Πως το Apple Watch έσωσε την ζωή ενός ανθρώπου

0
1999

Ο Scott Killian ποτέ δεν φαντάστηκε ότι το Apple Watch θα του έσωζε την ζωή, αλλά αυτό ακριβώς έγινε πριν μερικές εβδομάδες όταν έπαθε έμφραγμα κατά την διάρκεια της νύχτας.

“Πλέον είμαι τεράστιος οπαδός του Apple Watch” τονίζει ο ίδιος περήφανα.

Πριν μερικούς μήνες ο Killan έγινε 50 ετών. Έτσι λοιπόν έκανε μια σειρά από check up και εξετάσεις δαπανώντας ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Τα αποτελέσματα ήταν όλα φυσιολογικά εκείνη την περίοδο.

O Killian είναι δικηγόρος και έτσι γενικότερα έχει πολύ στρες στην δουλειά του.

Δεν είχε κανένα σημάδια για κάποιο πιθανό έμφραγμα και μάλιστα όπως γράψαμε παραπάνω και αναφέρει ο ίδιος, έπαιρνε και όσο καλύτερα μέτρα μπορούσε για να προστατέψει την υγεία του.

Ο ίδιος φοράει το Apple Watch του στον ύπνο του 3 με 4 βράδια την εβδομάδα για να κάνει και καταμέτρηση ύπνου. Ένα βράδυ λοιπόν μια ειδοποίηση τον ξύπνησε στη 1 τα μεσάνυχτα αναφέροντας πως ο καρδιακός του ρυθμός ήταν αυξημένος καθώς κοιμόταν. Ο Killian είχε ήπιες δυσπεψίες που μπορεί να υποδηλώνουν ένα έμφραγμα αλλά γενικότερα δεν αισθανόταν άρρωστος.

Ο καρδιακός παλμός λοιπόν που του έδειξε το Apple Watch εκείνο το βράδυ ήταν 121 την ίδια στιγμή που το ιστορικό του για την περίοδο του ύπνου ήταν κατά μέσο όρο στους 49 χτύπους το λεπτό.

Έτσι λοιπόν θορυβήθηκε και αποφάσισε να πάει στα επείγοντα για κάθε ενδεχόμενο.

Ο ίδιος και όσο ήταν στην αίθουσα αναμονής ανέφερε στην γυναίκα του πως μάλλον δεν ήταν τίποτα και πως έχαναν τον χρόνο τους.

Τα αποτελέσματα του καρδιογραφήματος που του έγιναν δεν έδειξαν κάτι αλλά ο ίδιος παρατήρησε πως οι καρδιακοί του παλμοί παρέμειναν υψηλοί.

Αυτό επίσης που του έκανε εντύπωση ήταν πως το καρδιογράφημα έδειξε παλμούς ακριβώς ίδιους με το Apple Watch.

Στην συνέχεια του έκαναν ένα τεστ αίματος και εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν πως είχε υψηλές τιμές σε ένα ένζυμο που δίνει προειδοποιήσεις για εμφράγματα.

Περαιτέρω τεστ λοιπόν που του έκαναν άμεσα οι γιατροί έδειξαν τελικά πως είχε 4 βουλωμένες αρτηρίες και πως χρειαζόταν χειρουργείο άμεσα.

Όταν ανέφερε το περιστατικό με το Apple Watch στο χειρούργο γιατρό του η απάντηση που του έδωσε τον άφησε άφωνο.

“Αν συνέχιζες να κοιμόσουν εκείνο το βράδυ υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην ξυπνήσεις και να πεθάνεις στον ύπνο σου”

Ο ίδιος είχε αγοράσει το Apple Watch όχι για την παρακολούθηση της υγείας του αλλά για την παραγωγικότητα που το προσέφερε σε συνδυασμό με την δουλειά του.

“Πραγματικά μου έσωσε την ζωή. Ο παππούς μου είχε πεθάνει περίπου στην ίδια ηλικία με έμενα στο ύπνο του από πρόβλημα καρδιάς. Τότε δεν υπήρχε αυτή η τεχνολογία. Πλέον ειλικρινά πιστεύω πως κάθε άντρας 50 και άνω θα πρέπει να φοράει ένα Apple Watch. Είναι μια τεχνολογία που σώζει ζωές χωρίς υπερβολή”