Καθώς είμαστε πλέον μόνο λίγες μέρες μακριά από το WWDC keynote της Apple που θα λάβει χώρα την Δευτέρα, νέες πληροφορίες έκαναν την εμφάνιση τους για το τι θα μας παρουσιάσει η εταιρεία.

Το Reuters αναφέρει πως η Apple σχεδιάζει να αναβαθμίσει το ARKit, το πλαίσιο των προγραμματιστών της για την επαυξημένη πραγματικότητα στο iOS, και που θα δώσει την δυνατότητα σε δύο χρήστες να βλέπουν το ίδιο ψηφιακό αντικείμενο στον πραγματικό χώρο. Το χαρακτηριστικό αυτό θα έρθει προστατεύοντας παράλληλα και την ιδιωτικότητα των χρηστών.

“Η Apple την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει εργαλεία που θα επιτρέψουν σε δύο χρήστες iPhone να μοιραστούν αντικείμενα επαυξημένης πραγματικότητας. Ο στόχος είναι οι χρήστες να βλέπουν το ίδιο ψηφιακό αντικείμενο ο καθένας όμως από την δική του συσκευή.” 

Η αναφορά επίσης κάνει λόγο για κάτι που είχε παρουσιάσει και το Bloomberg και που έχει να κάνει με τα πλάνα της Apple να εισάγει AR gaming μεταξύ δύο χρηστών με την τεχνολογία του χαρακτηριστικού που αναφέραμε παραπάνω να παίζει λογικά και αυτή ρόλο σε αυτή την υλοποίηση.