23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

     Οι μισθοί και οι παροχές των εργαζομένων της Foxconn μειώθηκαν δραματικά εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων iPhones

    Οι μισθοί και οι παροχές της Foxconn προς τους εργαζομένους της μειώθηκαν δραματικά εξαιτίας των μειωμένων παραγγελιών σε iPhones. Έτσι οι εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να ελαττώνονται μιας και οι ώρες απασχόλησης τους στα εργοστάσια μειώθηκε αντιστοίχως με έναν μάλιστα εργαζόμενο να αναφέρει πως τα προηγούμενα χρόνια η “καυτή” σεζόν παραγωγής των iPhones κρατούσε συνήθως 4-5 μήνες ενώ αυτή την φορά κράτησε μόλις 20 μέρες για τα 2018 μοντέλα.

    Η South China Morning Post (SCMP) αναφέρει πως αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι που συνήθως θα λάμβαναν απολαβές ύψους 4,000 yuan (US$598) για τουλάχιστον το 1/3 του έτους είδαν ξαφνικά το εισόδημα τους να πέφτει στα 3,000 yuan ($447) μετά από μόλις ένα μήνα.

    Επίσης η Foxconn ακύρωσε την υπηρεσία πούλμαν που πήγαιναν τους εργαζομένους από τις εστίες στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να χρειάζεται να διανύουν καθημερινά μια απόσταση 40 λεπτών για να επιστρέψουν πίσω στα δωμάτια τους. Επίσης τα δωρεάν πλυντήρια ρούχων στις εστίες των εργαζομένων ανήκουν πλέον και αυτά στο παρελθόν με τους εργαζομένους να χρειάζεται να πληρώνουν $1 δολάριο για κάθε πλυντήριο που βάζουν στις ειδικά διαμορφωμένους χώρους τον εστιών που μένουν.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles