Υπάρχουν μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις για τα AirPods της Apple στην αγορά αλλά σύμφωνα με τον γνωστό και αξιόπιστο αναλυτή Ming-Chi Kuo σύντομα θα έχουμε ακόμη περισσότερες. Οι προβλέψεις του έρχονται για ακόμη μια φορά από την παραγωγική αλυσίδα και αναφέρουν πως τόσο η Google όσο και η Amazon ετοιμάζουν τους ανταγωνιστές των Airpods.

Την ίδια στιγμή η Apple αναμένεται να κρατήσει το μεγάλο μερίδιο στην αγορά που έχει με τα AirPods προσθέτοντας σε αυτά νέες λειτουργίες.

“Ο νέος ανταγωνισμός στις συσκευές αυτές αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Google και Amazon θα αποτελέσουν τους κύριους ανταγωνιστές των AirPods και της αγοράς αυτής. Η Goertek και η Unitech είναι οι αποκλειστικοί προμηθευτές της Google και της Amazon για αυτά τα προϊόντα που θα μοιάζουν με τα AirPods. H μεγάλη επιτυχία των AirPods τράβηξε τα βλέμματα της Google και της Amazon και έτσι θα ρίξουν και αυτές μια εναλλακτική πρόταση στην αγορά.”

Ο Kuo αναμένει ότι η Apple θα απαντήσει σε αυτό τον ανταγωνισμό προσθέτοντας νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά στα δικά της AirPods. Μάλιστα ο Kuo προβλέπει ένα εντελώς νέο μοντέλο AirPods το 2020. Επίσης αναμένει πως η Apple θα ξεκινήσει να προσθέτει και αισθητήρες υγείας στα AirPods της.