ffg-735x410

Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην εταιρεία «DEALBER I.K.E.», καθώς πλήθος καταναλωτών κατήγγειλαν στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι, ενώ διενήργησαν συναλλαγή με την εταιρεία, δεν παρέλαβαν ποτέ τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που αγόρασαν από αυτή.

Δύο ακόμη αποφάσεις επιβολής χρηματικού προστίμου, συνολικού ποσού 45.000 ευρώ, επιβλήθηκαν μέσα στο έτος για παράβαση των διατάξεων περί Προστασίας Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα:

«Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης γνωστοποιεί την επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρεία «DEALBER I.K.E.» που εδρεύει στην Καλλιθέα για παραβίαση των διατάξεων περί Προστασίας Καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Αντώνιος Παπαδεράκης, έκανε δεκτή την εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή για επιβολή προστίμου, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση και τη βαρύτητα της παράβασης των παραπάνω διατάξεων, καθώς και τις συνέπειες που έχει στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

Η εταιρεία DEALBER I.K.E δραστηριοποιείται στην εμπορία αγαθών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών εξ αποστάσεως και διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα. Σε βάρος της έχουν ήδη εκδοθεί εντός του τρέχοντος έτους άλλες δύο αποφάσεις επιβολής χρηματικού προστίμου, συνολικού ποσού 45.000 ευρώ για παράβαση των παραπάνω διατάξεων, καθώς πλήθος καταναλωτών κατήγγειλαν στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι, ενώ διενήργησαν συναλλαγή με την εταιρεία, δεν παρέλαβαν ποτέ τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που αγόρασαν από αυτή».

Update:

Η Dealber, από την πλευρά της, σημειώνει ότι η απόφαση δεν είναι οριστική και διατηρεί το δικαίωμα ενστάσεως εντός 60 ημερών το οποίο και θα ασκήσει.

Άμεση ήταν επίσης η απάντηση της DEALBER με το παρακάτω εξώδικο προς μερίδα των MME:

Το euro2day.gr συγκεκριμένα κοινοποίησε δημόσια το παρακάτω:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής εταιρείας με την επωνυμία “DEALBER Ι.Κ.Ε.”, η οποία εδρεύει στην Καλλιθέα, οδό Λεωφόρος Συγγρού 194, νομίμως εκπροσωπούμενης από τον ιδιοκτήτη κ. Armando Sardi Meta.

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου

Σήμερα 11η Οκτωβρίου 2017 στο site σας κοινοποιήσατε ένα δημοσίευμα με τίτλο “Πρόστιμο 60.000,00 ευρώ στη DEALBER με τα φτηνά iphone” πριν καν μας επιδοθεί η απόφαση την οποία επικαλείστε, στερούμενοι τοιουτοτρόπως της όποιας δυνατότητας να αμυνθούμε.

Επειδή αγνοείτε την πλήρη αλήθεια και παρά ταύτα προχωρήσατε μονομερώς σε ένα δημοσίευμα διά το οποίο οφείλατε προηγουμένως να προχωρήσετε σε διασταύρωση των πληροφοριών την οποία ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΞΕΙ.

Επειδή εν γνώσει σας και με σκοπό να βλάψετε την εταιρεία μας προχωρήσατε στην δημοσίευση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.

Επειδή προχωρήσατε σε καταφανέστατη παραβίαση του άρθρου 363 Π.Κ. (Συκοφαντική Δυσφήμηση) και δη διά του τύπου το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 χρόνια, επιβολή χρηματικής ποινής και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κατά το άρθρο 63 Π.Κ. και είναι διαρκές αυτόφωρο.

Επειδή με το συγκεκριμένο δημοσίευμα σας προκαλέσατε και εξακολουθείτε να προκαλείτε ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη διότι θίγετε ψευδώς. απαραδέκτως και συκοφαντικώς το κύρος, τη φήμη, την αξιοπιστία της επιχειρήσεως μας.

Επειδή η απόφαση την οποία επικαλείστε δεν είναι οριστική αλλά διατηρούμε το δικαίωμα ενστάσεως (αίτηση θεραπείας) εντός 60 ημερών το οποίο και θα ασκήσουμε και το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό το οποίο εσείς αναφέρετε πλην όμως η συκοφαντική δυσφήμηση εκ μέρους σας με τις όποιες συνέπειες θα έχει επέλθει ανεπανόρθωτα.

Επειδή το δημοσίευμα σας τιμωρείται ΠΟΙΝΙΚΩΣ αλλά και ΑΣΤΙΚΩΣ.

Επειδή ένεκα του δημοσιεύματος σας διατηρούμε παν δικαίωμα μας για περιουσιακή βλάβη, διαφυνόντα κέρδη και κάθε άλλη συνέπεια.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να κατεβάσετε ΑΜΕΣΑ – ήτοι εντός του επόμενου μισαώρου από τη λήψη του παρόντος – το δημοσίευμα σας

Να αιτηθείτε από την Google τη διαγραφή των ιχνών αυτού ούτως ώστε να μην εμφανίζεται καν σε μία αναζήτηση της επωνυμίας της επιχείρησης μας.

Να μας κοινοποιήσετε άμεσα την απάντηση σας. 

Σε περίπτωση μη ακριβούς τήρησης του παρόντος σας δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε εναντίον σας τόσο Ποινικώς όσο και Αστικώς.

Επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε νέο δημοσίευμα σε περίπτωση που η εκδίκαση της ένστασης δικαιώσει την εταιρεία, καθιστώντας σαφές ότι το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει απλά την απόφαση του Υπουργείου και την θέση της ίδιας της εταιρείας, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό αυτής.