3 λεπτά χρειάστηκαν για να παίξουμε το Alien Blackout και πραγματικά να αρχίσουμε να χαμογελάμε από ευχαρίστηση. Πριν συνεχίσουμε να τονίσουμε πως είμαστε μεγάλοι fan του Alien franchise και έτσι σίγουρα ένας νέος τίτλος στο App Store δεν θα μας άφηνε σε καμία περίπτωση ασυγκίνητους.

Ο τίτλος στην ουσία αποτελεί την συνέχεια του Alien Isolation που είδαμε στις κονσόλες και στα PC πίσω το 2014.

Εσείς λοιπόν αναλαμβάνετε τον ρόλο της Amanda Ripley, κόρης την πασίγνωστης για τους φίλους της σειράς των ταινιών Ellen Ripley. Τόσο με το Alien Isolation όσο και με το νεότερο Blackout έχουμε μια προσπάθεια κάλυψης των κενών για το τι έκανε η Amanda Ripley μετά την εξαφάνιση της μητέρας της.

Δεν θέλουμε να σας αναφέρουμε πολλά για το Alien Isolation, είναι ένας τίτλος που πρέπει να παίξετε κάποια στιγμή από το PC ή την κονσόλα σας αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αλλά στο τέλος του έχουμε την Amanda να δραπετεύει καθώς ο σταθμός εκρήγνυται. Ο νέος λοιπόν mobile τίτλος Blackout ξεκινάει ακριβώς από αυτό το σημείο.

Βρίσκετε σε ένα νέο σταθμό (σας έφεραν οι χαρακτήρες που σας βοήθησαν να δραπετεύσετε από τον προηγούμενο, και σωστά μαντέψατε και εδώ υπάρχει ένα Alien.

Αυτή την φορά δίνετε οδηγίες σε 4 άτυχους επισκέπτες σε μια προσπάθεια σας να διορθώσετε το διαστημόπλοιο που θα σας επιτρέψει να δραπετεύσετε για ακόμη μια φορά. Τους ακολουθείτε από κάμερες και αισθητήρες κίνησης. Μπορείτε να τους πείτε να κρυφτούν η να βιαστούν καθώς και τους καθοδηγήσετε ως προς την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν στο χάρτη. Ο στόχος είναι να ολοκληρώσετε όλα που αυτά που πρέπει να γίνουν σε ένα όροφο και παράλληλα να μείνετε όλοι ζωντανοί.

Στον σταθμό δεν υπάρχουν πολλές κάμερες ή ανιχνευτές κίνησης. Αν και γνωρίζετε λοιπόν που βρίσκονται οι χαρακτήρες που καθοδηγείτε αυτό σημαίνει πως δεν έχετε ιδέα που βρίσκεται το Alien μέχρι να είναι πολύ αργά. Συχνά θα σας αναφέρουν βέβαια αν έχουν ακούσει το Alien κάπου κοντά και εκεί θα πρέπει άμεσα να τους πείτε να τρέξουν ή να κρυφτούν.

Επίσης έχετε μόνο 8 λεπτά να ολοκληρώσετε κάθε επίπεδο πριν ο σταθμός χάσει όλη του την ενέργεια και επέλθει ένα Blackout.

Τα ευχάριστα όμως δεν σταματούν εκεί μιας και εσείς βρίσκεται σε έναν χώρο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σας κάνει επίθεση το Alien και έτσι πρέπει να έχετε και την προσοχή σας στον σταθμό που βρίσκεστε κάτι που θα σας θυμίσει την αγωνία του παιχνιδιού Five Nights at Freddy’s.

Ο τίτλος μπορεί να μην σας κερδίσει με την μια αλλά μόλις του δώσετε λίγο χρόνο θα κολλήσετε πραγματικά μαζί του και δεν είμαστε υπερβολικοί σε αυτό που λέμε. Θα πιάσετε το εαυτό σας να σκέφτεται μια στρατηγική διαφυγής ενός επιπέδου ώρες αφότου έχετε σταματήσει να παίζετε και έτσι θα γυρίσετε άμεσα στο παιχνίδι για να την δοκιμάσετε.

Ο τίτλος είναι διαθέσιμος προς 5,49 € στο App Store και πραγματικά αξίζει την επένδυση που θα κάνετε.

Μπορείτε να τον κάνετε λήψη παρακάτω: