Νέα αναφορά εξηγεί το σκεπτικό της Apple για την εστίαση στην βελτίωση του λογισμικού της

0
840

Το προηγούμενο μήνα είχαμε την αναφορά πως η Apple θα εστιάσει διαφορετικά στο iOS 12 δίνοντας προτεραιότητας στην ποιότητα, την σταθερότητα και την βελτίωση του και όχι τόσο σε νέα χαρακτηριστικά.

“Η Apple δούλευε πάνω σε αναβαθμίσεις στην Κεντρική Οθόνη, στο CarPlay και την εμπειρία του χρήστη, αναβαθμίσεις στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και στην επεξεργασία φωτογραφιών. Όλα αυτά όμως θα πάνε πίσω πλέον μιας και η εταιρεία ελευθέρωσε μηχανικούς από αυτά έτσι ώστε να γίνει εστίαση στην βελτίωση και την σταθερότητα του λογισμικού έτσι ώστε το iPhone να έχει μια καλύτερη απόκριση και λιγότερα bugs αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά την εμπειρία του χρήστη”

Η νέα αναφορά δίνει σήμερα περισσότερες πληροφορίες για το νέο αυτό σκεπτικό της Apple και πως θα υλοποιηθεί αυτό.

Σύμφωνα με το Bloomberg λοιπόν έχουμε:
  • Γενική βελτίωση του λογισμικού
  • Εγγύηση ότι τα νέα iOS χαρακτηριστικά θα κυκλοφορούν στο ευρύ κοινό με βάση πάντα τις αρχικές ανακοινώσεις και όχι με καθυστερήσεις

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω θα πρέπει να αφαιρεθεί η πίεση από τις ομάδες για να παρουσιάσουν κάθε χρόνο νέα και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

“Η ομάδα του Graig Federighi θα έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει σε νέα χαρακτηριστικά και να εστιάσει σε σημαντικές βελτιώσεις στο παρασκήνιο χωρίς την πίεση για ετήσια εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που σκοπό θα έχουν να δείξουν την πρόοδο του λογισμικού. Η εστίαση στην ποιότητα θα έχει στόχο ότι η Apple θα καταφέρει να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων που κάνει κάθε καλοκαίρι στο WWDC συνέδριο της χωρίς καθυστερήσεις. Αυτό εν μέρη αποτελεί μια έμμεση αναγνώριση της Apple αυτού που πολλοί χρήστες έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό. Ότι μέρος του λογισμικού της Apple έχει γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητο σε bugs και χαρακτηριστικά που δεν έχουν ολοκληρωθεί στο 100% με βάση αυτά που έχει ανακοινώσει η εταιρεία.”

Οι μηχανικοί πλέον θα έχουν την αρμοδιότητα να καθυστερούν χαρακτηριστικά του λογισμικού όταν πιστεύουν πως δεν είναι έτοιμα για το ευρύ κοινό.

“Η απόφαση αυτή της Apple θα δώσει στους μηχανικούς της περισσότερο χρόνο να τελειοποιήσουν το λογισμικό. Αυτό θα είναι μια αλλαγή κουλτούρας για την εταιρεία στον τομέα αυτό που για χρόνια πίεζε τις ομάδες της να παρουσιάσουν γρήγορες και πολλές αναβαθμίσεις με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους χρήστες και να κάνουν τους ανταγωνιστές να δείχνουν πιο αργοί στον χώρο αυτό” 

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που η κωδική ονομασία του iOS 12 είναι “Peace”.