Η Apple και επίσημα υποβιβάζει την αξία του πηγαίου κώδικα της που διέρρευσε

0
958

Η Apple άμεσα αντέδρασε στην είδηση ότι πηγαίος κώδικας από το λογισμικό της διέρρευσε, κώδικας που όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας είχε να κάνει με το iBoot bootloader του iOS και πιο συγκεκριμένα του iOS 9.

Η αρχική αναφορά έκανε λόγο για μια από τις μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία και σε ότι έχει να κάνει με τους ερευνητές ασφαλείας αλλά η Apple υποβίβασε την αξία αυτής της διαρροής επιβεβαιώνοντας βεβαίως έτσι και την αυθεντικότητα της.

Η επίσημη θέση της Apple μέσω του CNET ήταν:

“Παλαιός πηγαίος κώδικας από 3 χρόνια πριν φαίνεται πως έχει διαρρεύσει αλλά ο σχεδιασμός και η ασφάλεια των συσκευών μας δεν εξαρτάται από το πόσο μυστικός είναι ο πηγαίος κώδικας του λογισμικού μας σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν πολλά επίπεδα ενσωματωμένα στο hardware αλλά και στο λογισμικό που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των συσκευών μας και πάντα τονίζουμε στους καταναλωτές μας να αναβαθμίζουν στην νεότερη έκδοση του λογισμικού έτσι ώστε να επωφελούνται από τα τελευταία μέτρα ασφαλείας που έχουμε.”

Όπως λοιπόν είχαμε αναφέρει ο πηγαίος κώδικας που διέρρευσε είναι όντως παλαιός και από την εποχή του iOS 9 με αποτέλεσμα να έχουμε ελάχιστες πιθανότητες κινδύνου σε όλα τα επίπεδα.