Ένα Reddit thread ξεκίνησε πρόσφατα όπου έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για εκείνα τα στοιχεία της Apple που ενοχλούν τους χρήστες των συσκευών της.

Το νούμερο 1 δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη…..

“Ο iCloud αποθηκευτικός χώρος είναι η μεγαλύτερη μου ενόχληση. Θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν διπλασιάσει τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο μιας και τα νέα iPhones τους κάνουν λήψη πιο υψηλής ποιότητας φωτογραφιών και έτσι ωθούμαστε προς uploads στο Cloud. Επίσης είναι απίστευτα εκνευρίστηκες οι υπενθυμίσεις που λαμβάνω για να αυξήσω/αγοράσω περισσότερο Cloud αποθηκευτικό χώρο. Τα 5GB δωρεάν iCloud αποθηκευτικού χώρου που δίνει η Apple είναι ένα κακόγουστο αστείο!!!!”

Και μια και μιλάμε για αποθηκευτικό χώρο….

“Η μεγαλύτερη μου ενόχληση είναι η πολιτική της Apple να βγάλει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος από παντού. Έτσι λοιπόν τα 128 GB SSD που συμπεριλαμβάνουν στο $1800 βασικό μοντέλο του MacBook Pro είναι εκνευριστικό αν αναλογιστεί κανείς πως οι SSD πλέον δεν έχουν μεγάλο κόστος. Η Apple όμως βάσει αυτή την χωρητικότητα για να μπορέσει να δελεάσει περισσότερους καταναλωτές στα πιο ακριβά μοντέλα της σειράς αυτής.”

Κάποιοι και όχι άδικα αναφέρουν το θέμα των φορτιστών.

“Αγόρασα το USB-C φορτιστή της Apple για να διαπιστώσω μετέπειτα πως δεν μπορώ να το συνδέσω με το Laptop μου. Έπρεπε να επιστρέψω στο κατάστημα και να αγοράσω ένα USB-C καλώδιο επιπλέον”

Οι αντάπτορες επίσης ενοχλούν μεγάλη μερίδα χρηστών της Apple.

“Αντάπτορες. Είναι γελοίο πως δεν μπορείς να συνδέσεις iPhones με συγκεκριμένα Macs αν δεν έχει τον κατάλληλο αντάπτορα.”

Άλλα παράπονα έχουν να κάνουμε με:

  • Τον 5W φορτιστή που συμπεριλαμβάνει η Apple στα iPhones
  • Τα USB-C καλώδια που έρχονται στα MacBooks και δεν φέρνουν υποστήριξη Thunderbolt
  • H αφαίρεση της θύρας ακουστικών

Τέλος στο Thread αυτό γίνεται και μια αναφορά σε κάτι που είχε πίσω το 1995 o Steve Jobs.

“Αντί να ακολουθήσουν την πορεία του αρχικού οράματος τους, που ήταν να κάνουν το πράγμα μια συσκευή και να την διανείμουν σε όσους περισσότερους ανθρώπους ήταν δυνατό, εστιάσαν στο κέρδος. Κατάφεραν τρομερά πραγματικά κέρδη για 4 χρόνια… Αυτό όμως που τους στοίχισε ήταν το μέλλον τους.”

– Steve Jobs, 1995