160527-640

Ο Patrick Wang αναλυτής της Evercore Partner προβλέπει πως το 2014 ίσως είναι η χρονιά που η Apple θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία λανσάροντας στην αγορά ένα υβριδικό iPad Pro με 12 ίντσες οθόνη και επεξεργαστή τον Α8.

Ο Wang πιστεύει πως το παραπάνω μπορεί πλέον να υλοποιηθεί από την Apple μιας και 64 bit αρχιτεκτονική του A7 άνοιξε την πόρτα και δημιούργησε τις βάσεις για κάτι τέτοιο. Τον όρο υβριδικό τον χρησιμοποιεί μιας και πιστεύει πως θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το MacBook Air της Apple ενώ δεν είναι σίγουρος για το αν η Apple θα το κάνει dual boot επιτρέποντας του να τρέχει τόσο το OS X όσο και το iOS.

Να τονίσουμε πως η μόνη παρόμοια προσπάθεια για ένα τέτοιο προϊόν το δημιούργησε η Microsoft με την σειρά των Surface tablet της τα οποία τα είχε ονομάσει και iPad Killer. Μετά το λανσάρισμα τους όμως απέτυχαν σε τεράστιο βαθμό μιας και όπως παραδέχτηκε και ο Tim Cook όταν ρωτήθηκε για το εν λόγω hybrid tablet η φύση και το λανσάρισμα του ήταν τέτοιο που μπέρδεψε του αγοραστές ενώ τότε τόνισε πως η εμπειρία που προσφέρει το iPad παραμένει μοναδική.

Θα μπορέσει η Apple λοιπόν να ανακατέψει την τράπουλα έτσι και να λανσάρει ένα 12 ιντσών iPad Pro φέτος; Αν λάβουμε υπόψιν πως ο Tim Cook μίλησε για νέες κατηγορίες προϊόντων από την Apple φέτος η απάντηση είναι ίσως ναι.

Το iPad Pro θα είναι πανίσχυρο και φυσικά θα εστιάσει στους επαγγελματίες και τους power users μιας και αναμένουμε και την τιμή του να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Επίσης αν τελικά λανσαριστεί θα έχει τεράστιο εσωτερικό ανταγωνισμό από το 11 ιντσών MacBook Air με ότι αυτό συνεπάγεται για την μελλοντική πορεία και των δύο.

Σχολιασμός στο φόρουμ