Τα Samsung Galaxy S9/S9+ παρουσιάστηκαν την περασμένη Κυριακή, και φυσικά έχουν ξεκινήσει ήδη τα τεστ τους σε μια σειρά από site και όχι μόνο.

Χθες είδαμε πως στον τομέα του επεξεργαστή τα πρώτα benchmarks ήταν απογοητευτικά για τις δύο νέες ναυαρχίδες της Samsung. Τα νέα όμως ήταν σήμερα ευχάριστα για τον Κορεατικό κολοσσό.

Η οθόνη του Samsung Galaxy S9 πήρε τον τίτλο της καλύτερης οθόνης OLED που έχει κατασκευαστεί ποτέ από το DisplayMate, ενώ το Samsung Galaxy S9+ πήρε τον τίτλο της κορυφαίας κάμερας σε smartphone από το DxOMark.

Πιο αναλυτικά, το DisplayMate αναφέρει ότι η οθόνη 5.8 ιντσών OLED ανάλυσης 2960 x 1440 έρχεται με πολύ βελτιωμένη ακρίβεια των χρωμάτων και καλύπτει άριστα τις χρωματικές γκάμες DCI-P3, RGB και sRGB σε βαθμό που να “αγγίζει το τέλειο” σε σημείο μάλιστα να θεωρείται καλύτερη από μια 4K Ultra HD TV.

Σε ό,τι αφορά την κάμερα του Samsung Galaxy S9+, το DxOMark το βαθμολόγησε με 99, τον υψηλότερο βαθμό που έχουμε δει ποτέ σε smartphone. Η τελική βαθμολογία προέκυψε από τους 104 βαθμούς που έδωσαν στις φωτογραφικές δυνατότητες, λόγω της εξαιρετικής πιστότητας των χρωμάτων και του σημαντικά μειωμένου θορύβου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και τους 91 βαθμούς στη λήψη video όπου τονίζει την μεγάλη σταθερότητα.

Με αυτή τη βαθμολογία, το Samsung Galaxy S9+ ξεπέρασε το Google Pixel 2 κατά 1 βαθμό, το Huawei Mate 10 Pro κατά 2 βαθμούς και το Galaxy Note8 κατά 5 βαθμούς.