Πως τα ψέματα ενός προγραμματιστή έφεραν πανικό στην Apple

0
356

belle_gibson_closeup-780x438

H Apple βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη θέση λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα του Apple Watch όταν και ένας από τους σταρ προγραμματιστές της βρέθηκε να λέει ψέματα για την κατάσταση υγείας της με σκοπό να γίνει διάσημη.

Άρθο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Αυστραλίας The Age αποκαλύπτει πόσο κοντά ήταν η Apple στην blogger και προγραμματίστρια Gibson και πως η εταιρεία αναίρεσε τα πάντα λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα του Apple Watch στην αγορά όταν και αποκαλύφτηκε η απάτη.

Η Gibson ήταν στα 2ο της όταν απέκτησε τεράστια φήμη υποστηρίζοντας πως είχε καταφέρει να θεραπεύσει τον καρκίνο της στον εγκέφαλο χωρίς την παραδοσιακή ιατρική. Η εφαρμογή που δημιούργησε ονομαζόταν Whole Pantry, π θα ήταν μια από τις βασικές της Apple στην κατηγορία Υγεία με την Apple ενεργά να την προωθεί με όλα τις τα μέσα.

Η Apple ήταν τόσο κοντά στην Gibson έτσι ώστε υψηλόβαθμα στελέχη της στα email επικοινωνίας τους να χρησιμοποιούν όρους “Hello darling one,” “Lovely,” και “Sweetest”, ενώ υπέγραφαν ακόμη και με φιλιά.

Όταν η απάτη της ξεκίνησε να αποκαλύπτεται και το ιατρικό ιστορικό της βρέθηκε στο προσκήνιο εργαζόμενοι της Apple στην Αυστραλία αλλά και στα κεντρικά της εταιρείας ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν μηνύματα πανικού μιας και το Apple Watch θα λανσαριζότανε σε λίγες μέρες και η εφαρμογή της ήταν στις κεντρικές της εταιρείας.

Ο Apple senior PR manager in America, Ted Miller, και ο Matt Fischer, αντιπρόεδρος του App Store, ειδοποιήθηκαν άμεσα για το σκάνδαλο και έτσι τα πάντα γύρω από την Gibson αφαιρέθηκαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Η Apple ακόμη και σήμερα αρνείται να κάνει κάποια τοποθέτηση δημόσια για αυτό το συμβάν και για την σχέση που είχε με την προγραμματίστρια.