος της Apple.

Οι κάμερες είναι ένα αυξανόμενο τμήμα της κατηγορίας έξυπνων σπιτιών, με εκείνες που υποστηρίζουν το HomeKit να αποτελεί ένα μικρότερο τμήμα μέσα σε αυτό. Μέσα ακόμη και στις κάμερες HomeKit υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν το HomeKit Secure Video για την εγγραφή βίντεο. Η Eve Cam είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν το τελευταίο, καθιστώντας το μια από τις λίγες κάμερες αφιερωμένες στο HomeKit.

Συσκευασία – Σχεδιασμός

Η Eve, όπως και σε παλαιότερα review μας, δίνει βάση και στην ίδια την συσκευασία. Όλες οι συσκευές της έρχονται σε μια πάρα πολύ όμορφη συσκευασία δίνοντας έτσι εξ αρχής μια premium αίσθηση. Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση της Eve Cam δεν είχαμε κάποια εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Η ίδια η κάμερα έχει ένα εντυπωσιακό ματ μαύρο φινίρισμα που εκπέμπει μια πολύ premium εμφάνιση. Φαίνεται λίγο βαρύτερη από ό, τι είναι, με ολόκληρο το σώμα από πλαστικό, αν και εξακολουθεί να έχει μια σταθερή αίσθηση. Το πίσω μέρος της καλύπτεται από διάτρητες οπές για το ηχείο και πρόσθετη ψύξη.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορεί να παρομοιαστεί ο σχεδιασμός της παρά μια κάμερα, αλλά το σχετικά μικρό μέγεθος, το μαύρο χρώμα και το απλό σχήμα της επιτρέπουν να αναμειγνύεται καλά με οποιαδήποτε διακόσμηση στον χώρο σας.

Το κάτω μέρος της κάμερας έχει έναν μεντεσέ που μπορεί να την μετακινήσει πλήρως 180 μοίρες. Αυτό είναι τέλειο αν την τοποθετήσατε στον τοίχο με το υλικό που περιλαμβάνεται ή θέλετε να σπρώξετε την κάμερα προς τα κάτω για επιπλέον ιδιωτικότητα. Η εύκαμπτη μαγνητική βάση επιτρέπει στην Eve Cam να τοποθετηθεί με πολλούς τρόπους για να ταιριάζει καλύτερα στο δωμάτιο όπου βρίσκεται. Ο μεντεσές περιστρέφεται 360 μοίρες γύρω και 180 μοίρες πάνω και κάτω όπως ήδη αναφέραμε, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμη και επίπεδα, εάν είναι απαραίτητο για να κρύψετε τη ροή βίντεο.

H Eve Cam μπορεί να τοποθετηθεί σε τραπέζι, ράφι, γραφείο ή άλλη επίπεδη επιφάνεια ή να τοποθετηθεί στον τοίχο (συμπεριλαμβανομένου του υλικού που παρέχει η εταιρεία), αλλά λάβετε υπόψη ότι πρέπει να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή με πηγή ρεύματος και δεν λειτουργεί με μπαταρία. Δεν υπάρχει στεγανοποίηση, οπότε αυτή είναι μια κάμερα για εσωτερικούς χώρους αποκλειστικά.

Την τοποθετήσαμε στο παιδικό δωμάτιο με σκοπό και να έχουμε μια άριστη εικόνα και το παιδί να μην μπορεί να την μετακινήσει ή να την βγάλει από την θέση της

Ένα από τα λίγα προβλήματά μας με την κάμερα είναι η επιλογή να χρησιμοποιεί για την τροφοδοσία της ένα micro USB καλώδιο αντί USB-C. Στα θετικά είναι ότι το μήκος του είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητικό. Η Eve λέει ότι αυτό είναι για τον καταναλωτή, ώστε να μπορούν εύκολα να παραλάβουν ένα καλώδιο αντικατάστασης, αλλά για τους χρήστες της Apple, είναι πιθανό να έχουν περισσότερα καλώδια USB-C αντί για micro USB αυτές τις μέρες, καθώς μεγάλο μέρος του εξοπλισμού της Apple έχει κάνει την αλλαγή.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο Unboxing βίντεο μας παρακάτω:

Hardware

Μια λυχνία LED στην Eve Cam, η οποία μπορεί να απενεργοποιηθεί, εμφανίζει την κατάσταση της κάμερας. Δεν υπάρχει ένδειξη όταν είναι απενεργοποιημένη ή η εγγραφή έχει απενεργοποιηθεί, έχουμε μια μπλε ένδειξη όταν η ροή είναι ενεργοποιημένη και ανενεργή και μια κόκκινη ένδειξη όταν η ροή είναι ενεργή και η εγγραφή είναι ενεργοποιημένη.

Η Eve Cam διαθέτει εγγραφή και ροής βίντεο 1080p μαζί με οπτικό πεδίο 150 μοιρών που είναι σε θέση να καταγράψει τα περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν σε ένα δωμάτιο. Υπάρχει ένας υπέρυθρος αισθητήρας κίνησης και υποστήριξη για νυχτερινή όραση μέχρι 16,4 πόδια μακριά όταν είναι σκοτεινά έξω.

Υπάρχει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε με κάποιον που βρίσκεται στο δωμάτιο με την Eve Cam. Η ποιότητα του ήχου ήταν μια χαρά στα τεστ που κάναμε.

Εγκατάσταση

Καθώς αυτή η κάμερα υποστηρίζει μόνο το HomeKit, η διαδικασία ρύθμισης είναι απλή, καθώς χρειάζεται απλώς μια σάρωση του κώδικα σύζευξης από την εφαρμογή Οικία. Συνήθως, θα το κάναμε αυτό, αλλά επειδή η Eve έχει μια τόσο άρτια εφαρμογή HomeKit, αποφασίσαμε να την προσθέσουμε μέσω της εφαρμογής Eve. Η διαδικασία είναι η ίδια, αλλά μας οδηγεί κατευθείαν στο αξεσουάρ όταν τελειώσουμε.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενσωμάτωσης, σαρώνουμε τον κώδικα, αναγνωρίζουμε την κάμερα, της δίνουμε ένα όνομα, της αναθέτουμε ένα δωμάτιο, επιλέγουμε ποιος στο σπίτι μας έχει πρόσβαση στην κάμερα και τις εγγραφές της και καθορίζουμε τις ρυθμίσεις απορρήτου και εγγραφής.

Στην εφαρμογή Eve, λαμβάνουμε ένα στιγμιότυπο της κάμερας καθώς και τη δυνατότητα να την αναπαράγουμε ζωντανά. Όταν παίζεται ζωντανά, μπορεί να πάει σε πλήρη οθόνη όπου μπορούμε να πατήσουμε για να μιλήσουμε σε οποιονδήποτε στην κάμερα, καθώς και να απενεργοποιήσουμε το μικρόφωνο ή το ηχείο.

Δυστυχώς, αν θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στις εγγραφές μας, πρέπει να μεταπηδήσουμε στην εφαρμογή Οικία της Apple.

Η εφαρμογή Eve δίνει επίσης ένα γράφημα ανίχνευσης κίνησης καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και μας ενημερώνει πότε εντοπίστηκε η τελευταία κίνηση. Οποιεσδήποτε σκηνές ή κανόνες αυτοματισμού έχουμε ενεργοποιήσει θα εμφανίζονται κάτω από την κάμερα.

Με όλες τις κάμερες που υποστηρίζουν το HomeKit Secure Video , το εγγεγραμμένο υλικό αποθηκεύεται στο iCloud με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, η οποία μέθοδος είναι πιο ασφαλής από την αποθήκευση βίντεο σε διακομιστές που εκτελούνται από τον κατασκευαστή της κάμερας.

Η Eve δεν χρεώνει τέλη για την αποθήκευση βίντεο HomeKit Secure Video, αλλά η χρήση της λειτουργίας απαιτεί ένα πρόγραμμα αποθήκευσης iCloud υψηλότερου επιπέδου. Για μία μόνο κάμερα HomeKit Secure Video, απαιτείται ένα πρόγραμμα αποθήκευσης iCloud 200 GB και για έως πέντε συσκευές απαιτείται το πρόγραμμα 1TB.

Χωρίς συμβατό πρόγραμμα αποθήκευσης iCloud, η Eve Cam εξακολουθεί να παρέχει πρόσβαση σε ζωντανό βίντεο και ειδοποιήσεις όταν εντοπίζεται κίνηση, αλλά δεν μπορεί να στείλει συγκεκριμένες ειδοποιήσεις για όταν εντοπίζονται άτομα, κατοικίδια ζώα ή οχήματα, ούτε μπορεί να καταγραφεί και να αποθηκεύει πλάνα.

Υπάρχει πολύς λεπτομερής έλεγχος σχετικά με το τι καταγράφει η κάμερα, πώς αποθηκεύεται το βίντεο και τι είδους ανίχνευση κίνησης ενεργοποιείται, το οποίο είναι ένα από τα ωραία πράγματα για τις κάμερες HomeKit Secure Video. Η Apple κατανοεί το απόρρητο και παρέχει περισσότερες επιλογές από ό, τι μπορείτε να πάρετε με άλλες κάμερες ασφαλείας στο σπίτι.

Όταν αυτές οι ρυθμίσεις μιλούν για αυτοματισμούς, αναφέρονται στις δυνατότητες ανίχνευσης κίνησης της Eve Cam που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναύσματα σε αυτοματισμούς. Μπορείτε, για παράδειγμα, να έχετε έναν αυτοματισμό που ενεργοποιεί όλα τα φώτα όταν ανιχνεύεται κίνηση σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Οι αυτοματισμοί μπορούν να ρυθμιστούν με οποιαδήποτε άλλα προϊόντα με δυνατότητα HomeKit με την Eve Cam να χρησιμεύει και ως συσκευή ενεργοποίησης μιας σκηνής.

Συμπερασματικά

Η Eve Cam διαθέτει όλα όσα θα μπορούσατε ποτέ να ευχηθείτε σε μια κορυφαία εσωτερική κάμερα ασφαλείας: Βίντεο Full HD με ευρυγώνιο οπτικό πεδίο 150°, υπέρυθρο αισθητήρα κίνησης, νυχτερινή όραση 16 ft / 5 μέτρα, αμφίδρομη επικοινωνία και απόλυτη ευελιξία για να τοποθετήσετε την κάμερά σας όπου θέλετε.

Εάν είστε αφοσιωμένοι στο HomeKit και ψάχνετε για την καλύτερη κάμερα για να επωφεληθείτε από αυτό που έχει να προσφέρει το HomeKit, η Eve Cam είναι πιθανότατα αυτή που θα συνιστούσαμε να αγοράσετε.

Η τιμή της ανέρχεται στα 149,94 € και είναι άκρως λογική. Μπορείτε να την παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Eve και η αποστολή γίνεται μέσα σε λίγες μέρες στον χώρο σας μέσω της DHL χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.
Eve Cam Review: Προσφέρει ιδιωτικότητα, ασφάλεια και είναι πλήρως συμβατή με την HomeKit πλατφόρμαΗ Eve Cam διαθέτει όλα όσα θα μπορούσατε ποτέ να ευχηθείτε σε μια κορυφαία εσωτερική κάμερα ασφαλείας: Βίντεο Full HD με ευρυγώνιο οπτικό πεδίο 150°, υπέρυθρο αισθητήρα κίνησης, νυχτερινή όραση 16 ft / 5 μέτρα, αμφίδρομη επικοινωνία και απόλυτη ευελιξία για να τοποθετήσετε την κάμερα σας όπου θέλετε.