Ο Δεκέμβριος είναι ένας μεγάλος μήνας σε ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια της Apple στον τομέα της υγείας μιας και είχαμε την έλευση της εφαρμογής ηλεκτροκαρδιογραφήματος, στην Αμερική μέχρι στιγμής, για το Apple Watch Series 4. Σήμερα το CNBC παρουσιάζει το πόσο σοβαρή είναι η Apple για τα επόμενα βήματα της στον τομέα αυτό. Πλέον η εταιρεία έχει 50 γιατρούς σε διάφορες ομάδες της και projects που εστιάζουν στην υγεία και την άθληση.

Η Apple έχει αυξήσει το δυναμικό της σε ότι αφορά ειδικούς στον τομέα υγείας ακόμη και πριν την έλευση του Apple Watch πίσω το 2015. Αυτή της η προσπάθεια επεκτείνεται πλέον προσλαμβάνοντας ακόμη περισσότερους ειδικούς με διάφορα αντικείμενα ειδίκευσης.

Το CNBC αναφέρει πως αν και μερικοί γιατροί αναφέρουν στο LinkedIn προφίλ τους πως δουλεύουν για την Apple αρκετοί είναι εκείνοι που το κρατούν μυστικό.

“Αυτές οι προσλήψεις δεν είναι για show, σύμφωνα με ανθρώπους κοντά σε γιατρούς που έχουν ρόλους μέσα στην Apple. Πολλούς από αυτούς δεν αναφέρουν το αντικείμενο ενασχόλησης τους στην εταιρεία κάτι που έχει βάση αν αναλογιστούμε πως η Apple θέλει να κρατάει πολλά πράγματα μυστικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο παιδίατρος Rajiv Kumar που δούλεψε στην Apple για πολλά χρόνια. Το CNBC μπόρεσε να εντοπίσει τουλάχιστον 20 γιατρούς που δουλεύουν στην Apple μέσω τον προφίλ τους στο LinkedIn με έγκυρη πηγή να αναφέρει πως αυτός ο αριθμός μέχρι στιγμής αγγίζει τουλάχιστον το 50.”

Πέρα από την ανάπτυξη λογισμικού και hardware η αναφορά του CNBC κάνει λόγο πως πολλοί από αυτούς τους γιατρούς αποτελούν την διαβεβαίωση πως η Apple θέλει να φέρει λύση σε σοβαρά προβλήματα υγείας.