17.1 C
Athens
Friday, February 23, 2024
More

  10 νέες δυνατότητες του iOS 16 που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος

  Το iOS 16 κυκλοφόρησε στο κοινό πριν από τρεις εβδομάδες με προσαρμόσιμη οθόνη κλειδώματος, δυνατότητα επεξεργασίας iMessages, βελτιώσεις στις λειτουργίες εστίασης και πολλά άλλα. Και τους επόμενους μήνες, οι χρήστες iPhone και iPad έχουν ακόμη περισσότερες νέες δυνατότητες να περιμένουν με ανυπομονησία.

  iCloud Shared Photo Library

  Η iCloud‌ Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη φωτογραφιών θα σας διευκολύνει να μοιράζεστε φωτογραφίες με τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους σας στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Η λειτουργία θα επιτρέψει σε εσάς και σε έως και πέντε άλλα άτομα να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να αφαιρέσετε φωτογραφίες σε μια κοινόχρηστη βιβλιοθήκη που είναι προσβάσιμη μέσω του iCloud.

  Η Apple καθυστέρησε την κυκλοφορία του iCloud Shared Photo Library και τώρα λέει ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

  Live Activities για εφαρμογές τρίτων

  Το iOS 16.1 θα επεκτείνει τις Ζωντανές Δραστηριότητες σε εφαρμογές τρίτων στο App Store. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες iPhone να παρακολουθούν τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο, όπως ένα αθλητικό παιχνίδι ή μια παραγγελία παράδοσης φαγητού, απευθείας στην οθόνη κλειδώματος ή στο Dynamic Island.

  Οι Ζωντανές Δραστηριότητες εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης κλειδώματος σε μοντέλα iPhone 13 και παλαιότερα, καθώς και σε iPhone 14 και iPhone 14 Plus. Στο iPhone 14 Pro και στο iPhone 14 Pro Max, οι Ζωντανές Δραστηριότητες εμφανίζονται στο Dynamic Island όταν η συσκευή είναι ξεκλείδωτη ή στην οθόνη κλειδώματος όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη ή σε λειτουργία προβολής πάντα ενεργοποιημένη.

  Η δυνατότητα θα υποστηρίζεται επίσης στην εφαρμογή TV της Apple για επιλεγμένα αθλητικά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του MLB για χρήστες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, μαζί με το NBA και την Premier League για χρήστες μόνο στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

  Emergency SOS via Satellite

  Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 περιλαμβάνουν μια νέα λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

  Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στα μοντέλα iPhone 14 να συνδέονται απευθείας σε δορυφόρο, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκονται εκτός του εύρους κάλυψης κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Όταν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η Apple λέει ότι η υπηρεσία θα είναι δωρεάν για τα δύο πρώτα χρόνια, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Apple ενδέχεται να σχεδιάζει να χρεώσει για την υπηρεσία κάποια στιγμή στο μέλλον.

  Apple Music Classical

  Τον Αύγουστο του 2021, η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της υπηρεσίας κλασικής μουσικής Primephonic. Εκείνη την εποχή, η Apple είπε ότι σχεδίαζε να κυκλοφορήσει μια αποκλειστική εφαρμογή κλασικής μουσικής το 2022 που συνδύαζε τη διεπαφή χρήστη της Primephonic με πρόσθετες λειτουργίες.

  Η Apple συνεχίζει να προετοιμάζεται για την κυκλοφορία της εφαρμογής Apple Music Classical, αλλά συγκεκριμένες λεπτομέρειες και ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας είναι ακόμα άγνωστες.

  Clean Energy Charging

  Το iOS 16.1 περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία φόρτισης καθαρής ενέργειας που η Apple λέει ότι «στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του iPhone βελτιστοποιώντας τους χρόνους φόρτισης για όταν το δίκτυο χρησιμοποιεί καθαρότερες πηγές ενέργειας». Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στις Η.Π.Α.

  Apple Fitness+ χωρίς ένα Apple Watch

  Το Apple Fitness+ θα είναι διαθέσιμο σε χρήστες iPhone χωρίς Apple Watch ξεκινώντας με iOS 16.1, iPadOS 16.1 και tvOS 16.1. Χωρίς Apple Watch, οι χρήστες iPhone δεν θα βλέπουν μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο, όπως καρδιακούς παλμούς και θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

  Το Apple Fitness+, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020, διαθέτει μια βιβλιοθήκη με περισσότερα από 3.000 βίντεο προπόνησης και διαλογισμού, με νέο περιεχόμενο που προστίθεται εβδομαδιαία. Η υπηρεσία που βασίζεται σε συνδρομή είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Fitness για iPhone, iPad και Apple TV σε 21 χώρες, με τις τιμές των ΗΠΑ να ορίζονται στα $9,99 ανά μήνα ή $79,99 ανά έτος.

  Freeform

  Η Apple λέει ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή ψηφιακού πίνακα που ονομάζεται Freeform για iPhone και iPad αργότερα φέτος. Η εφαρμογή περιγράφεται ως ένας «ευέλικτος καμβάς» που θα δώσει στους χρήστες τη «δυνατότητα να βλέπουν, να μοιράζονται και να συνεργάζονται όλα σε ένα μέρος χωρίς να ανησυχούν για τις διατάξεις και τα μεγέθη σελίδων», με πλήρη υποστήριξη για το Apple Pencil.

  Το Freeform θα επιτρέψει στους χρήστες να ξεκινήσουν μια συνεδρία από το FaceTime και να προβάλουν ενημερώσεις από άλλους απευθείας σε ένα νήμα συνομιλίας iMessage.

  Matter Accessories στην εφαρμογή Home

  Το Matter είναι ένα επερχόμενο πρότυπο συνδεσιμότητας που θα επιτρέψει σε συμβατά έξυπνα οικιακά αξεσουάρ να συνεργάζονται απρόσκοπτα σε πολλές πλατφόρμες, όπως το HomeKit της Apple, το Alexa της Amazon και το Google Home. Σε iPhone, iPad και Mac, η Apple λέει ότι η υποστήριξη Matter έρχεται σε μια ενημέρωση στην εφαρμογή Home αργότερα φέτος.

  Ο έλεγχος των αξεσουάρ Matter με την εφαρμογή Home και το Siri απαιτεί HomePod, HomePod mini, Apple TV 4K ή Apple TV HD που λειτουργεί ως οικιακό κέντρο.

  Εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας για περισσότερα iPhone

  Η Apple τελικά έκανε ξανά ορατό το ποσοστό της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης στα iPhone με μια εγκοπή, εξαλείφοντας την ανάγκη να σύρετε προς τα κάτω. Ξεκινώντας με το iOS 16.1, η προαιρετική δυνατότητα επεκτείνεται στα iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini και iPhone 13 mini.

  Stage Manager για περισσότερα iPad Pros

  Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι το iPadOS 16.1 θα επεκτείνει το Stage Manager σε μοντέλα iPad Pro με τσιπ A12X και A12Z που κυκλοφόρησαν το 2018 και το 2020.

  Το Stage Manager δεν θα έχει υποστήριξη εξωτερικής οθόνης σε παλαιότερα μοντέλα iPad Pro, περιορίζοντας τη δυνατότητα σε τέσσερις εφαρμογές στην ενσωματωμένη οθόνη. Η Apple έχει επίσης καθυστερήσει την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης για το Stage Manager σε μοντέλα iPad Pro και iPad Air με το τσιπ M1 και είπε ότι αυτή η λειτουργία θα εφαρμοστεί εκ νέου σε μια ενημέρωση λογισμικού αργότερα αυτό το έτος.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.