20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    67,000 χρήστες στην Νότια Κορέα θέλουν να ασκήσουν μήνυση στην Apple

    H Apple δέχεται μια πληθώρα μηνύσεων τον τελευταίο καιρό μετά την παραδοχή της ότι με αλγόριθμο στο λογισμικό της επηρέασε τις ταχύτητες – αποδόσεις παλαιότερων συσκευών iPhone.

    H μεγαλύτερη μήνυση μέχρι στιγμής από άποψη ατόμων τουλάχιστον αφορά την Νότιο Κορέα και 67,000 iPhone χρήστες που ενώθηκαν για να ασκήσουν το κατηγορητήριο τους κατά της εταιρείας.

    Μέσα σε μια μέρα η εταιρεία δικηγόρων Hannuri ανέφερε πως ο αριθμός αυξήθηκε από τους 34,000 σε 66,800 που κατηγορούν την εταιρεία σε κοινή μήνυση που θα ασκηθεί στις αρχές του 2018.

    Αν και η Apple χθες έδωσε νέες εξηγήσεις για την απόφαση της αυτή και ζήτησε εκ νέου συγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα προσφέροντας μάλιστα και σημαντική μείωση τιμής στην αντικατάσταση των μπαταριών για όλο το 2018 πολλοί χρήστες δεν έχουν ηρεμίσει.

    Η Hannuri μάλιστα αναφέρει πως η Apple αν και παρουσίασε ένα πλάνο εξομάλυνσης της κατάστασης αυτό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αν κάποιος αναλογιστεί το πόσο παράνομα έδρασε και σε βάρος των χρηστών και ειδικά απέναντι σε όλους αυτούς που μη γνωρίζοντας κάτι αντικατέστησαν την iPhone συσκευή τους με μια νέα αντί να αλλάξουν την μπαταρία.

    Πριν βγάλετε τελείως παρανοϊκούς τους Κορεατές ή τους κατηγορήσετε για αναζήτηση εύκολου κέρδους σε βάρος της Apple να τονίσουμε πως στην χώρα υπάρχει ξεκάθαρος νόμος που υποχρεώνει όλες τις εταιρείες να ενημερώνουν τους καταναλωτές τους για όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια αναβάθμιση λογισμικού σε μια συσκευή.

    Η Apple μάλιστα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην εν λόγω χώρα μιας και πρόσφατα τα γραφεία της στην Σεούλ δέχτηκαν επιδρομή από τις αρχές και λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα του iPhone X.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles