14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Το iPhone φημολογείται ότι θα υιοθετήσει USB-C θύρες του χρόνου

    Η Apple αναμένεται να κάνει την αλλαγή στην συνδεσμολογία για τις iOS συσκευές της αρχής γενομένης από φέτος όπου θα κυκλοφορήσει ένα καλώδιο Lightning to USB-C καθώς και έναν νέο 18W φορτιστή renders του οποίου υποτιθέμενα έχουν διαρρεύσει.

    Αυτό θα σημαίνει πως οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν χρήση της Type-C γρήγορης φόρτισης χωρίς να χρειάζονται να αγοράσουν έξτρα αξεσουάρ.

    Όσο αφορά του χρόνου τώρα δημοσίευμα σημερινό του DigiTimes κάνει λόγο πως η Apple θα φέρει και USB-C θύρες στο ίδιο το iPhone.

    Το παραπάνω αν μη τι άλλο θα αποτελέσει μια μεγάλη αλλαγή και ουσιαστικά θα είναι η αρχή του τέλος για την Lightning συνδεσμολογία.

    Το iPhone στην πρώτη του εμφάνιση πίσω το 2007 είχε την 30 pin συνδεσμολογία που υπήρχε και στο iPod. Η Apple κράτησε αυτή την θύρα μέχρι και το 2012. Με την παρουσίαση του iPhone 5 το 2012 η Apple έκανε για πρώτη φορά την αλλαγή στην Lightning συνδεσμολογία.

    Η αλλαγή αυτή είχε δημιουργήσει αρκετά μεγάλη αναστάτωση μιας και ήδη είχε δημιουργηθεί ένα μεγάλο οικοσύστημα με docks και αξεσουάρ με την 30 pin συνδεσμολογία.

    Αν τελικά επαληθευτεί το σημερινό δημοσίευμα και η Apple παρουσιάσει ένα ή περισσότερα iPhones το 2019 με USB-C θύρα αυτό θα σημαίνει πως η Lightning συνδεσμολογία της Apple είχε 7 χρόνια ζωής.

    Η Apple επίσης έχει φέρει την USB-C συνδεσμολογία πλέον σε όλα της τα νέα MacBooks και έτσι το παραπάνω θα αποτελέσει μια λογική κίνηση της εταιρείας.

    Βέβαια για ακόμη μια φορά να τονίσουμε πως οι φήμες από το DigiTimes δεν επαληθεύονται πάντα αν και το σημερινό του άρθρο όπως αναφέρουμε έχει μια λογική ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως τόσο τα iPhone 8/Plus όσο και το iPhone X υποστηρίζουν πλήρως μια γρήγορη φόρτιση μέσω Type-C αλλά η Apple δεν ενσωματώνει στις συσκευασίες τους τα αντίστοιχα αξεσουάρ και ο χρήστης πρέπει να τα αγοράσει ξεχωριστά.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles